Datum od
Datum do

22.06.2010 | A
Kaj pred tekmo (o sebi) pravijo Angleži
V angleških medijih največ prostora zaseda Capellov odgovor na ponedeljkove navedbe Johna Terryja, ne pozabijo pa tudi SP-ja '86 in '90, ko se je angleška reprezentanca dobro odrezala kljub slabšim predstavam na uvodnih dveh tekmah.
22.06.2010 | A
Počaščeni ob Türkovem obisku
Slovensko nogometno reprezentanco je na povabilo predsednika Simiča in vodstva reprezentance pred tekmo z ZDA obiskal predsednik Slovenije Danilo Türk, ter s svojim nagovorom spodbudil igralce, ki so kasneje isti dan remizirali z Američani.
21.06.2010 | A
Angleži zanikajo spor, Slovenija za Pečnika
Frank Lampard je na današnji novinarski konferenci zanikal, da bi bil v angleški reprezentanci spor, na njegovo žalost pa ga je demantiral kar njegov selektor, ki je priznal, da v moštvu Albiona nekaj slabe volje.
21.06.2010 | A
11 dan: Portugalci dotolkli Severno Korejo
Če so Severnokorejci v prejšnjem krogu dosegli častni zadetek proti Brazilcem in skušali držati korak s svojim nasprotnikom, so jim Portugalci ušli že v 29. minuti in jim v razmiku osmih minut natresli tri zadetke. Nove točke tudi Čilu in Španiji.
21.06.2010 | A
Tokrat bo sodil Nemec
Zadnji in hkrati tudi odločilni boj predtekmovalne skupine C, kjer se bosta za mesti, ki vodita v nadaljevanje prvenstva pomerili Slovenija, ki je s štirimi točkami na vrhu razpredelnice in Anglija z dvema, bo v Port Elizabethu sodil nemški sodnik Wolfgang Stark.
20.06.2010 | A
10 dan: Senzacija Nove Zelandije, Brazilija rutinirano
Reprezentanca, ki jo je Slovenija v začetku junija s 3:1 odpravila v Ljudskem vrtu, je pripravila prijetno presenečenje in na stadionu Mbombela sprva vodila proti branilcem naslova, nato pa iztržila remi. Do zmage še Paragvaj in Brazilija.
20.06.2010 | A
Pri Slovencih sproščeno, pri Angležih manj
Slovenski in angleški nogometaši so preživeli dan brez nogometa, to pa je tudi edina podobnost v obeh taborih. Medtem ko so Slovenci s štirimi točkami na vrhu skupine C, je vzdušje v angleškem taboru na pragu vrelišča.
20.06.2010 | A
'Ekskurzija' v Johannesburgu
Selektor Kek je danes svojim izbrancem namenil prosti dan, ki pa so ga preživeli na ogledu Johannesburga.
20.06.2010 | A
Po porazu v Italiji optimistično na Portugalsko
Slovenke so v dvoboju z Italijankami visoko izgubile na njihovem terenu. Kljub porazu pa se optimistično selijo na Portugalsko.
19.06.2010 | A
To je bila najboljša tekma prvenstva!
Tuji strokovnjaki so si enotni. Čeprav srečanje Slovenije in ZDA ni prineslo zmagovalca, je bila to najboljša tekma dosedanjega poteka mundiala. Napadalna Slovenija, preobrat v drugem polčasu, mojstrovina Birse so le utrinki, ki bodo vsem ostali v spominu.
19.06.2010 | A
9 dan: Prvi že odhajajo domov
Nizozemci so še drugič iz dvoboja prišli kot zmagovalci, Ganci pa remizirali z Avstralci, kar bi skoraj da lahko bilo dovolj za napredovanje. Kamerun še vedno brez točk. Ob dogajanju na zelenicah dan zaznamoval tudi odhod Anelkaja.
19.06.2010 | A
Šuler prejel 'le' močan udarec
Nejc Pečnik je svetovno prvenstvo že zaključil, več sreče pa je imel drugi Korošec, Marko Šuler, ki je v dvoboju z Jozyjem Altidorejem grdo padel na prsni koš. Po slikanju vendarle pozitivne novice.
19.06.2010 | A
Konec SP za Pečnika, Šuler na slikanje
Do sedaj so se slovenskega tabora poškodbe izogibale, po tekmi z Američani pa žal temu ni več tako. Svetovno prvenstvo je po trku z Dempseyem končano za Nejca Pečnika, medtem ko je Šuler zaradi padca z višine v enem od dvobojev odšel na slikanje v bolnišnico.
19.06.2010 | A
Za nami prvi teden tekmovanja
Skupno 23 bojev je prineslo mešane občutke med nogometne veljake. Na eni strani presenečajo moštva, kot je Slovenija, na drugi pa nizajo slabše predstave Angleži, Francozi, Španci. Po tem, ko so Nemci prvenstvo otvorili z visoko zmago proti Avstralcem, so nato klonili proti Srbom. Razpleti dvobojev niso pričakovani.
19.06.2010 | A
Tokrat vsem le po točko
Če je bilo veselje po prvem krogu največje v slovenskem taboru, so z drugih obračunov ekipe odnesle le po točko. A pogled na lestvico razkriva, da kljub temu še vedno vodi Slovenija, pred Anglijo, ZDA in Alžirijo.
18.06.2010 | A
8 dan: Slovenija še vedno na vrhu!
Dnevi, ko so na sporedu tekme moštev iz skupine C, so še posebej napeti. Po zmagi Srbije, ki je z 1:0 ugnala Nemce so Slovenci po izvrstnem prvem polčasu remizirali z Američani, večerni dvoboj Angležev in Alžircev pa se je končal brez zadetkov.
18.06.2010 | A
Točka velika kot Triglav
Slovenci so na drugi preizkušnji tokratnega SP v Johannesburgu remizirali z Združenimi državami Amerike (2:2). Po izjemnem prvem polčasu so nasprotniki rezultat poravnali, Slovenci pa so osvojili četrto točko v zgodovini prvenstev. Natančni so bili Birsa, Ljubijankič, Donovan in Bradley.
18.06.2010 | A
Slovenija ostaja neporažena
Osmi tekmovalni dan svetovnega nogometnega prvenstva so bile oči dve milijonskega naroda uprte v Johannesburg, kjer sta se v lovu na zmago borili Slovenija in ZDA. Zmagovalca to srečanje ni prineslo (2:2). Za Slovenijo sta v prvem polčasu zadela Birsa in Ljubijankič, v drugem pa Donovan in Bradley.
18.06.2010 | A
Predsednik Türk obiskal nogometaše pred tekmo z Američani
Predsednik Slovenije dr. Danilo Türk je danes obiskal slovenske junake v hotelu Southern Sun Hyde Park, ravno preden so se zbrali še za enega zadnjih taktičnih posvetov in kosilo pred tekmo z Združenimi državami Amerike.
17.06.2010 | A
7 dan: Padlo kar deset zadetkov
Največ veselja je bilo danes v argentinskem taboru, ki se je veselil z razliko treh zadetkov (4:1), za razočaranje dneva pa so poskrbeli Francozi, ki so po remiju z Urugvajem tokrat klonili proti Mehiki.
1
2
3
...
743
744
745
746
747
748
749
750
...
787
788
789

DELI NA