29.08.2020 | 1. SŽNL
Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji

Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Do prvih točk bo prišla ena od ekip (ali pa celo obe), ki jih do sedaj še ni osvojila: Ajdovke gostijo Gorenjke.

SŽNL, 4. krog, 30.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Maribor Tabor (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (17.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6
Neli Hofman (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 3

Odločale bodo napake

Pomurke ne popuščajo, še naprej prisegajo na predano delo, spoštovanje tekmic: v takem ozračju čakajo domačo tekmo proti ŽNK Maribor Tabor. „Nova tekma, novo dokazovanje. Vesel sem, ker bomo nastopili v popolni postavi,“ napove trener Martin Cvetič.

„Priprava na tekmo je bila taka kot vsakič. Smo pa se prilagodili na igro Pomurk. Se pa zavedamo, da bodo štele napake. Če jih ne bo, bo rezultat za nas ugoden. Se pa tudi zavedamo, da igramo proti ekipi, ki zna kaznovati vsako najmanjšo napako,“ nadaljuje Cvetič.

„ŽNK Nona Pomurje Beltinci premore mlado zagnano ekipo. Tudi če onemogočiš eno igralko, je ekipa tako uravnotežena, da ne padejo... Širok kader premorejo, vsaka igralka lahko odloči tekmo. Bistveno je, da se dobro postavimo, pravilno zapiramo in smo taktično disciplinirani,“ sklene Cvetič.

V lanski sezoni so varovanke Sandija Bauerja doma porazile Mariborčanke z rezultatom 2:0.

Zaupajo in verjamejo v svoje delo

V taboru Olimpije se odpravljajo v 4. krogu na 3. letošnje gostovanje, to pot (le) do Radomelj. „Dobro smo trenirali te dni. Se pa zavedamo, da je gradnja ekipe proces, da ne gre čez noč,“ opozarja trener zmajčic Miki Kondič.

„V Radomljah nas čaka zahtevna preizkušnja, proti nam pa so vsi tako ali tako zelo motivirani. Z mirno vestjo odhajamo po tri točke. Se pa bo v danem trenutku pokazalo, kako bo to izgledalo na igrišču,“ napove Kondič, ki tudi pričakuje kvalitetno tekmo. „Radomlje imajo dobro ekipo, dobro delajo,“ še pohvali gostujoči trener gostiteljice. Na klopi ŽNK Olimpije Ljubljana bo to pot tudi Manca Suhoveršnik, ki se vrača po poškodbi.

Svojo računico imajo tudi Radomljanke, ki so ob Pomurju in Krimu edina neporažena ekipa v SŽNL.“Naredili smo vse, kar je v naši moči. Našo priložnost pa vidimo v tem, da sledimo zahtevam, ki jih izvajamo na treningu. Da ni odstopanja, da smo v tem perfektni in da delujemo kot ekipa, da dihamo vsi kot eno,“ pove Aljaž Gornik, trener Radomljank.

„Olimpija je izjemna kakovostna ekipa, ki zna hitro kaznovati vsako napako. A povsem zaupam v svojo ekipo, delo, klub in to, kar počnemo. Sposobni smo, da se zelo dobro zoperstavimo Olimpiji,“ napove Gornik.

V lanski sezoni je bila na sporedu ena medsebojna tekma, z 8:0 so slavile Ljubljančanke, pred dvema sezonama pa sta bili dve tekmi v koristi Olimpije, ena pa se je končala z remijem. V 18. marec 2018 pa datira zadnja zmaga Radomljank na tekmah proti Olimpiji (2:1).

Če bi štela le statistika

V Vipavski dolini je na sporedu derbi začelja. Svoje bo povedano na zelenici, a medsebojna statistika je krepko na strani Gorenjk – osem tekem, osem zmag za ŽNK Cerklje, gol razlika pa 53:6.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje/A.S.

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA