Datum od
Datum do

15.06.2010 | A
V Johannesburgu bo pravico delil Coulibaly
Znane so četverice, ki bodo v drugem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva v nogometu delile pravico. Prva tekma bo odigrana že v sredo, med Južno Afriko in Urugvajem, proti Američanom bo sodil Malijec Koman Coulibaly.
15.06.2010 | A
Video: Utrinki iz levjega parka
Dan po zgodovinski zmagi ene izmed najmanjših udeleženk svetovnega prvenstva v nogometu, ko si je s Korenovim golom ob koncu 79. minute Slovenija priborila prvi komplet točk na mundialu, so fantje nogomet potisnili nekoliko na stran in po regeneracijskem jutranjem treningu popoldne preživeli med najbolj prepoznavnim simbolom Afrike - levi.
14.06.2010 | A
4. dan: Branilci naslova le do točke
Četrti tekmovalni dan je bil v znamenju evropskega derbija ter branilcev naslova. Iz skupine E so se veselili Nizozemci in Japonci, zmagovalca skupine F nismo dobili. Četrti remi na mundialu in razdelitev točk sta iztržili Italija in Paragvaj.
14.06.2010 | A
Slovenija na naslovnicah
Ponedeljkovo jutro je postreglo s številnimi komentarji tujih častnikov o tem, ali se je Slovenije v nadaljevanju prvenstva za bati, saj ob igri, ki jo je prikazala na prvem srečanju, navdušenja ravno ni bilo. Pomembno je to, da je Kekova četa preživela krstni nastop, si okrepila samozavest in z jasno začrtanimi cilji drvi petku naproti.
14.06.2010 | A
Fotogalerija: V levjem parku
Selektor Kek se je odločil, da svoje izbrance po naporni zmagi nad Alžirijo nekoliko sprosti in jim nameni "nenogometni dan". Tako so se odpravili v levji park, kjer so se fantje 'odklopili' ob opazovanju levov, zebr, gepardov, nojev in žiraf.
14.06.2010 | A
Dan za regeneracijo
Dan po zgodovinski zmagi slovenske reprezentance proti Alžiriji, so slovenski reprezentantje opravili regeneracijski trening v svojem trening centru Hyde Park High School. Trening je predčasno zaključil Rene Krhin.
14.06.2010 | A
Velik dan za Slovenijo!
Robert Koren je s svojim petim zadetkom pod slovenskim grbom zabil tudi jubilejnega 200 za Slovenijo. Premierno zmago druge najmanjše države, ki je kdajkoli slavila na mundialu, bodo fantje spodobno proslavili. »Zdaj gremo na pivo, nato pa se bomo pripravili na Američane,« je neposredno po tekmi večerni plan razkril selektor. Angleži še vedno objokujejo obrambo Greena, Alžirci pa nespametno dobljeni drugi rumeni karton, ki je Sloveniji pomagal do zmage.
14.06.2010 | A
3. dan: Veselje v slovenskem taboru, Srbi in Avstralci praznih rok
Tretji tekmovalni dan je bil hkrati tudi najboljši doslej. No, vsaj za Slovence, ki so si kot tretja reprezentanca prvenstva zagotovili poln paket točk. Ob Jokičevi podaji je natančno nameril kapetan Koren in Sloveniji priboril sploh prvo zmago v nogometni eliti. Srbi Gancem podarili enajstmetrovko, Nemci nadigrali Avstralce.
13.06.2010 | A
Velike tri točke za majhno Slovenijo
Slovenska izbrana vrsta je dočakala prvo preizkušnjo 19. svetovnega prvenstva. Na najsevernejšem prizorišču tokratnega mundiala, ki se odvija na afriških tleh, so se Kekovi varovanci pomerili z alžirsko izbrano vrsto. Drugo prvenstvo za Slovence in tretje za naše nasprotnike je več sreče prineslo slovenskim fantom, ki so z golom kapetana Korena v 79. minuti postavili končnih 1:0.
13.06.2010 | A
Slovenci na vrhu skupine C
Tretji tekmovalni dan svetovnega nogometnega prvenstva je bilo vroče predvsem v Polokwaneju, kjer sta se merili alžirska in slovenska izbrana vrsta. Slovenija je z zadetkom kapetana Korena v 79. minuti slavila z 1:0.
13.06.2010 | A
FIFA SP 2010 se začenja tudi za Slovenijo
Slovenska nogometna reprezentanca je pripravljena na svojo uvodno tekmo letošnjega mundiala. Ob 11:45 se bodo fantje iz hotela Garden Court odpravili na 10-minutno pot proti stadionu Peter Mokaba, kjer se 13.06.2010 ob 13:30 FIFA SP 2010 začenja tudi za Slovenijo.
13.06.2010 | A
Slovenci samozavestnejši
Največja prednost moštva, ki se bo zoperstavilo afriški reprezentanci, je uigranost, ki se vleče vse od mladinskih selekcij. Ob prepoznavni igri, ki jo goji Kekova četa in nadzoru nad potekom srečanja bi Slovenija morala slaviti, so si enotni poznavalci najbolj razširjene igre na svetu. Temu v prid govori dejstvo, da so Afričani nekoliko nervozni in se je med njihove vrste neposredno pred srečanjem naselil strah.
12.06.2010 | U19
Petra Majdič na treningu reprezentanc U17 in U19
Na Rogli so v minulih dneh potekale priprave ženska reprezentanca U17 in U19. Dekleta so marljivo vadila pod taktirko strokovnih štabov, obiskala pa jih je tudi olimpijska šampionka Petra Majdič.
12.06.2010 | A
2 dan: Dočakali prve zmage na prvenstvu
Drugi dan mundiala na afriških tleh je bil v znamenju uvodnih bojev skupine B ter večernega dvoboja reprezentanc 'slovenske' skupine C. Oči nogometnih veljakov so bile uprte v argentinsko izbrano vrsto, dvomilijonski narod s sončne strani Alp pa je pred televizijske sprejemnike prikoval dvoboj Angležev in Američanov.
12.06.2010 | A
Slovenci preizkusili jutrišnje prizorišče
Po jutranjem letu na skrajno severovzhodno prizorišče tokratnega svetovnega prvenstva (Polokwane) so Kekovi varovanci preizkusili stadion Petra Mokaba, kjer jih v nedeljo ob 13.30 uri čaka uvodno dejanje tekmovanja 32 najboljših nogometnih reprezentanc na svetu.
12.06.2010 | A
Proti Alžircem zeleni
Tako kot pred osmimi leti bo tudi tokrat Slovenija v prvem delu tekmovanja dvakrat oblekla bel dres, v nedeljo pa se bodo predstavili z zelenim. V video prispevku zgodovina vseh dresov, ki so jih nosili reprezentanti v samostojni državi.
11.06.2010 | A
V soboto v boj tudi nogometaši skupine C
Do tekme med Slovenijo in Alžirijo je še slabih 34 ur, se bodo pa Angleži in Američani v Rustenburgu pomerili že v soboto ob 20.30 uri. Boljše izhodišče imajo Otočani s trdo Capellovo roko, a so tudi nogometaši onstran luže kvalitetnejši, kot pred leti. Nogomet je tudi na ameriških tleh močno napredoval.
11.06.2010 | A
1 dan: Za začetek delitev točk
Prvi dan težko pričakovanega mundiala je postregel z dvema obračunoma. Najprej sta se na Soccer Cityu pomerila gostiteljica 19. SP in Mehika, štiri ure in pol zatem so si na Green Pointu iz oči v oči zrli Urugvajci in Francozi. Zmagovalcev prvi dan nismo dobili.
11.06.2010 | A
Ivan Toplak na obisku v slovenskem hotelu
Nekdanji napadalec Olimpije in beograjske Crvene zvezde, ki je v svojih časih nastopil tudi za Jugoslovansko reprezentanco, je po končani igralski karieri svoje udejstvovanje v nogometu nadaljeval kot dolgoletni FIFA inštruktor, se je po udeležbi na Fifinem kongresu, na povabilo slovenske delegacije oglasil še v slovenskem hotelu v Johannesburgu.
11.06.2010 | A
V boju za vrh več imen
Kljub ugibanju o tem, ali je najboljši nogometaš še ne 23-letni Argentinec Messi ali dve leti starejši Portugalec Ronaldo, bo tokratno SP postreglo s številnimi boji reprezentanc, ki kotirajo v sam vrh svetovnega nogometa. Zdi se, da je imen, ki bi lahko prevzele prestol, vsak mundial več, tokrat lahko najboljšim 'meša štrene' tudi Slovenija.
1
2
3
...
744
745
746
747
748
749
750
751
...
787
788
789

DELI NA