26.09.2018 | WU17
Avstrijke premočne, v soboto za napredovanje

Dekliška reprezentanca do 17 let je na drugi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za EP WU17 2019 izgubila z Avstrijo z 0:4 (0:1).

Kvalifikacije za EP WU17 2019:

Avstrija – Slovenija 4:0 (1:0)

Strelke: Purtscheller 17., 60., Schasching 55., Pfanner 80.
Rumeni kartoni: Balažic, Adam, Vodušek, Kastelec
Rdeči kartoni: /
Sodnica: Neslihan Muratdagi (TUR)

Avstrija: Krammer, Wienerroither (od 85. Edlinger), Salzgeber, Magerl (od 90+1 Sommer), Wurzer, Croatto (od 72. Felix), Kroll, Purtscheller, Sarac (od 85. Brunmair), Pfanner, Schasching (od 90+1 Rankovic)
Slovenija: Balažic, Šabotič (od 81. Kovačec), Kastelec, Adam (od 46. Igerc), Ciganovič, Zajmi, Vodušek, Gradišek (od 59. Kos), Kovačič (od 81. Horvat), Čizmazija, Suhoveršnik (od 89. Sušnik)

Dekliška reprezentanca Slovenije do 17 let je v Tallinu odigrala drugo srečanje v uvodnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo WU17 2019. Naša dekleta so po uvodni zmagi nad Belorusijo morale priznati premoč Avstrijkam, ki so si že zagotovile napredovanje v elitni del.

Favorizirane Avstrijke so dobro krenile v tekmo in povedle v 17. minuti, ko je podajo Schaschingove v zadetek pretopila Purtscheller. Slednja bi lahko že dve minuti zatem povišala prednost, vendar se je z obrambo izkazala slovenska vratarka. V nadaljevanju prvega polčasa se rezultat ni več spremenil, so pa zato Slovenke na krilih agresivne igre prejele kar tri rumene kartone.

Slovenija je drugi del pričela z željo po izenačenju, a že v 55. minuti morala po drugo žogo v mrežo, saj je zadela Schaschingova. Avstrijke so si novo lepo priložnost priigrale v 57. minuti, a je bila Purtschellerjeva premalo natančna. Premoč naših sosed se je nadaljevala, tako da je po natanko uri igre Purtschellerjeva učinkovito zaključila po podaji Pfannerjeve in povišala prednost na 3:0. Ista igralka je bila znova nevarna v 74. minuti, medtem ko so dve minuti kasneje najlepšo priložnost na srečanju zapravile Slovenke preko Zajmijeve. V zaključku obračuna je nase opozorila še Pfannerjeva, ki je s četrtim zadetkom za Avtsrijo postavila tudi končni rezultat.

Slovenija bo zadnjo tekmo v uvodnem krogu kvalifikacij odigrala v soboto, ko se bo ob 15.00 pomerila z Estonijo. Naša dekleta se v primeru zmage na zadnji tekmi uvrstijo v Elitni del kvalifikacij.

Tina Kelenberger, selektorica Slovenije: »Avstrijske so bile danes boljše v vseh segmentih igre. Predvsem so prednjačile po njihovi individualni kvaliteti, po sposobnostih, hitrosti, agilnosti in atletski pripravljenosti. Že na video analizi smo uvideli, kako kvalitetne so Avstrijke pri prekinitvah, zato smo se na le-te dobro pripravile in kljub številnim kotom in prostim strelom iz prekinitve zadetka nismo prejeli. To pa je tudi edina svetla točka nase izbrane vrste na tej tekmi. V igri smo na trenutke stale predaleč od igralk, zato so Avstrijke prihajale do priložnosti. Ves čas tekme so visoko na naši polovici vršile pritisk in nas visoko pokrivale, naša dekleta pa so premalokrat ohranjala mirno kri ter poskušala s hitrimi podajami preiti v napad. Na tekmi so bile precej težke vremenske razmere (dež in veter), seveda pa so pogoji težki za obe ekipi. Avstrijo to ni zmotilo, igrale so svojo igro, saj so telesno izredno dobro pripravljene. Naša dekleta pa bo za tako težke tekme treba dvigniti tudi v tem segmentu, saj smo na ta račun tudi prejeli kar nekaj rumenih kartonov.  Velja pa omeniti, da je pri rezultatu 0:0 Avstrijska igralka namerno v obraz brcnila našo kapetanko, ko je le-ta ležala na tleh po predhodnem prekršku , a na žalost sodnice tega niso opazile ter sankcionirale. Potrebno se je dobro regenerirati, ohladiti glave, zbrati vse moči ter se dobro pripraviti na zadnji obračun v kvalifikacijski skupini.«

Tekst. MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA