26.08.2016 | 2. SNL
2. SNL: Triglav in Krka za prvo mesto

V znamenju boja za vrh ligaške razpredelnice bo v četrtem krogu 2. SNL najbolj zanimivo v gorenjski prestolnici, kjer se bosta udarili vodilni ekipi lige, Triglav in Krka. Dvoboj si boste lahko v nedeljskem popoldnevu ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Še prej, v soboto, bodo na sporedu tri srečanja. Zavrč bo gostoval v Brežicah, Drava pričakuje Ankarančane, Veržej pa bo prve točke v sezoni lovil pri Dobljanih. V nedeljo bosta s svojimi obveznostmi opravila Brda in Zarica.

Sobota, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ZAVRČ
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: /

V brežiškem taboru se lahko po treh krogih prvenstva pohvalijo, da so eno od štirih moštev, ki v uvodu nove sezone še ni doživelo poraza. Posavska zasedba po preboju med drugoligaše še čaka na premierno slavje, saj so Brežičani v treh tekmah vknjižili ravno toliko neodločenih izidov. Tri točke najdemo tudi v bilanci tokratnih gostov, nogometašev Zavrča. Haložani so v minulem krogu na Portovalu, v dvoboju lanskoletnih prvoligašev, doživeli visok poraz, saj je za hrbtom vratarja Matije Kovačića končalo kar sedem zadetkov, mladi hrvaški vratar je moral v drugem polčasu kar šestkrat po žogo v svojo mrežo. Sobotna tekmeca bosta sicer odigrala šele prvo medsebojno tekmo, kdo bo uspešnejši?

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Klemen Lah (Veržej)

Med neporažena moštva lahko po treh krogih prvenstva štejemo tudi Dobljane, ki s petimi točkami zasedajo tretje mesto na ligaški razpredelnici in zaostajajo zgolj za Triglavom in Krko. Četa trenerja Romiha je z gostovanja v Ankaranu prinesla točko, čeprav je ob polčasu kazalo na vse tri, saj je Dob z goloma Jerneja Leskovarja in Gregorja Čretnika že po desetih minutah vodil z 0:2. V drugem polčasu je sledil popoln preobrat domačih, a je Dobu točko v sodniškem dodatku zagotovil Matic Mirtič. Slabše gre za zdaj Veržeju, ki je po treh tekmah še edini brez točke na svojem računu. Prleki so morali po Krki in Zavrču čestitati še Triglavu, za nameček pa bo trener Gabor v Dobu pogrešal še Klemna Laha.

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

V soboto se bosta v najstarejšem slovenskem mestu udarili zasedbi, ki se lahko po treh krogih pohvalita z identičnim točkovnim izkupičkom. Ptujčani in Ankarančani so z zmago, remijem in porazom vknjižili štiri točke, a so zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih mesto višje Primorci, Drava zaseda peto mesto. Sobotna tekmeca sta se prvič pomerila v lanski sezoni, ko smo spremljali zanimive boje, a Ankarančani kljub temu še niso našli recepta za ptujski skalp. Drava je v minuli sezoni dobila oba obračuna na svoji zelenici, obakrat s tremi doseženimi zadetki. Bo primorska zasedba, ki jo že nekaj let vodi Vlado Badžim, tokrat našla način za preboj ptujske obrambe? Le-to sta pred četrtim krogom okrepil Boštjan Frelih in povratnik Marko Roškar, velja pa omeniti, da bodo Ptujčani zaigrali brez trenerja Simona Sešlarja.

Nedelja, ob 17.00: BRDA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: /

Tako kot za Brežice, tudi za Brda, drugo novinko v letošnji sezoni 2. SNL, velja, da v treh krogih še ni vknjižila zmage. Brici so obe točki vknjižili v domačih Vipolžah, kjer sta se z neodločenim izidom zaključila dvoboja z Dobom in Brežicami. Po minulem krogu so briško zasedbo na ligaški razpredelnici preskočili prav tokratni nasprotniki, saj so se v taboru Zarice razveselili prvih točk v sezoni. Po dveh porazih je gorenjska zasedba strnila vrste in v prvi domači tekmi ugnala Dravo. Podobno kot za tekmo v Ankaranu, lahko tudi dvoboj Zarice in Drave zapišemo, da je šlo za pravo srhljivko, saj so gostje v zaključku izničili zaostanek dveh zadetkov, zmago pa je v prvi minuti sodniškega dodatka zagotovil Miran Galić. Brda in Zarica se bosta v 2. SNL pomerila prvič, kljub vsemu pa sta tekmeca doslej odigrala že 18 uradnih preizkušenj. Statistika je dokaj izenačena, ob kar 11 remijih se lahko s štirimi zmagami pohvalijo Kranjčani, Brici so slavili trikrat.

Nedelja, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - KRKA
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

Derbi četrtega kroga 2. SNL bo odigran v gorenjski prestolnici. V kranjskem Športnem centru se bosta udarili vodilni ekipi lige, Triglav bo gostil novomeško Krko. Šlo bo za dvoboj najboljših napadov, a tudi najtrdnejših obramb, Elvis Džafić in Mateo Barukčić sta v treh tekmah klonila zgolj dvakrat. Dolenjci so z 12 zadetki najučinkovitejše moštvo lige, a ima četa trenerja Iztoka Kapušina v primerjavi s Triglavom dve točki manj, saj so farmacevti v lokalnem spopadu remizirali z Brežicami. S popolnim izkupičkom se lahko po treh krogih pohvalijo varovanci trenerja Siniše Brkića, ki se je doslej ob stranski črti veselil devetih zadetkov. Večino od njih je dosegel Matej Poplatnik, saj se je prvi strelec 2. SNL v sezoni 2013/14 podpisal pod kar pet zadetkov. Kranjski napadalec tako zaseda vodilno mesto, a mu za ovratnik dihata tudi novomeška aduta, Matej Potokar in Miha Kostanjšek sta zabila štiri zadetke, kar trikrat sta bila uspešna v tekmi z Zavrčem. V Kranju se sicer obeta pravi nogometni praznik, ki ga bo popestrilo kar 400 otrok mladinskih selekcij Triglava. Bodo le-ti pripomogli k novi zmagi orlov, ki so doslej dobili štiri od petih medsebojnih dvobojev s Krko? Razplet dvoboja boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.

Vlado Šmit, bočni nogometaš Triglava: »Krka ima verjetno ambicije po hitrem povratku med elito. Ne poznamo jih dobro, slišali smo, da gre za kakovostno moštvo, ki ima nekaj izvrstnih posameznikov. Tekma bo zagotovo naporna, mi pa vsekakor merimo na zmago. Smo popolnoma pripravljeni in osredotočeni na nov uspeh, nato pa bomo videli kaj se bo dogajalo na zelenici.«

Denis Cerovec, branilec Krke: »Priprave na tekmo s Triglavom potekajo v pravi smeri. Med tednom smo v pokalu MNZ Ljubljana premagali Ivančno Gorico, imamo tri zaporedne zmage, kar pomeni, da smo v dobri formi. Zavedamo se, da je Triglav izredno močna ekipa. Niso naključno na prvem mestu, toda mi gremo odločno na zmago in po prvo mesto.«

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA