Aluminij do pomembnih treh točk

Aluminij - Kalcer Radomlje 3:1 (3:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Jug (Tolmin), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).
* Strelci: 1:0 Kramer (12.), 2:0 Škoflek (26.), 3:0 Kramer (35.), 3:1 Cerar (49.).
* Aluminij: Janžeković, Damiš, Turkalj, Kocić, Muminović, Kramer (od 74. Mesec), Mensah (od 78. Petrović), Vrbanec (od 66. Tahiraj), Škoflek, Vezjak, Bizjak.
* Kalcer: Ivačič, Jazbec, Karamatić, Marinšek (od 46. Primc), Balić (od 57. Nunić), Predragović, Jugovar, Janković, Kovjenić (od 46. Rokavec), Cerar, Šipek.
* Rumeni kartoni: Jazbec, Kovjenić, Cerar.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so s pričakovano zmago proti odpisanim Radomljanom na lestvici prehiteli Krčane in se zavihteli na tako želeno osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Večino dela so danes opravili že v prvem polčasu, ko so nerazpoloženi obrambi gostov nasuli vse tri zadetke. Zdaj ima Aluminij na osmem mestu točko prednosti pred Krškim, prednost pa lahko še poveča že v petek, ko bo gostoval prav na stadionu Matije Gubca.

Uvod tekme je bil kar živahen, sodniki so že v uvodnih 15 minutah na obeh straneh razveljavili po en zadetek zaradi prepovedanega položaja, v 12. minuti pa je domačim vendarle uspelo doseči tudi regularen zadetek za vodstvo z 1:0. Tega je s strelom iz kazenskega prostora dosegel Blaž Kramer po podaji Žige Škofleka. V 20. minuti je Aljaž Ivačič ustavil strel Lovra Bizjaka, šest minut zatem pa je spet udarila naveza Kramer - Škoflek. Tokrat je prvi podal z leve strani, Škoflek pa je z glavo zadel za 2:0.

Branilci gostov so bili ob podajah precej nezbrani, tako je bilo tudi v 35. minuti, ko so domači povedli že s 3:0. Takrat je prosti strel z več kot 30 metrov izvedel Milan Kocić, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je znova povsem osamljeni Kramer z glavo še enkrat premagal Ivačiča.

V uvodu drugega polčasa je za nekaj veselja gostov poskrbel Luka Cerar, ki je v 49. minuti znižal zaostanek z lepim strelom s približno 20 metrov, ko je zadel desni zgornji vrat vratarja Luke Janžekovića. Po bolj ali manj umirjenem nadaljevanju so prvi do nove priložnosti spet prišli Radomljani, ko je v 68. minuti Marko Nunić z glavo streljal malce previsoko. Tudi sicer so domači posest prepustili gostom, ki pa niso bili posebej nevarni.

V 76. minuti pa je na drugi strani vendarle po desni prodrl Škoflek, prišel v kazenski prostor pred Ivačiča, ki pa je na koncu zaustavil strel domačega nogometaša. Tudi v naslednjih minutah so bili znova konkretnejši domači, prišli še do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Predvsem Bizjak je imel v 90. minuti priložnost za 4:1, toda zgrešil je prazna vrata, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je žogo poslal še čez vrata gostov.

Aluminij bo v 32. krogu v petek gostoval v Krškem, Kalcer pa bo dan pozneje v domačem športnem parku (doslej so igrali v Domžalah, kjer pa bodo začeli prenovo igrišča) gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Kalcer Radomlje
    Praznično obarvani vikend bo tudi v nedeljo ponudil dve preizkušnji. V Kidričevem se bodo v dvoboju dna lestvice udarili nogometaši Aluminija in Radomelj. Radomljani so ostali brez možnosti za obstanek, Kidričani lovijo osmo mesto.

DELI NA