11.05.2017 | 2. SNL
Ankarančani napadajo Dobljane

V Prvi ligi Telekom Slovenije smo minuli teden že dobili prvaka, v 2. SNL pa je boj za prvo mesto še povsem odprt. Tako Triglav kot Dob v 25. krogu prvenstva čakata izjemno pomembni preizkušnji. Dobljani se bodo v dvoboju, ki ga boste lahko v soboto spremljali tudi na NZS.si, pomerili s prvimi zasledovalci Ankarančani, Triglav pa bo v nedeljo gostil neugodne Brežičane. Orli bi ob pomoči Ankarana lahko že potrdili naslov prvaka. Zarica bo nove točke lovila proti Dravi, Veržej pa lahko s presenečenjem v obračunu s Krko ujame tokrat proste Brice.

Sobota, ob 15.00: ROLTEK DOB - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

Drugouvrščeni Dob bo v zadnjih treh krogih odigral le še dve tekmi. Četa trenerja  Damijana Romiha čakata le še dvoboja z vodilnim Triglavom, pred krogom premora pa se bodo »roletarji« pomerili še z najbližjim zasledovalcem. V goste prihajajo Ankarančani, ki bi z zmago ujeli še zadnji vlak za izenačitev z Dobom, ki Primorcem beži za devet točk. Badžimovi varovanci usode v lovu na želeno drugo mesto nimajo v svojih rokah, saj morajo dobiti vse tri tekme, Dob pa mora ob morebitnem sobotnem porazu (ki mora biti višji od dveh zadetkov razlike) izgubiti tudi zadnjo tekmo sezone s Triglavom. Pred Ankaranom je zahtevna naloga, saj so Dobljani v naletu. Po uvodnem pomladanskem porazu s Triglavom, so Klemen Kunstelj in soigralci nanizali že sedem tekem neporaženosti, ob tem pa dobili zadnjih pet tekem.

Najbolj prepričljivo je bilo zadnje slavje, saj so modri z 1:6 povozili Brežičane in tako le še potrdili primat najbolj učinkovitega moštva lige. Romihova zasedba je do visoke zmage prišla brez pomembnih adutov, Matic Mirtić in prvi strelec Rok Kidrič pa se po tekmi prepovedi igranja vračata v moštvo. Tudi v gostujoči zasedbi pred pomembnim dvobojem, ki lahko pomembno vpliva tudi na boj za prvo mesto, nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, a Badžimu že celotno pomlad nagajajo poškodbe in bolezni nogometašev. Ankarančani so imeli po tekmi premora dovolj časa, da so napolnili svoje baterije in se v dveh tednih pripravili na tekmeca, ki so ga v Dobu dvakrat že ugnali. Bo šlo tudi v tretje?

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Tokrat je vse normalno. Fantje so pridno trenirali in tokrat odhajamo na Dob v boljšem stanju kot jeseni. Poleg tega smo analizirali smo zadnji nastop Doba v Brežicah. Poskusili bomo odigrati dobro tekmo, morali pa bomo biti mirni in paziti v obrambi, saj so domačini izkušeni in zadnje čase hitro iztržijo kakšno najstrožjo kazen.«

 

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ – DRAVA PTUJ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Gašper Božič in Nik Burkeljca (Zarica) ter Nastja Čeh in Nemanja Gajić (Drava)

Zarica je »dobila« še eno pomembno bitko. Kranjčani po dveh pomladanskih zmagah v tekmah z Veržejem sicer niso uspeli premagati še Bricev, a so v dvoboju z nasprotnikom, ki je tokrat prost obveznosti, ostali neporaženi. Z remijem so Gorenjci prednost pred devetimi Prleki povečali na tri točke, novo priložnost pa bodo iskali že v tekmi z Dravo. Ptujčani z 28 točkami na svojem računu mirno pljujejo proti zaključku sezone, v katerem jih sicer čakata še dve preizkušnji, saj bodo kurenti sezono sklenili že prihodnji vikend, nato pa bodo v zadnjem krogu prosti obveznosti. Ptujčani bodo na Gorenjskem zaigrali brez dveh adutov začetne enajsterice, ob Nemanju Gajiću pa bo mlada zasedba na sredini igrišča pogrešala tudi motorja igre, Nastjo Čeha. Popolna ne bo niti slačilnica Zarice, saj bo ob Niku Burkeljci svoje soigralce s tribune spodbujal tudi prvi vratar Gašper Božič. Jesenski tekmi so dobili gostitelji, kakšen bo razplet tretjega dvoboja?

 

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ - KRKA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: Luka Ciglarič (Veržej) ter Denis Cerovec, Danijel Dežmar in Matej Potokar (Krka)

Veržeju je osmo mesto po minulem krogu pobegnilo še za eno točko, Zarica in Brda bežita za izkupiček ene zmage. Prleki imajo v soboto priložnost, da z zmago izničijo vsaj razliko do tokrat prostih Bricev. Veržejska zasedba bo na zelenici ob Muri napadla Krko, ki tako kot domača zasedba že nekaj časa ni okusila sladkobe zmage. Veržejci so se zadnjič veselili pred dobrim mesecem, ko so presenetili Triglav, novomeška zmaga pa datira v konec marca, ko so Dolenjci v Dekanih presenetili Ankarančane. Zatem moštvu trenerja Željka Martinovića ni šlo najbolje, saj se je izkupiček zadnjih petih krogov ustavil pri točki. Novomeščani so bili v soboto blizu temu, da točko odščipnejo vodilnemu Triglavu, a je »farmacevte« pokopal sodniški dodatek. Klonil je tudi Veržej, ki je gostoval na Ptuju, tako kot v najstarejšem slovenskem mestu, pa bo Marko Lešnik vnovič pogrešal Luko Ciglariča, pri gostih pa bodo manjkali trije nogometaši, Denis Cerovec, Danijel Dežmar in Matej Potokar, ki je že poleti zadel ob gostujoči zmagi Krke. Krka je jeseni v mrežo Veržeja pospravila sedem zadetkov, prejela ni niti enega.

 

Nedelja, ob 17.00: TRIGLAV ZARICA KRANJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Dejan Robnik in Vlado Šmit (Triglav) ter Rok Rožman (Brežice)

Tekmovalni spored 25. kroga se bo zaključil z nedeljsko tekmo v Kranju. Triglav bo gostil neugodne Brežičane, ki so bili še pred tedni trdno na četrtem mestu, a se je po nekaj slabših izidov za hrbet Posavcev približala Drava. Četa izkušenega stratega Alberta Poborja je namreč v zadnjih štirih krogih iztržila zgolj točko, minulo soboto pa doživela visok poraz v obračunu z Dobom, ki je za hrbet vratarja Štefkovića pospravil kar šest zadetkov. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi Dobljani na vrhu lestvice zamenjali Triglav, saj so se Kranjčani v turbulentni končnici dvoboja s Krko že tresli za prvo mesto. Miha Kostanjšek je pet minut pred koncem rednega dela srečanja izničil vodstvo orlov, ki pa so v 93. minuti le prišli do izjemno pomembne zmage. Nepričakovani junak Gorenjcev je postal David Zec. Nogometaš rojen v letu 2000 se je ob debiju v drugoligaški konkurenci veselil zadetka, ki lahko Triglav na vrhu lestvice obdrži tudi po koncu sezone. Brkićeva četa je za zmago v Posavju plačala visok davek, saj sta Dejan Robnik in Vlado Šmit tekmo sklenila predčasno. Gostje, ki so izgubili oba jesenska dvoboja, bodo v gorenjski prestolnici zaigrali brez Roka Rožmana. Kranjčani bi z zmago in ob pomoči Ankarančanov lahko že potrdili prvo mesto.

 

Tekst: NZS
Foto: NK Ankaran Hrvatini

SORODNE NOVICE

DELI NA