29.04.2020 | 1. SFL
Ambicij s klubom in reprezentanco mu ne manjka

Na Škofijah nadaljujejo z delom, ki temelji na mlajših selekcijah, kjer pripravljajo igralce na člansko vrsto. Pri tem jim je v pomoč tudi Domen Črnigoj boter mladinskega pogona FC Bronx Škofije. Da gre projekt v pravo smer, potrjujejo posamezni igralci, ki obetajo. Eden teh je zagotovo Tilen Cupin (letnik 2002), ki je v tej sezoni dobil minute in priložnost tudi v članski vrsti.

Tekmovanje mladih U19 in 1.SFL

„S sezono sem zelo zadovoljen, saj smo bili po rednem delu na 1. mestu v tekmovanju mladih U19, štiri točke več kot Siliko smo imeli. V dvanajstih tekmah smo imeli samo en poraz in 11 zmag. Uvrstili smo se v ligo za prvaka, ki smo jo začeli z dvema zmagama, remijem in porazom. Ligo za prvaka bi lahko začeli boljše, saj smo imeli tudi take priložnosti. Nisem pa nisem mogel odigrati cele tekme v Litiji, ker sem si v drugem polčasu zvil gleženj. Naslednjo nedeljo sem igral, a niti približno 100-odstotno, saj se je poškodba še vedno poznala. Na žalost pa nam je na koncu koronavirus vzel našo ljubezen, futsal,“ se je Tilen Cupin uvodoma ozrl na sezono v tekmovanju mladih U19, ki je predčasno sklenjena. V U19 je Tilen v tej sezoni zbral 16 tekem in dosegel 12 golov. V 1. SFL je vknjižil sedem nastopov.

„Da mi je trener Hrvatin namenil minute v 1.SFL, mi res pomeni veliko. Vesel sem in počaščen, da mi Marko zaupa in verjame vame, da lahko s starejšimi soigralci branim barve kluba. Najtežje je bilo prebiti prvi strah, ko smo prvič oblekli dres za člansko tekmo. Strah pa nas je bilo, da bi na članski tekmi naredili napako. Nismo želeli izgubiti zaupanja trenerja in starejših soigralcev, ampak smo tudi to vsi prešli. Trener Hrvatin od mene zahteva, da grem v tekmo disciplinirano, z željo, borbenostjo in da na igrišču pustim srce,“ pa opiše soočanje s članskim futsalom. „V 1. SFL je igrati zelo težko, ker so nasprotniki tako fizično kot tehnično boljše podkovani. A zame je to izziv, saj s tem pridobivam prepotrebne izkušnje,“ dodaja Tilen, ki pa priznava, da je tudi na tem segmentu naredil korak naprej: „Napredek je opazen v disciplini. Na igrišču in v situacijah odreagiram drugače kot prejšnje sezone. V tej sezoni sem se naučil veliko, tako v klubu kot v reprezentanci, učim se dveh sistemov igre, tistega v reprezentanci in v klubu.“

Kaj počne danes, nas zanima. V tem času vzdržuje formo, trenira doma, program za vadbo so pripravili v FC Bronx Škofije, nekaj pa je dodal še sam. „Ker se situacija umirja, upam, da se čimpreje odprejo igrišča,“ se nadeja naš sogovornik, ki upa na kak trening in da se vidi s svojo ekipo. „Moje futsal ambicije so, da bi naslednjo sezono postali državni prvaki s selekcijo U19. S člani pa želim vsaj na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ že pogleduje v novo sezono. Ob tem pa Tilen razkrije, da je sedanji trener članov Marko Hrvatin tudi njegov vzor, spominja pa se ga še iz časov, ko je Hrvatin igral za Izolo. Tilen tudi prizna, da gredo prav Hrvatinu zasluge, da se je Cupin odločil za futsal.

Tja do EP-ja

V sezoni, ki je žal prekinjena zavoljo višje sile, pa je Cupinu prinesla tudi igranje za reprezentanco do 19 let, šest nastopov že ima, dva gola je dosegel. „Igranje za slovensko futsal reprezentanco mi je velika čast. Ko zaslišim himno.... Od nekdaj sem si želel, da bi zaigral za Slovenijo, vesel sem, ker mi je uspelo. Želim si, da bi se z reprezentanco uvrstil na EP, ki bo leta 2021!“ odločno sklene Tilen.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA