01.04.2016 | 2. SNL
2. SNL: Vodilno dvojec na Primorsko, v prenosu Veržej in Aluminij

Drugoligaši so minulo soboto s tekmami 19. kroga odprli zadnjo tretjino prvenstva, tudi 20. krog bo v celoti odigran v sobotnem popoldnevu. Vodilni dvojec bo gostoval na Primorskem, Triglav bo peto zaporedno zmago naskakoval v Ankaranu, vodilni Radomljani gostujejo v Tolminu. Drava bo prvo spomladansko zmago lovila pri kranjski Zarici, Šenčur pa čaka novo zahtevno gostovanje v Dobu. Zanimivo bo tudi v Prlekiji, obračun Veržeja in Aluminija pa si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.

Sobota, ob 16.00: FARMTECH VERŽEJ – ALUMINIJ

Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Borut Lukač (Veržej) ter David Kajtna (Aluminij)
Spletni prenos: NZS.si

Prleki so tudi po gostovanju pri Dobljanih ohranili naziv najboljše gostujoče ekipe 2. SNL, četa trenerja Zlatka Gaborja se je domov vrnila s točko. Z delitvijo točkovnega plena sta se razpletla tudi jesenska dvoboja tokratnih tekmecev na Čistini. Gledalci so na dveh tekmah skupno videli kar deset zadetkov, kar šestkrat se je mreža tresla v Veržeju, kjer so gledalci spremljali tekmo preobratov. V Kidričevem so se dvakrat reševali gostje, do točke pa prišli v izdihljajih srečanja, ko je točko priigral Arpad Vaš. V Veržeju se je zadetka razveselil tudi Borut Lukač, ki pa mora zaradi izključitve v tekmi s Triglavom izpustiti še drugo tekmo. Pri gostih bo počival David Kajtna, branilci obeh moštev pa bodo še posebej pozorno pazili na Sebastjana Petka in Lovra Bizjaka, ki sta jeseni zadela na obeh medsebojnih tekmah.

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB – ŠENČUR

Sodnik: Sašo Habjanič
Prepoved nastopa: /

Šenčurjani se bodo po dveh zaporednih obračunih z Radomljani tudi tokrat pomerili s klubom iz domžalske občine. Gorenjce čaka nova zahtevna preizkušnja, saj zasedba trenerja Gorana Stankovića gostuje v Dobu. Dobljani so spomladi vpisali že vse tri možne rezultate, po porazu v Kidričevem in domači zmagi nad Tolminom, so v minulem krogu remizirali z Veržejem. Šenčurjani so spomladi še brez točke, v zadnjih šestih krogih so osvojili vsega eno, a pozor, zadnje zmage so se veselili prav v Dobu. Gostitelji so z golom Uroša Klopčiča povedli že v uvodu srečanja, a so gostje v drugem polčasu uprizorili preobrat ter se z zadetkoma Sama Kokalja in Enesa Rujovića veselili druge zmage v sezoni, pri kateri pa je za zdaj tudi ostalo. Gorenjci osem krogov pred koncem sezone za rešilnim osmim mestom zaostajajo šest točk.

Sobota, ob 16.00: ANKARAN – TRIGLAV KRANJ

Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Luka Badžim in Timotej Mate (Ankaran) ter Momir Bojić in Dino Gromilić (Triglav)

Pri Triglavu so z vrnitvijo izkušene trojice Alen Krcić, Matej Poplatnik in Dejan Robnik zadeli v polno, saj so tudi na krilih izkušenj v nadaljevanje sezone krenili s tremi zmagami, s štirimi zaporednimi slavji pa so se prebili že na drugo mesto 2. SNL. Poplatnik in Robnik sta se podpisala pod pet od skupno devetih spomladanskih zadetkov Kranjčanov. Omenjena napadalca pa bosta pomembna aduta orlov tudi v obračunu z Ankaranom, ki mu Gorenjci jeseni niso uspeli zabiti zadetka. Ankarančani so z golom Tima Vodeba dobili prvi obračun sezone, v Kranju ni bilo zadetkov. Moštvo domačega trenerja Vlada Badžima, ki na zmago neuspešno čaka že devet tekem, bo točke lovilo brez pomoči Luke Badžima in Timoteja Mateja, Siniša Brkić pa bo pogrešal Momirja Bojića in Dina Gromilića.

Sobota, ob 16.00: ZARICA KRANJ – DRAVA PTUJ

Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: David Frelih (Zarica)

Še tekmo dlje od Ankarančanov na zmago čakajo v taboru kranjske Zarice. Pri letošnjem drugoligaškem novincu so slast zmage nazadnje okusili v začetku lanskega oktobra, ko so z 1:3 slavili v Ankaranu. Kranjčani so v zadnjih desetih krogih nanizali kar sedem porazov in tri remije, enega od teh so novembra iztržili tudi na Ptuju, kjer dvoboj tokratnih tekmecev ni ponudil zadetkov. Z doseganjem le-teh imajo spomladi precej težav tudi Ptujčani, saj je Drava v treh tekmah dosegla vsega zadetek. Mrežo Aluminija je v izdihljajih obračuna z natančno odmerjenih prostim strelom zatresel Nastja Čeh. Štajerci tako še čakajo na krstno zmago v nadaljevanju sezone, Zarice, ki bo zaigrala brez Davida Freliha, pa v dveh jesenskih tekmah še niso premagali, v prvem medsebojnem obračunu je zmaga namreč ostala doma.

Sobota, ob 16.00: TKK TOLMIN – KALCER RADOMLJE

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Sašo Ogrič (Tolmin)

Tri zaporedne remije Ptujčanov so dobro unovčili tudi Radomljani, ki so z dvema zmagama proti Šenčurju najbližjim zasledovalcem pobegnili na sedem točk prednosti. Moštvo trenerja Dejana Djuranovića, ki je med tednom postalo močnejše še za vezista Marka Kovjenića, se tokrat odpravlja na zahtevno gostovanje v Tolmin, od koder so Radomljani jeseni že odnesli poln izkupiček. Precej več težav so imeli mlinarji z upornimi Tolminci na domačem igrišču, saj jih je poraza v izdihljajih srečanja z dvema goloma poraza rešil Liridon Osmanaj, ki je za izenačenje in delitev točk zadel v 96. minuti obračuna. Tolminci, ki bodo nastopili brez kaznovanega Saše Ogriča, bo morali zaustaviti najučinkovitejši napad lige, ob tem pa prebiti tudi najtrdnejšo obrambo prvenstva.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA