06.09.2020 | 1. SŽNL
Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke

Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.

SŽNL, 5. krog, 6.9.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (16.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Močna konkurenca

Krimovke in Pomurke v tej sezoni še ne poznajo poraza. „Z uvodom v sezono smo zelo zadovoljni,“ pravi trener ŽNK Krim RollJet David Fekonja, ki obžaluje le to, da so izgubili dve točki ob gostovanju v Radomljah, kjer so remizirali.

„Premoremo vrhunsko ekipo, na voljo pa je zelo širok kader, 26 oz. 27 igralk. Postava je vedno druga, ker imajo naše igralke različne kvalitete za različne tekme, zato se je treba boriti za mesto v ekipi. To je velik plus,“ poudari Fekonja, ki je pred dnevi še zaostril konkurenco v ekipi. Okrepili so se z izkušeno Majo Angelovsko. „Dobili smo igralko, ki nam prinaša mirnost in izkušnje, kar nam včasih zmanjka. Smo mlada ekipe, od izkušenejših premoremo le Lucijo Grad in Urško Žganec,“ Fekonja pozdravlja prihod reprezentantke Severne Makedonije.

Pozor na uvod tekme

Krimovke motivirano čakajo Pomurke. Imele so dovolj časa, da so pozorno preučile vodilno ekipo SŽNL.Ob tem Fekonja spomni, da Pomurke dve sezoni ne poznajo poraza v domači ligi, zato se nadeja, da so morda prav krimovke prve, ki lahko odščipnejo točko. „Vsaka ekipa ima svoje hibe, tako mi kot Pomurje. Če bomo dovolj močni, nam lahko uspe. Ob tem pa ne pozabimo na zadnji dve medsebojni tekmi – v Bratoncih je bilo do 60. minute 0:0, v Ljubljani pa 2:2 v 70. minuti,“ doda Fekonja in opozori, da bo treba biti zbran od prve sekunde, saj so Pomurke, tako trener krimovk, tekmo začnejo „na glavo in vso moč“.

Ob tem dodajmo, da so se Pomurke še okrepile, v ekipo se je vrnila izkušena Tjaša Tibaut.

Spremembe so v minulih dneh doživel tudi v Olimpiji in v Ajdovščini, ki se bosta pomerili danes v Ljubljani. V Olimpijo se je vrnila Maruša Česnik, poslovila pa se je Lucija Kos, ki se je vrnila v ŽNK Cerklje, kjer bosta v nadaljevanju sezone igrali še Laura Škvorc in Rebeka Bačar. Ajdovke lahko po novem računajo na Gaio Delbello, ki je nazadnje igrala v Kopru.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA