Aluminij presenetil Muro

Mura - Aluminij 1:2 (1:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vidali.
* Strelci: 0:1 Horvat (27./11-m), 1:1 Žižek (32.), 1:2 Pečnik (43.).
* Mura: Obradović, Kous (od 87. Štrakl), Karničnik, Lovrić, Šturm, Kouter, Brkić (od 72. Travner), K. Cipot (od 62. Maroša), Bobičanec, Filipović (od 46. Marič), Žižek.
* Aluminij: Janžeković, Krajnc, Azemović, Petek, Jakšić, Grajfoner (od 74. Prša), Čermak, Horvat, Matjašič, Flakus Bosilj (od 68. Klepač), Pečnik (od 88. Štusej).
* Rumeni kartoni: Brkić, Bobičanec; Krajnc, Janžekovič.
* Rdeči karton: /.

Mura tudi po sedmem krogu ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, a ni izkoristila priložnosti za povišanje točkovnega naskoka. Z Aluminijem je namreč na domačih tleh izgubila in ima pred Mariborom, Olimpijo in Taborom iz Sežane le točko prednosti. Aluminij je z drugo zmago v sezoni ostal predzadnji, a je od vrha razpredelnice oddaljen vsega pet točk.

Morda se je v uvodu pri Muri poznalo dejstvo, da so nogometaši po desetdnevni karanteni šele pred kratkim znova začeli trenirati. Bolje je namreč začel Aluminij in tudi zapretil v prvih minutah, a je Obradović strel Tilna Pečnika obranil.

Prekmurci so se po dobre četrt ure v napadu le prebudili in začeli prevladovati na zelenici Fazanerije.

V 21. minuti je s petih metrov odbito žogo in posledično gol povsem zgrešil Kai Cipot, ki mu je nekaj sekund prej Janžekovič obranil strel z glavo.

V 26. minuti pa je Aluminij prišel do najstrožje kazni, Skomina namreč po roki Lovrića ni okleval z odločitvijo. Lucas Mario Horvat je žogo poslal v desno, Obradović je krenil v levo, Aluminij pa je povedel.

Le nekaj minut kasneje je po lepi podaji Žige Kousa v prazen prostor zadel Kevin Žižek in izenačil. Ko se je že zdelo, da imajo domači nadzor nad dogajanjem na igrišču, je Pečnik v 43. minuti natančno meril in goste znova povedel v vodstvo.

V drugem delu so si domači še naprej prizadevali pred omejenim številom gledalcev priti do ugodnega izida, a prave odločnosti na polovici gostov ni bilo.

Le za nekaj centimetrov so bili od izenačenja muraši oddaljeni v 73. minuti, ko je po kotu Amadej Maroša že premagal Janžekoviča, na golovi črti pa je Alen Krajnc preprečil žogi pot v mrežo.

V zadnjih 20 minutah igre so imeli domači žogo več časa v svojih nogah, a do izrazitih priložnosti niso prišli, Janžekovič pa je bil ob poskusih z razdalje zanesljiv.

Mura bo v 8. krogu v nedeljo, 25. oktobra gostovala v Domžalah, nogometaše Aluminija pa isti dan čaka gostovanje pri ljubljanskem Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    Črno-beli so pred reprezentančnim premorom utrpeli sploh prvi poraz v sezoni. Tokrat jim bo nasproti stal Aluminij, ki se je iz gostovanj doslej vračal praznih rok. Bo v nedeljo drugače?

DELI NA