05.11.2015 | 2. SNL
2. SNL: Vodilne Radomlje s Tolminom, Dob z novim strategom Romihom v Veržeju

Drugoligaše do zimskega premora ločita le še dobra dva tedna. Zastor nad jesenskim drugoligaškim dogajanjem bo padel 21. novembra, do takrat pa bodo klubi odigrali še tri kroge. V soboto in nedeljo bodo na sporedu tekme 14. kroga. Vodilne Radomlje pričakujejo zadnje štiri tekme neporaženi Tolmin, zanimivo bo tudi v Prlekiji, pri Veržeju bodo z novim trenerjem Damjanom Romihom gostovali Dobljani. Drugouvrščena Drava se bo pomerila z Zarico, obračun Ptujčanov in Kranjčanov pa si boste lahko ogledale tudi v spletnem prenosu na NZS.si. V sobotnem popoldnevu bo na sporedu še obračun Šenčurja in Aluminija, krog pa se bo zaključil v nedeljo, ko Triglav pričakuje Ankaran.

Sobota, ob 14.00: DRAVA PTUJ - ZARICA KRANJ

Sodnik: Dejan Balažic
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

V najstarejšem slovenskem mestu se bosta v 14. krogu prvenstva udarili zasedbi, ki jima v zadnjih tednih ne gre po načrtih. Zarica, ki je po prihodu trenerja Matjaža Florjančiča ugnala Tolmin in Ankaran, v mestnem derbiju s Triglavom pa iztržila točko, je izgubila zadnje tri tekme. Kranjčani so obračune z Radomljami, Šenčurjem in nazadnje še Veržejem zaključili brez doseženega zadetka. Novincu v drugoligaški druščini, ki z 18 točkami zaključuje izenačeno skupino v sredini lestvice, se z dobrim nizom nevarno približujeta še zadnjeuvrščeni moštvi lige. Tolmin zaostaja šest točk, Šenčur točko manj, zato bi bile točke več kot dobrodošle. Slabše gre v zadnjih tednih tudi Dravi, saj so Ptujčani v zadnjih treh krogih brez zmage, a so po zaslugi slabših izidov zasledovalcev tudi po porazu in dveh remijih zadržali drugo mesto. Ptujski strateg Damjan Vogrinec bo lahko tokrat znova računal na Nastjo Čeha, ki je zaradi izključitve v tekmi z Veržejem izpustil tekmo v Ankaranu. Prvi obračun so s 3:1 dobili Kranjčani, kako bo tokrat?

Sobota, ob 14.00: FARMTECH VERŽEJ - ROLTEK DOB

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Jan Češnjevar, Uroš Klopčič in Matic Mirtič (vsi Roltek Dob)

Na Čistini se bosta udarili tretje in peto moštvo lige. Veržej se je z dvema zaporednima zmagama prebil že vse do tretjega mesta in ohranil status najboljše gostujočega moštva, medtem ko Prleki na domačem igrišču precej težje zbirajo točke. Ravno na to bodo računali tudi pri Dobu, ki mu gre v zadnjih tednih nekoliko slabše od rok. Dobljani v minulem krogu niso nadaljevali svojega trenda, da porazu sledi zmaga, saj so po Radomljah izgubili še s Šenčurjem. Peti poraz sezone je z dobljanske klopi odnesel trenerja Damirja Šabotića, vodstvo pa je na njegovo mesto postavilo starega znanca. V Dob se je vrnil Damjan Romih, ki je moštvo v sezoni 2013/14 že popeljal do naslova drugoligaških prvakov. Medtem ko domači strateg Zlatko Gabor pred tekmo nima kaznovanih nogometašev, bodo gostje zaigrali brez treh pomembnih členov začetne enajsterice, manjkali bodo Jan Češnjevar, Uroš Klopčič in Matic Mirtič. Slednji je zadel tudi v prvi letošnji tekmi, ko se je Veržej z zadetkom Davida Vinkoviča v 92. minuti dokopal do točke.

Sobota, ob 14.00: KALCER RADOMLJE - TKK TOLMIN

Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Denis Lidjan (Kalcer Radomlje) ter Danjel Rakušček (TKK Tolmin)

Radomljani so s pridom izkoristili slabše predstave najbližjih zasledovalcev in se s štirimi zaporednimi zmagami na vrhu lestvice oddaljili od skupine ekip, ki jih med drugim in osmim mestom loči vsega pet točk razlike. Moštvo trenerja Dejana Djuranovića si je pred drugouvrščenimi Ptujčani priigralo šest točk prednosti, po zmagah proti Veržeju, Zarici, Dobu in Aluminiju pa bo naslednji nasprotnik Tolmin. Kljub temu pa posoški klub zaseda dno ligaške razpredelnice, zadnji rezultati dajejo slutiti, da četa stratega Boruta Jermola ne bo lahak zalogaj. Tolminci so namreč po izredno slabem začetku sezone v zadnjih štirih krogih osvojili osem od skupno desetih točk. Lanskoletni drugoligaški novinec je na kolena spravil Aluminij in Ankaran, točko pa iztržil proti visokoletečima Dravi in Triglavu. Tokrat čaka uporne Primorce še za odtenek zahtevnejša naloga, saj jim bo nasproti stalo moštvo, ki se lahko pohvali z najučinkovitejšim napadom (26 zadetkov) ter obenem tudi najtrdnejšo obrambo, Aljaž Ivačič in Vjekoslav Andrić sta klonila vsega desetkrat.

Sobota, ob 17.00: ŠENČUR - ALUMINIJ

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Lovro Bizjak in Robert Kurež (Aluminij)

Zanimiv obračun se obeta tudi v večernem sobotnem terminu. Prebujeni Šenčurjani bodo na svoji zelenici pozdravili Kidričane, ki se lahko v zadnjih petih krogih »pohvalijo« z najslabšo formo lige. Kidričani, ki so po prihodu trenerja Simona Sešlarja v štirih tekmah osvojili kar deset točk, so v zadnjih petih krogih osvojili vsega točko. Po Dravi, Tolminu in Triglavu so bili od Aluminija boljši še Radomljani, ki so še drugič letos napolnili kidričevsko mrežo. V nasprotju s tokratnim tekmecem, se lahko moštvo Braneta Pavlina v zadnjih tednih pohvali z bogatim izkupičkom. Gorenjci, ki se že nekaj let spretno izogibajo izpadu iz drugoligaške druščine, so dobre predstave uspeli nadgraditi še s točkami, v zadnjih petih krogih so svoj točkovni konto obogatili z osmimi. Za nameček so Šenčurjani dočakali še prvo zmago, po Zarici pa so v zadnjem krogu ugnali še Dobljane in se posledično znova prebili pred Tolmince. Šenčur je v preteklosti Aluminiju že povzročal težave, tesen razplet je ponudil tudi prvi letošnji obračun, ki so ga z 2:1 dobili Kidričani. Enega od dveh zadetkov za domače je tedaj dosegel tudi Lovro Bizjak, ki pa, tako kot Robert Kurež, v soboto nima pravice nastopa.

Nedelja, ob 14.00: TRIGLAV KRANJ - ANKARAN

Sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: Nik Mršič (Ankaran)

Zadnje dejanje 14. kroga 2. SNL bosta v nedeljskem popoldnevu odigrala Triglav in Ankaran. Tokratna nasprotnika se lahko po 14 krogih pohvalita z enakim točkovnim izkupičkom, oba sta osvojila po 18 točk. Kranjčani so po zaslugi boljše gol razlike četrti, medtem ko so pred Ankarančani na petem mestu še Dobljani. Z odtenek boljšimi rezultati se lahko v zadnjih petih krogih pohvalijo Kranjčani, ki pa so v primerjavi z Ankarančani z zmago in tremi remiji osvojili zgolj točko več. Če Kranjčanom v napadu za zdaj še ni najbolj steklo, se lahko četa trenerja Siniše Brkića po nemirnem začetku sezone pohvali s čvrsto obrambo. Elvis Džafić, ki je v golu Triglava debitiral ravno v Ankaranu, je v devetih tekmah prejel šest zadetkov, štirikrat je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Tega mu v Ankaranu sicer ni uspelo doseči, saj so varovanci stratega Vlada Badžima slavili minimalno zmago. Obračun je z zadetkom v uvodu drugega polčasa odločil Tim Vodeb, ki slovi tudi po atraktivnem izvajanju meta iz avta.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA