Aluminij osvojil Krško

Krško - Aluminij 1:3 (0:1)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Šmajc (Predoslje), Žunič (Kranj), Kordež (Maribor).
* Strelci: 0:1 Kidrič (10.), 1:1 Vukušić (68.), 1:2 Tahiraj (79.), 1:3 Grgič (90.).
* Krško: Zalokar, Hing-Glover (od 82. Kulintš), Brekalo, Ejup, Štefulj, Srečković (od 47. Ristovski), Ogrinec, Kovačič (od 78. Kordić), Perić, Vukušić, Volaš.
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Kontek, Gliha, Petrović, Horvat (od 93. Marinšek), Muminović, Tahiraj (od 87. Grgič), Kidrič, Maloku (od 70. Leko).
* Rumeni kartoni: Hing-Glover, Brekalo, Kovačič, Ejup; Muminović, Tahiraj
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Aluminija so na zadnjih štirih tekmah zbrali le eno točko, danes pa v Krškem vpisali tri. Zmagali so šestič in šele drugič na gostovanjih. Kidričani so s tremi točkami napredovali na šesto mesto, Krško ostaja na dnu prvenstvene lestvice.

Ekipa iz Krškega v prvem polčasu sploh ni streljala na gol tekmeca, precej bolj podjetni so bili igralci Aluminija. Pod prva dva strela se je podpisal Francesco Tahiraj, v 10. minuti pa so Kidričani povedli. Elvir Maloku je z leve strani podal v sredino krškega kazenskega prostora, ob enem od branilcev pa je bil dovolj spreten Rok Kidrič, da je dosegel peti prvenstveni gol.

Isti igralec je dvakrat nevarno streljal v 32. minuti, a izida ni spremenil.

V 54. minuti se je z obrambo izkazal Luka Janžekovič, ko je po podaji iz kota streljal Vukušić, vratar Aluminija pa je navkljub gneči v kazenskem prostoru dobro branil.

Krško je vse več stavilo na napad, kar je obrodilo sadove v 68. minuti. Dalibor Volaš je v kazenskem prostoru zadržal žogo, jo podal vtekajočemu Milanu Ristovskemu, ki je podal na levo stran gola, žogo pa je vanj potisnil Vukušić.

Vukušić je bil nevaren v 77. minuti, ko je prišel do strela z roba kazenskega prostora, meril po tleh in za malo zgrešil cilj.

V 79. minuti je Tahiraj izkoristil napako Macaria Hing-Gloverja, mu ukradel žogo in matiral Marka Zalokarja. Tahiraj bi minuto kasneje lahko zadel še enkrat, po napaki domače obrambe je prišel do novega strela, tokrat je bil Zalokar na mestu.

Tahiraj je v 87. minuti moral na klop zaradi poškodbe, zamenjal ga je Damir Grgič, ki je dve minuti kasneje neoviran po podaji Erika Glihe s prostega strela zadel za končnih 3:1.

Krčani bodo naslednjič igrali po reprezentančnem odmoru 24. novembra, čaka jih gostovanje v Mariboru. Kidričani bodo naslednji dan gostovali v Gorici.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Aluminij
    V zadnji tekmi pred novembrskim reprezentančnim premorom se bodo na Gubcu udarili nogometaši Krškega in Aluminija. Lahko Kidričani v Posavju prekinejo serijo skromnejših rezultatov?

DELI NA