14.02.2013 | Futsal AA
AA: Madžari v zadnjih dveh minutah strli odpor Slovenije

Slovenska reprezentanca je v Vespremu priznala premoč domačinu, ki je slavil z 2:0. Naša reprezentanca se vrača v domovino, pred kvalifikacijami za Euro 2014 jo čakata še dve tekmi proti Srbiji.

Prijateljska tekma, 13.2.
Madžarska - Slovenija 2:0 (0:0)
1:0 Droth (38.), 2:0 Droth (39.)

Slovenska reprezentanca je v Vespremu priznala premoč domačinu, ki je slavil z 2:0. Naša reprezentanca se vrača v domovino, pred kvalifikacijami za Euro 2014 jo čakata še dve tekmi proti Srbiji.

Udarni začetek

Tekmo pred 450 gledalci so bolje v postavi Mordej, Osredkar, Čujec, Fetić, Kroflič začeli varovanci selektorja Andreja Dobovičnika, v 2. minuti je bil pri strelu Uroš Kroflič, v 3. pa Kristjan Čujec, dvakrat je poizkusil tudi kapetan Igor Osredkar.

Mordej na mestu

Prvi domač napad je v 4. minuti ustavil dobro postavljeni Alen Mordej, temu pa so sledile tri nevarne akcije Slovenije – v 6. minuti je po podaji Čujca poizkusil Benjamin Melink, v 10. sta bila pri strelu znova Osredkar in Kroflič.

Madžarska vratnica

V 7. in 11. minuti je Mordej obranil slovenska vrata, v 11. minuti tudi s pomočjo vratnice, ko so gostitelji izvedli domiselno akcijo po podaji s kota in neposrednem strelu na naša vrata.

Do konca polčasa se rezultat ni spremenil, do strela pa sta prišla še Alen Fetič in Čujec, Slovenija pa v 17. minuti ni izkoristila akcije »3 na 2«.

Osredkar pri strelu

Slovenija je imela tudi v drugem polčasu več od igre, a ni bila učinkovita, kar so domačini s pridom izkoristili. Bolje so drugi del začeli Madžari, ki jim je veselje v 22. minuti preprečil Mordej, v 23. bi se lahko veselila Slovenija – Osredkar strel je ustavil domači vratar.

Izključitev Čujca


V 23. minuti je Slovenija ostala brez Čujca, ki je dobil rdeč karton. Po izgubljeni žogi gostov so domačini stekli v napad, Čujec je posredoval, sodnik pa ni štedil kartonov - Čujec si je prislužil izključitev.

Kljub temu Madžari niso izkoristili igralca več, temu pa so sledili še številni slovenski poizkusi – Gašperja Vrhovca, Alena Fetića ter Osredkarja, a je bil domači vratar na mestu. Vmes je Melink blokiral še en nevaren poizkus.

V dveh minutah do 2:0

Med 38. in 39. minuto se je tekma odločila. Domači so se odločili, zaigrali so z igralcem vratarjem v polju in dosegli dva gola. Prvič so Slovenijo izigrali, v drugo pa zadeli na prazna vrata.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA