06.09.2020 | 1. SŽNL
Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke

Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.

SŽNL, 5. krog, 6.9.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (16.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Močna konkurenca

Krimovke in Pomurke v tej sezoni še ne poznajo poraza. „Z uvodom v sezono smo zelo zadovoljni,“ pravi trener ŽNK Krim RollJet David Fekonja, ki obžaluje le to, da so izgubili dve točki ob gostovanju v Radomljah, kjer so remizirali.

„Premoremo vrhunsko ekipo, na voljo pa je zelo širok kader, 26 oz. 27 igralk. Postava je vedno druga, ker imajo naše igralke različne kvalitete za različne tekme, zato se je treba boriti za mesto v ekipi. To je velik plus,“ poudari Fekonja, ki je pred dnevi še zaostril konkurenco v ekipi. Okrepili so se z izkušeno Majo Angelovsko. „Dobili smo igralko, ki nam prinaša mirnost in izkušnje, kar nam včasih zmanjka. Smo mlada ekipe, od izkušenejših premoremo le Lucijo Grad in Urško Žganec,“ Fekonja pozdravlja prihod reprezentantke Severne Makedonije.

Pozor na uvod tekme

Krimovke motivirano čakajo Pomurke. Imele so dovolj časa, da so pozorno preučile vodilno ekipo SŽNL.Ob tem Fekonja spomni, da Pomurke dve sezoni ne poznajo poraza v domači ligi, zato se nadeja, da so morda prav krimovke prve, ki lahko odščipnejo točko. „Vsaka ekipa ima svoje hibe, tako mi kot Pomurje. Če bomo dovolj močni, nam lahko uspe. Ob tem pa ne pozabimo na zadnji dve medsebojni tekmi – v Bratoncih je bilo do 60. minute 0:0, v Ljubljani pa 2:2 v 70. minuti,“ doda Fekonja in opozori, da bo treba biti zbran od prve sekunde, saj so Pomurke, tako trener krimovk, tekmo začnejo „na glavo in vso moč“.

Ob tem dodajmo, da so se Pomurke še okrepile, v ekipo se je vrnila izkušena Tjaša Tibaut.

Spremembe so v minulih dneh doživel tudi v Olimpiji in v Ajdovščini, ki se bosta pomerili danes v Ljubljani. V Olimpijo se je vrnila Maruša Česnik, poslovila pa se je Lucija Kos, ki se je vrnila v ŽNK Cerklje, kjer bosta v nadaljevanju sezone igrali še Laura Škvorc in Rebeka Bačar. Ajdovke lahko po novem računajo na Gaio Delbello, ki je nazadnje igrala v Kopru.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA