21.06.2010 | A
Angleži zanikajo spor, Slovenija za Pečnika

 

Frank Lampard je na današnji novinarski konferenci zanikal, da bi bil v angleški reprezentanci spor, na njegovo žalost pa ga je demantiral kar njegov selektor, ki je priznal, da v moštvu Albiona nekaj slabe volje.

Ostri Capello

"V moštvu imam enega ali dva nezadovoljna igralca, večina pa je povsem zadovoljna," je pred mediji povedal Don Fabio, ki se je očitno med svetovnim prvenstvom odločil za drugo 'taktiko', če lahko tako rečemo pranju 'umazanega perila' pred javnostjo. Tako naj bi Capello po poročanju otoških medijev med drugim povedal, da je naredil napako s tem, ko je prevzel angleško izbrano vrsto ter tako izgubil dve leti, za ekipo, katero je selekcioniral sam, pa je povedal, da nima duše in idej. Ob podobnih izjavah Capella precej prazno izzvenijo tudi besede angleških funkcionarjev, ki so Capella javno podprli, medtem pa v medijih že krožijo imena njegovih naslednikov. Tako bo naprimer sloviti Roy Hodgson počakal na tekmo s Slovenijo preden bi utegnil prevzeti trenerski stolček v Liverpoolu.

V drugi 'rog' pa medtem trobi Frank Lampard, ki prepričuje javnost, da je v angleškem taboru slaba volja zgolj zaradi rezultatov in ne zaradi porušenih medsebojnih odnosov. "Ni bilo nobenega kriznega sestanka, saj po njem ni niti potrebe. Kot je to običajno smo imeli sestanek, kjer smo analizirali tekmo z Alžirijo," je famozni sestanek obrazložil Lampard in dodal: "Vsi igralci spoštujemo selektorja in verjamem, da tudi on spoštuje vse nas. Stojimo skupaj in naša želja je zaigrati proti Sloveniji, jih premagati in se uvrstiti v naslednji del tekmovanja."

Keku več vprašanj o Angležih kot o Slovencih

Sicer pa je danes zadnji trening v Johannesburgu opravila tudi slovenska reprezentanca. Matjaž Kek je tokrat vadil za zaprtimi vrati, saj je uigraval taktične različice za sredino tekmo. Po posebnem programu je tokrat treniral Marko Šuler, ki še čuti močne bolečine v zadnjem delu prsnega koša, selektor Kek pa je na novinarski konferenci povedal, da bo v primeru nenastopa Šulerja zaigral Matej Mavrič. "No, pa sem povedal nekaj česar navadno ne počnem," se je nasmehnil Kek in nadaljeval v šaljivem tonu: "Ampak, če vem da bo pri Angležih zaigral Upson, potem lahko tudi jaz Capellu razkrijem, da bo igral Mavrič"

Keku pa ni bilo pretirano do smeha v prvem delu novinarske konference, ko so ga z vprašanji na račun nasprtonika zasuli predvsem angleški mediji. Najprej se je slovenski selektor elegantno in v svojem slogu izognil komentiranju angleške izbrane vrste, ter pozornost preusmeril na Slovenijo. Ker pa tudi to ni bilo dovolj, je Kek novinarje opomnil, da so v slovenskem taboru: "Pričakoval sem, da bo danes ogromno predstavnikov angleške sedme sile, toda zavedajte se, da ste na novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije in tukaj smo, da se pogovarjamo o slovenski izbrani vrsti. Kot sem že povedal, ne bom ocenjeval in komentiral potez Angležev, sam se moram osredotočati na svojo ekipo."

Nekaj dni po tekmi z Američani, ko je ta tekma že pospravljena v zgodovino, pa je še bolj jasno stanje Nejca Pečnika, ki je že na zdravljenju v domovini. Pečnik je imel to srečo v nesreči, da bo poškodbo moč zdraviti konzervativno, brez operacije. "Pozdravite Nejca v imenu celotne reprezentance," je v občutno spremenjenem tonu povedal Kek, ter vidno žalosten nadaljeval: "Nejc je tisti, ki nas je kar malo 'zadolžil', saj je prav on tekel nazaj, da bi prekinil nasprotni napad ZDA, ob tem pa se je zgodilo, kar se je žal zgodilo. Njegova volja in njegova pozitivna energija bosta dodatni motiv za vse nas."

Slovenci se sicer v torek odpravljajo v Port Elizabeth, kjer bodo ob 16.30 uri trenirali na pomožnem igrišču, po katerem bo še zadnjič pred tekmo selektor Kek sedel pred sedmo silo.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/MaK

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
 • 25.03.2024 | A
  Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
 • 24.03.2024 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 24.03.2024 | A
  V polnih Stožicah je vse mogoče
  V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
 • 23.03.2024 | A
  Slovenci z mislimi že pri Portugalski
  Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA