14.02.2013 | Futsal AA
AA: Madžari v zadnjih dveh minutah strli odpor Slovenije

Slovenska reprezentanca je v Vespremu priznala premoč domačinu, ki je slavil z 2:0. Naša reprezentanca se vrača v domovino, pred kvalifikacijami za Euro 2014 jo čakata še dve tekmi proti Srbiji.

Prijateljska tekma, 13.2.
Madžarska - Slovenija 2:0 (0:0)
1:0 Droth (38.), 2:0 Droth (39.)

Slovenska reprezentanca je v Vespremu priznala premoč domačinu, ki je slavil z 2:0. Naša reprezentanca se vrača v domovino, pred kvalifikacijami za Euro 2014 jo čakata še dve tekmi proti Srbiji.

Udarni začetek

Tekmo pred 450 gledalci so bolje v postavi Mordej, Osredkar, Čujec, Fetić, Kroflič začeli varovanci selektorja Andreja Dobovičnika, v 2. minuti je bil pri strelu Uroš Kroflič, v 3. pa Kristjan Čujec, dvakrat je poizkusil tudi kapetan Igor Osredkar.

Mordej na mestu

Prvi domač napad je v 4. minuti ustavil dobro postavljeni Alen Mordej, temu pa so sledile tri nevarne akcije Slovenije – v 6. minuti je po podaji Čujca poizkusil Benjamin Melink, v 10. sta bila pri strelu znova Osredkar in Kroflič.

Madžarska vratnica

V 7. in 11. minuti je Mordej obranil slovenska vrata, v 11. minuti tudi s pomočjo vratnice, ko so gostitelji izvedli domiselno akcijo po podaji s kota in neposrednem strelu na naša vrata.

Do konca polčasa se rezultat ni spremenil, do strela pa sta prišla še Alen Fetič in Čujec, Slovenija pa v 17. minuti ni izkoristila akcije »3 na 2«.

Osredkar pri strelu

Slovenija je imela tudi v drugem polčasu več od igre, a ni bila učinkovita, kar so domačini s pridom izkoristili. Bolje so drugi del začeli Madžari, ki jim je veselje v 22. minuti preprečil Mordej, v 23. bi se lahko veselila Slovenija – Osredkar strel je ustavil domači vratar.

Izključitev Čujca


V 23. minuti je Slovenija ostala brez Čujca, ki je dobil rdeč karton. Po izgubljeni žogi gostov so domačini stekli v napad, Čujec je posredoval, sodnik pa ni štedil kartonov - Čujec si je prislužil izključitev.

Kljub temu Madžari niso izkoristili igralca več, temu pa so sledili še številni slovenski poizkusi – Gašperja Vrhovca, Alena Fetića ter Osredkarja, a je bil domači vratar na mestu. Vmes je Melink blokiral še en nevaren poizkus.

V dveh minutah do 2:0

Med 38. in 39. minuto se je tekma odločila. Domači so se odločili, zaigrali so z igralcem vratarjem v polju in dosegli dva gola. Prvič so Slovenijo izigrali, v drugo pa zadeli na prazna vrata.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA