04.08.2022 | 2. SNL
Aluminij pred kamero NZS z Ilirijo

Drugoligaši so minuli konec tedna zakorakali v novo sezono, avgust pa odpirajo z drugim krogom tekmovanja. V petkovem večeru bodo kar tri tekme odigrane pod žarometi, dvoboj Aluminija in Ilirije boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.

Petek, ob 20.00: ALUMINIJ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Kidričani so se po šestih sezonah poslovili od prvoligaške druščine, lov na povratek med najboljše klube v državi pa so pričeli z zanesljivo zmago v Krškem. Ekipa Roberta Pevnika je bila v posavski prestolnici boljši tekmec, točke pa sta potrdila Marko Brest in Nik Marinšek, ki je zadel dvakrat. Ni skrivnost, da rdeči ciljajo na vrh 2. SNL, visoka pričakovanja pa bodo skušali potrditi tudi na prvi domači tekmi. V Kidričevo prihajajo Ljubljančani, ki so sezono odprli s točko, v Kidričevem pa bo lahko zaigral tudi Žiga Slaviček. Goran Stanković se je na klopi Ilirije predstavil z remijem, dvoboj z Rogaško pa je bil edini v uvodnem krogu, ki ni ponudil zadetkov. Bo drugače v “šumi”?

 

Petek, ob 20.00: NAFTA 1903 - KRKA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Tudi Lendavčani so sezono 2022/23 odprli s tremi zadetki, modri so bili učinkoviti v Ajdovščini. Ekipa Nafte je bila v prvem polčasu dvoboja s “sinovi burje” podjetnejši tekmec, eno od priložnosti pa je po odbiti žogi izkoristil Dragan Brkić. Zmago sta v končnici tekme potrdila povratnik Stjepan Oštrek in še en poletni prišlek Oliver Dinnyes. Še gol več so v prvem krogu dosegli Novomeščani, ki bodo v petek gostje Prekmurcev. So Dolenjci našli zamenjavo za učinkovitega Josipa Majića? Dino Kapitanović se je v 2. SNL predstavil s “hat-trickom”, v prvem polčasu je dvakrat kaznoval nespretnost grosupeljskih branilcev. Lahko nekdanji up Zadra in Dinama preti tudi Nafti? Krka na štirih gostovanjih v Lendavi še ni slavila zmage.

 

Petek, ob 20.00: TRIGLAV KRANJ - PRIMORJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Tretja petkova tekma bo odigrana v gorenjski prestolnici, pod kranjskimi žarometi pa se bosta pomerili ekipi, ki sta sezono odprli slabše, kot sta pričakovali. Kranjčani so se praznih rok vrnili iz Bilj, Ajdovci pa so morali na domačem igrišču čestitati nogometašem Nafte. “Orli” so v 2. SNL dobili vse tri medsebojne obračune s Primorjem, Gorenjci pa bodo lahko v drugem krogu računali na pomembno pridobitev v napadu. Bo Anel Hajrić uspešno nadomestil Tina Matića? Ajdovec se bo v dresu Triglava očitno predstavil prav na tekmi proti klubu iz svoejga mesta, v prihajajočih tednih in mesecih pa bo skušal potrditi, da še ni pozabil zabijati. S 35 goli v sezoni 2018/19, ko je mreže nasprotnikov kot za stavo tresel v dresu Radomelj, je namreč še vedno rekorder drugoligaškega tekmovanja. 

 

Sobota, ob 17.30: FUŽINAR VZAJEMCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

Spored drugega kroga se bo nadaljeval s tremi sobotnimi tekmami, Fužinar bo na domači zelenici pričakal Bilje. Primorci so peto sezono med drugoligaši odprli z odmevnim skalpom. Kranjčane sta v razmaku petih minut pokopala brata Jalinous, v 72. minuti je najprej zadel Dawoud, kmalu zatem pa je usodo gostov zapečatil Darius. Prvi se je v črno-belem dresu predstavil z zadetkom, ki je tudi sicer prvi v 2. SNL, pa čeprav je v pretekosti že igral za Brda in Primorje. Slabše kot Biljencem je šlo Ravenčanom, ki so bili neuspešni v Dobu. Poleti močno prevetrena ekipa se je domov vrnila s tremi žogami v svoji mreži, poraz pa je sredi drugega polčasa omilil Faris Zubanović. Lani sta obe tekmi pripadli Primorcem.

 

Sobota, ob 17.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - ROLTEK DOB
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Drugoligaški nogomet se po treh desetletjih vrača tudi v Slovensko Bistrico. Štajerci bodo gostili Dobljane, na svoji zelenici pa bodo skušali ponoviti dosežek iz prvega kroga. Četa trenerja Franca Fridla je v 2. SNL vstopila z zmago v Dekanih, obračun pa je v zaključnih minutah odločil rezervist Mateo Koprivc. Igra Bistričanov bo slonela na mladosti, v kadru pa je moč najti tudi nekaj posojenih upov celjskega kluba. Na domžalsko šolo se na drugi strani zanašajo Dobljani, ki bodo prvi gost Bistričanov v letošnji sezoni. “Roletarji” pod Pohorje prihajajo s skalpom Fužinarja. V prvem polčasu sta pot do zmage tlakovala Žiga Avbelj in Nejc Levec, po znižanju Ravenčanov pa je zmagovalca v 77. minuti odločil Kristijan Šipek. Čeprav tudi Jernej Javornik uveljavlja nekaj mladih imen, imajo Dobljani v svojih vrstah več izkušenj. Klemen Kunstelj je že debitiral v prvoligaški konkurenci, ko večina nogometašev Bistrice še niti bila rojenih.

 

Sobota, ob 17.30: RUDAR VELENJE - ROGAŠKA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Stefan Kladar (Rudar)

Tretja sobotna preizkušnja bo odigrana v Šaleški dolini. Gre za dvoboj klubov, ki spadata pod okrilje MNZ Celje, tako Velenjčani kot Slatinčani pa bodo napadali prvi komplet točk. Rogaška je iz Šiške prinesla remi, Rudar pa je bil neuspešen na prekmurski ravnici. “Knapi” so v Beltincih dvakrat klonili po podaji iz kota, za nameček pa so zadnjo tretjino tekme odigrali brez Stefana Klaraja. Poletni novinec v zasedbi novega trenerja Simona Dvoršaka bo moral izpustiti tudi tekmo z Rogaško. Sobotna tekmeca v prvem krogu nista dosegla zadetka, kdo bo učinkovitejši ta konec tedna? V prejšnji sezoni so se obakrat veselili Slatinčani.

 

Nedelja, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - JADRAN DEKANI
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

Dekančani se po bolečem porazu - Bistričani so jih porazili z golom v 83. minuti tekme - odpravljajo na drugo najdaljše gostovanje sezone. “Pesjani” bodo rane celili v Beltincih, pri nasprotniku, ki je v prvem krogu obračunal z Rudarjem. Mladi Prekmurci so z goloma Adisa Emrulija in Gala Grobelnika prišli do zmage nad Velenjčani, ki se želijo v letošnji sezoni vrniti med prvoligaše, in pozitivno presenetili. Na drugi domači tekmi bodo potrjevali točke iz prvega kroga. Če bodo zaradi tega v vlogi favorita, je nemogoče napovedovati, saj je Jadran nekakšen trn v peti rumeno-modrih. Prekmurci so se z Dekančani v 2. SNL pomerili sedemkrat, a še nikoli niso zabeležili zmage. Ob petih porazih so dvakrat iztržili točko. Kako bo v nedeljo?

 

Nedelja, ob 17.30: BRINJE GROSUPLJE - KRŠKO
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /

Ob Bistričanih so drugoligaški novinci v letošnji sezoni tudi Grosupeljčani. Dolenjci so bili uvodoma kaznovani za napake na novomeškem Portovalu, visokoleteči “farmacevti” pa so individualne spodrsljaje znali izkoristiti. Ožbej Kisovec, sicer nekdanji vratar Krke, je na novomeški zelenici klonil štirikrat, ekipa Gorana Markoviča pa bo vtis popravljala na prvi domači preizkušnji. V Grosuplje prihaja Krško, ki je v prvem krogu pravtako ostalo brez točk. Posavci so na Stadionu Matija Gubec izgubili z Aluminijem, Kidričani so trikrat merili v polno. Kdo bo najbolje zakrpal luknje v zadnji vrsti?

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA