Aluminij presenetil v Ljubljani

Bravo - Aluminij 0:1 (0:1)

* Stadion Žak, sodniki: Mertik, Herženjak, Kranjc.
* Strelec: 0:1 Petek (35.).
* Bravo: Vekić, Kurtović (od 74. Trontelj), Drkušić, Križan, Španring, Žinko, Krim, Ogrinec, Tučić, Maružin (od 74. Kancilija), Kidrič.
* Aluminij: Janžekovič, Bolha, Azemović, Petek, Jakšić, Ploj, Čermak, Kim, Krefl (od 83. T. Pečnik), Flakus Bosilj, Jauk (od 83. G. Pečnik).
* Rumeni kartoni: Kancilija; Flakus Bosilj, Azemović, Ploj.
* Rdeči karton: /.

Zaradi poškodb kar oslabljeni domači nogometaši, med drugim sta manjkala David Brekalo in Mustafa Nukić, so na domačem igrišču doživeli poraz proti predzadnjemu Aluminiju, ki je pogrešal kaznovana Harisa Kadrića in Renata Pantalona. Prva dva medsebojna obračuna sta se končala brez zmagovalca, tudi danes pa je bila tekma izenačena, odločil pa je zadetek Luke Petka, ki je Aluminij na predzadnjem mestu še bolj oddaljil od zadnje Gorice.

Prvi polčas uvodoma ni postregel s posebej razburljivo predstavo, pri domačih je sicer v deseti minuti zadel Milan Tučić, a iz prepovedanega položaja, isti igralec pa je v 15. minuti poskusil še z glavo, a nenevarno. Na drugi strani sta poskusila Aljaž Krefl v 13. in Dohyun Kim v 18. minuti, a tudi njuna strela nista pomenila nevarnosti za Igorja Vekića.

Nevarneje pred gostujočimi vrati je bilo v 29. in 40. minuti, ko je najprej iz bližine poskusil Tučić, nato pa še Andraž Kirm s strelom z glavo, obakrat je bil Luka Janžekovič na mestu. Njegovi soigralci pa so povedli v 35. minuti, ko je po kotu Krefla z glavo zadel Luka Petek.

Uvod drugega polčasa je bil bolj ali manj miren, kar zadeva priložnosti, v 76. minuti pa je dotlej najnevarnejši strel v tem delu igre sprožil Dohyun Kim, a je bil Vekić na mestu. V 82. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, ko je Miha Kancilija streljal v kazenskem prostoru malce z desne strani in žogo poslal le za nekaj centimetrov mimo nasprotne vratnice.

V 86. minuti je po prostem strelu z glavo poskusil Tučić, toda Janžekovič je bil na mestu, že v sodniškem dodatku pa je poskusil še Mitja Križan, a bil malce premalo natančen.

Bravo bo tekmo 27. kroga v gosteh pri Olimpiji igral šele 7. aprila, Aluminij pa bo v soboto gostil Domžale.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Aluminij
    Prvoligaše pred tritedenskim premorom čaka naporen teden. Le-ta bo za nogometaše Brava nekoliko lažji, saj bo Aluminij zadnji tekmec pred prekinitvijo tekmovanja. Kakšen bo razplet dvoboja v Šiški?

DELI NA