15.01.2009 | NZS
23. seja IO NZS potrdila sklic Skupščine

Izvršniki Nogometne zveze Slovenije so se danes zbrali na 23. seji IO v prostorih poslovne stavbe Hypo Group Alpe Adria, kjer so v eni izmed desetih točk dnevnega reda sklicali volilno Skupščino NZS. O predsedniku Nogometne zveze Slovenije se bo odločalo 20. februarja, zadnji rok za vlogo predsedniških kandidatur pa je 5. februar. Kandidati bodo objavljeni 9. februarja.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 23. seji obravnaval naslednji dnevni red:

1.  Realizacija  sklepov 22.seje IO NZS (27.10.2008)
2.  Poročilo o delovanju ZNTS
3.  Grassroots poročilo
4. Sklepi za tekmovanja v ligah v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah (dopolnitve)
5. Infrastrukturni kriteriji za 2.SML/SKL in  U-14 (lige NZS)
6.  Koledar tekmovanj lig NZS- mlajše in ženske kategorije (sprememba za spomlad 2009)
7. Statut NZS - informacija
8.  Volilna skupščina NZS
                  a/ sklic Skupščine ter predlog dnevnega reda
                  b/ sklep o razpisu volitev
                  c/ imenovanje volilne komisije
                  d/ sestav skupščine NZS v letu 2009
9.  Licenciranje klubov : administrativno-kadrovski kriterij (glavni trener K.09)
10. Vprašanja in pobude

Predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, dr. Rudi Bračič, je predstavil nov način podeljevanja licenc, na podlagi točk, pridobljenih po različnih kriterijih. Leta 2008 je bilo tako v Slovenije 1236 trenerjev velikega nogometa in 134 trenerjev malega nogometa, od tega kar 167 trenerjev velikega nogometa z licenco PRO. Sprejete so bile tudi spremembe administrativno-kadrovskega kriterija za licenciranje klubov  v okviru 9. točke dnevnega reda.

Grassroots postaja eden bolj pomembnih projektov na področju razvoja nogometne igre, zato se je IO seznanil s potekom programa in dela pri nas ter vsemi izzivi, ki nogometne delavce čakajo v prihodnje, vse z željo, da bi popularizirali igro ter vanjo vključili čim več mladostnikov. S programom izobraževanja želimo nogomet dvigniti na višji družbeni nivo, število registriranih nogometašev pa na 2,5% prebivalstva (kar je še vedno malo v primerjavi z nogometno razvitimi evropskimi državami, kjer se ta številka giblje med 5,5 in 7%). To nam bo uspelo s povečanim številom aktivnosti in promocijo, z enakopravnim obravnavanjem vseh, z izobraževanjem otrok po starostnih skupinah, z izobraževanjem voditeljev in inštruktorjev ter pod kvalitetnim nadzorom UEFE. Svoje poglede so izrazili tudi predsedniki MNZjev, ki se v večini strinjajo, da je z veliko angažiranostjo vseh vpletenih, program kvaliteten in bo uspel.

Dopolnitve za tekmovanja v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah in infrastrukturni kriteriji bodo obravnavani na naslednji seji.  

Koledar tekmovanj je doživel nekaj sprememb predvsem zaradi uspeha slovenske kadetske in mladinske reprezentance, ki sta se uvrstili v Elite round kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tudi v 1.SŽNL so bile spremembe potrebne zaradi spremenjenega termina mednarodnih tekem.  

Statut NZS, ki je že dalj časa v pripravi, je sedaj usklajen s statutarnimi zahtevami Mednarodne ter Evropske nogometne zveze (FIFA in UEFA). V nadaljno obravnavo ga bodo prejele tudi posamezne Medobčinske nogometne zveze, potrditi pa ga mora tudi upravna enota.

Poleg tega je IO sprejela vse potrebne sklepe pred volitvami v organe NZS, ki bodo 20. 2. 2009 – sklep o sklicu skupščine, sklep o razpisu volitev, sklep o imenovanju volilne komisije in sklep o sestavu Skupščine NZS v letu 2009. 

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | NZS
  Posvet s področja varnosti na Brdu pri Kranju
  Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek, 29. avgusta, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo organizirala posvet na temo izzivov zagotavljanja varnosti na nogometnih tekmah. Udeležili so se je predstavniki vseh desetih prvoligašev, zadolženi za varnost na stadionih, kakor tudi predstavniki države, policije in varnostnih služb.
 • 09.08.2022 | NZS
  Umrl Iztok Gustinčič
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 65. letu starosti preminil Iztok Gustinčič.
 • 08.08.2022 | NZS
  Martin Koželj generalni sekretar NZS do leta 2026
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.
 • 12.07.2022 | NZS
  Pred novo sezono tudi o VAR-u
  Nogometna zveza Slovenije je v okviru projekta VAR pred začetkom nove sezone organizirala izobraževanje o uporabi sistema VAR za trenerje, nogometaše in medije. Izobraževanje je vodil častni predsednik ZNSS, Vlado Šajn z namenom, da javnost in klubi čim bolje spoznajo ter razumejo trende in navodila v sodobnem nogometu
 • 04.07.2022 | NZS
  NZS s stimulacijami podpira vključevanje mladih igralcev
  Nogometna zveza Slovenije je v preteklosti klubom prve in druge lige že zagotavljala finančne stimulacije za minute, ki so jih na igrišču preživeli mladi slovenski nogometaši, zdaj pa je IO NZS sprejel sklep, ki klube spodbuja k še večjemu vključevanju večjega števila mladih slovenskih nogometašev.
 • 21.06.2022 | NZS
  Razpis za generalnega sekretarja NZS
  Nogometna zveza Slovenije na podlagi 32. člena Statuta NZS objavlja javni razpis za mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022 – 2026.
 • 21.06.2022 | NZS
  ŠD Skorba veteranski prvaki
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli konec tedna potekal zaključni turnir tekmovanja NZS v veteranski kategoriji za sezono 2021/22.
 • 20.06.2022 | NZS
  Danes žreb parov prihajajoče sezone
  Nacionalni nogometni center Brdo danes gosti tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telemach in 2. SNL za tekmovalno sezono 2022/23.
 • 04.06.2022 | NZS
  Poslovil se je Goran Sanković
  V 43. letu starosti je umrl nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković, član reprezentance, ki se je leta 2002 z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenskega nogometa s prvim nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu v nogometu.
 • 30.05.2022 | NZS
  Mijatović obiskal Ukrajince ob zaključku priprav na Brdu
  Ukrajinska nogometna reprezentanca danes zaključuje enomesečne priprave na tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na SP 2022 s Škotsko. Ukrajinci so se pripravljali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, ki jim je nudil prepotreben mir in odlične pogoje za delo.

DELI NA