29.08.2016 | 2. SNL
2. SNL: Triglavu derbi in pet točk prednosti

Nogometaši Triglava so v osrednji tekmi 4. kroga 2. SNL na domačem igrišču ugnali novomeško Krko z 2:1 (0:0). Za gostitelje sta pred 650 gledalci, kar je največ v tej sezoni v gorenjski prestolnici, zadela Igor Bukara (48.) in Dejan Robnik (86.), za Dolenjce pa Matej Potokar (75.). Kranjska zasedba ima po štirih tekmah stoodstoten izkupiček in pet točk prednosti pred Krko ter Ankaran Hrvatini.

V drugi nedeljski tekmi je Zarica slavila v Vipolžah z 1:0, v soboto pa so bile na sporedu tri tekme. Ekipa Ankarana Hrvatinov je v gosteh s 3:1 premagala ptujsko Dravo in se prebila na tretje mesto. Roltek Dob, ki je igral 0:0 proti zadnjemu Veržeju, je tik za Primorci, na petem mestu pa so Brežičani, ki so z 2:1 ugnali Zavrč.

ROLTEK DOB - FARMTECH VERŽEJ 0:0

Dob, gledalcev 100, sodniki: Gornjak, Mežnar in Mijatović.
Strelci: /.
Rumeni kartoni: Splichal, Nemanič, Čretnik, Mirtič, Kukavica; Cvrtila, Andrejč.
Rdeči karton: /.

Roltek Dob: Čretnik, Račić, Leskovar (od 70. Lunder), Kokalj, Čretnik, Splichal (od 64. Kukavica), Nemanič, Kidrič, Grvala (od 46. Šušnjara), Mirtič, Šmigoc.
Farmtech: Andrejč, Polajžer, Vindiš, Ajlec, Vok (od 56. Koprivica), Gamilec (od 84. Fišer), Trstenjak, Petek, Cvrtila, Ilić, Aleksandrov.

BREŽICE TERME ČATEŽ - ZAVRČ 2:1 (1:1)

Brežice, gledalcev 250, sodniki: Mežnar, Friš in Cotič.
Strelca: 0:1 Brodnjak (30.), 1:1 Gatarič (43.), 2:1 Gatarič (67.)
Rumeni kartoni: Kuntarič, Gatarič, Hadžanović, Azinović, Mišura, Jakolić, Drugovič; Brodnjak, Maraciuš, Zorec.

Brežice Terme Čatež: Štefkovič, Jakolić, Lokar (od 33. Božič), Azinović, Mišura (od 78. Rožman), Gatarič, Drugovič, Blažinčič (od 46. Turk), Martić, Kuntarič, Hadžanović.
Zavrč: Kovačić, Lonzarić, Zorko, Marciuš (od 74. Potočnik), Monjac (od 74. Panikvar), Županić, Krajnc, Ahec, Zorec, Brodnjak, Murko (od 52. Kukec).

DRAVA PTUJ - ANKARAN HRVATINI 1:3 (0:0)

Ptuj, gledalcev 200, sodniki: Vivod, Kresnik in Perger.
Strelci: 0:1 Zemljak (48.), 0:2 Obrstar (52.), 0:3 Zemljak (68./11 m), 1:3 Bašić (71.).
Rumeni kartoni: Kukovec, Bašić, Močić, Čeh, Frelih, Trajkovski, Leskovar; Younggun, Mate, Paal, Gajšek.
Rdeči karton: Frelih (90.).

Drava: Trajkovski, Močić (od 63. Furjan), Frelih, Gajić, Kukovec, Torra (od 75. Romih), Rešek, Čeh, Roškar, Bašić, Leskovar.
Ankaran Hrvatini: Paal, Maslić, Mate (od 70. Rastovac), Gajšek (od 83. Alessi), Vodeb, Younggun, Badžim, Zlatič, Obrstar, Humar, Zemljak.

BRDA - ZARICA 0:1 (0:0)

Vipolže, gledalcev 110, sodniki: Tošeski, Vojska in Salkić.
Strelec: 0:1 Poplatnik (58.).
Rumeni kartoni: Fabricijo, Terziev; Hajdarević.
Rdeči karton: /.

Brda: Fabricijo, Debenjak, Rojc, Kuraj (od 64. Kompara), Žižmond, Marinič, Ferjančič (od 60. Kodermac), Jazbar, Terziev, Jogan, Kavčič (od 69. Tribušon).
Zarica: Božič, Galić (od 46. Đukić), Ajdovec, Beganović (od 74. Jogić), Kotnik, Jurišić, Poplatnik, Kimovec (od 81. Kimovec), Burkeljca, Hajdarević, Mlakar.

TRIGLAV KRANJ - KRKA 2:1 (0:0)

Kranj, gledalcev 650, sodniki: Glažar, Bezjak in Burjan.
Strelci: 1:0 Bukara (48.), 1:1 Potokar (75.), 2:1 Robnik (86.).
Rumeni kartoni: Suljević, Udovič, Bukara; Mojstrovič, Kastrevec.
Rdeči karton: /.

Triglav Kranj: Džafić, Šmi, Krcić (od 80. Ahačič), Robnik, Poplatnik, Udovič, Kuhar, Šujica (od 46. Mlakar), Suljević, Bojić, Bukara (od 83. Gajić).
Krka: Barukčič, Cerovec, Brekalo, Mojstrovič, Novak, Trščinar (od 61. Kožar), Kostanjšek, Tijanić (od 89. Gliha), Potokar (od 76. Kambič), Kastrevec, Ivančić.

Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA