30.10.2015 | 2. SNL
2SNL: Vodilne Radomlje v Kidričevem, Drava v Ankaranu

Tekme 13. kroga 2. SNL bodo zaradi prazničnega vikenda v celoti odigrane že v soboto zgodaj popoldne. Za razliko od minulega kroga bodo tokratni obračuni manj lokalno obarvani, kljub temu pa zanimivih dvobojev ne bo manjkalo. Vodilni Radomljani bodo gostovali pri Aluminiju, obračun v Kidričevem pa si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Ptujčani odhajajo v slovensko Istro, v Ankaran. Veržej po zmagi na Ptuju znova gostuje, tokrat pri kranjski Zarici, mestni rival Triglav se bo v Posočju meril s Tolminom, Dobljani pa se bodo merili s Šenčurjani.

Sobota, ob 14.00: ANKARAN - DRAVA PTUJ

Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Nastja Čeh (Drava Ptuj)

V minulem vikendu so enega lokalnih dvobojev odigrali tudi Ankarančani. Četa trenerja Vlada Badžima je morala pred domačimi gledalci priznati premoč Tolmincem. V 13. krogu Primorce, ki so v zadnjih petih tekmah osvojili zgolj štiri točke, čaka nova domača naloga, v goste prihajajo Ptujčani, ki so v prejšnjem krogu ravno tako izgubili. Na domači zelenici so morali varovanci Damjana Vogrinca priznati premoč Veržeju, za nameček pa so v drugem polčasu ostali še brez Nastje Čeha. Nekdanji reprezentant Slovenije je s tribune spremljal sredin pokalni obračun z Zavrčem, ki ga je Drava izgubila z 0:3. Najboljši klubski strelec, enega od štirih golov je avgusta ob zmagi s 3:0 pospravil tudi v ankaransko mrežo, bo moral zaradi prepovedi igranja izpustiti tudi dvoboj z Ankaranom.

Sobota, ob 14.00: TKK TOLMIN - TRIGLAV KRANJ

Sodnik: Mihael Antić
Prepoved nastopa: Danjel Rakušček (TKK Tolmin)

Na Brajdi se bosta udarili zasedbi, ki v zadnjih tednih pridno zbirata točke. Tolminci so se po slabem začetku sezone in menjavi trenerja, po odhodu Davida Kanalca je moštvo prevzel Borut Jermol, hitro pobrali in dobrim igram so kmalu sledile še točke. Primorci so v zadnjih treh tekmah vknjižili sedem točk, po skalpu Aluminija in remiju z Dravo, so Tolminci porazili še Ankarančane. Triglav je v zadnjih sedmih krogih izgubil zgolj enkrat, dvema remijema in trem zmagam so Kranjčani v minulem krogu z zmago proti Aluminiju dodali še tri točke. Medtem ko gostujoči strateg Siniša Brkić nima pretiranih težav s sestavo enajsterice, bodo gostitelji zagotovo zaigrali brez kaznovanega Danjela Rakuščka. Prvi letošnji obračun se je zaključil z delitvijo točk. Čeprav je ob polčasu po zadetkih Blaža Poljanca in Igorja Bukare že kazalo na zmago Triglava, sta v nadaljevanju za preobrat poskrbela brata Dejan in Dalibor Sokanović.

Sobota, ob 14.00: ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Robert Kurež (Aluminij)
Spletni prenos: NZS.si

Kidričani in Radomljani bodo odigrali obračun, ki ga boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na strani NZS. Moštvo trenerja Dejana Djuranovića se je po vmesni krizi, ko je v treh tekmah vknjižilo točko, hitro pobralo in nanizalo tri zaporedne zmage. Po Veržeju in Zarici je sledila še najslajša zmaga, saj so Radomljani v enajstem drugoligaškem »Vas Classicu« prvič ugnali Dobljane. Radomlje so do zmage prišle po preobratu, ko je vodstvo gostov izničil Dušan Stoiljković, v zadnji sekundi pa je tri točke priigral Liridon Osmanaj. Medtem ko so se Radomlje s sedmo zmago utrdile na vrhu lestvice, Aluminiju v zadnjih krogih ne gre po željah. Kidričani so klonili tudi v Kranju, posledica vsega ene točke v zadnjih petih tekmah pa je zdrs po lestvici. Kljub vsemu Aluminij, ki s 16 točkami zaseda sedmo mesto, za drugouvrščeno Dravo zaostaja zgolj za štiri točke, z morebitno zmago bi se približali tudi vodilnim Radomljam. A pozor, prvi letošnji obračun so Radomlje dobile s kar 6:1 in takrat posledično poskrbele tudi za spremembo na kidričevski klopi, Romiha je zamenjal Simon Sešlar.

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - ŠENČUR

Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: Elvis Beganović (Šenčur)

Za lokalni obračun lahko tokrat označimo zgolj obračun Dobljanov in Šenčurjanov, ki jih loči zgolj dobrih 20 kilometrov. Kljub porazu v sosedskem derbiju z Radomljani so glede na položaj na lestvici v rahli prednosti gostitelji obračuna, ki so z 0:2 dobili že prvi letošnji obračun, a v zadnjih tednih igrajo po sistemu toplo-hladno. Zmagi nad Dravo je sledil poraz z Aluminijem, po treh točkah v Tolminu so se z ničlo vrnili iz Ankarana, po skalpu Triglava pa so morali premoč priznati Radomljam. Zanimivo bo videti, če bo tretje moštvo lige trend nadaljevalo tudi trenerja Damirja Šabotića, ki bo moral tekmo spremljati s tribune. Na igrišča se po štirih tekmah prepovedi igranja vrača kapetan Klemen Kunstelj, Šenčurjani pa bodo pogrešali Elvisa Beganovića. Slednji je bil v minulem krogu eden šenčurskih junakov, saj se je podpisal pod drugega od petih zadetkov v mreži Zarice. Ekipa Braneta Pavlina se je v 12. krogu veselila sploh prve zmage v sezoni in kar je še pomembneje, s tremi točkami se je približala mestom, ki zagotavljajo obstanek.

Sobota, ob 14.00: ZARICA KRANJ - FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Matej Vok (Farmtech Veržej)

Na zelenici kranjskega Športnega centra, kjer svoje tekme po prenovi igrišča v Športnem parku gosti Zarica, bo gostoval Veržej. Prleki so v minulem krogu poskrbeli za lepo presenečenje in na kolena spravili ptujsko Dravo. Četa veržejskega stratega Zlatka Gaborja se na Gorenjsko odpravlja s popotnico najboljše gostujoče ekipe, v šestih gostovanjih so Veržejci porazu in dvema remijema dodali še tri zmage. Kranjčani vsaj v domačem Športnem parku niso sloveli kot kaj prida gostoljubni gostitelji, saj ob dveh zmagah in treh remijih niso izgubili. Zato pa so morali varovanci trenerja Matjaža Florjančiča pred dnevi na »nadomestni« domači zelenici priznati premoč Radomljam. Ničli proti vodilnim moštvom lige je sledil še poraz z razigranimi sosedi iz Šenčurja, ki so za hrbet vratarja Ajdina Mulalića pospravili kar pet žog. Kranjčani bodo morali paziti tudi tokrat, saj se lahko Veržej ob Radomljah pohvali z najboljšim napadom lige, še posebej nevaren pa bo Sebastjan Petek, s sedmimi goli prvi strelec lige.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA