25.03.2016 | 2. SNL
2. SNL: S kranjskim mestnim derbijem v zadnjo tretjino

Prvoligaši zaradi reprezentančnega premora med prazničnim vikendom nimajo tekmovalnih obveznosti, drugoligaši pa bodo s tekmami 19. kroga krenili v zadnjo tretjino tekmovanja, v katero bodo z vrha lestvice krenile Radomlje. Slednje se bodo še drugič zapored pomerile s Šenčurjem. Drava bo gostila Tolmin, v Kidričevo prihaja Ankaran. Veržej bo skušal status najboljše gostujoče ekipe lige potrditi v Dobu, v spletnem prenosu na NZS.si pa si boste lahko ogledali kranjski mestni derbi Triglava in Zarice. Vse tekme bodo odigrane v soboto popoldne, ob 16. uri.

Sobota, ob 16.00: TRIGLAV KRANJ – ZARICA KRANJ

Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: Igor Bukara, Mario Guberac in Dino Gromilić (vsi Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Triglav in Zarica bosta v kranjskem Športnem parku odigrala še tretji mestni derbi sezone. Oba jesenska sta se končala brez zmagovalca. Ob uvodu v sezono se je dvoboj v Športnem parku Zarica zaključil s štirimi zadetki, oktobra pa je kar 800 gledalcev, največ v letošnji sezoni, videlo dva zadetka in novo delitev točk. Glede na zadnje rezultate in položaj na lestvici vloga favorita pripada Triglavu, ki pa je plačal precejšen davek tretje zaporedne zmage, s katero so se orli zavihteli že na tretje mesto razpredelnice. Zaradi izključitve v Veržeju moštva ne bo smel voditi trener Siniša Brkić, na igrišču pa bosta manjkala standardna Igor Bukara in Mario Guberac. Brane Pavlin, strateg Zarice, je imel v uvodnih pomladanskih krogih kar nekaj težav s sestavo enajsterice, saj vrste rdečih vragov, ki zmage niso okusili zadnjih devet krogov, redčijo poškodbe. Pod drobnogledom bo izkušeni Dejan Robnik, ki je v prvi tekmi sezone zatresel mrežo Triglava, v dresu Zarice pa motiva ne bi smelo manjkati Emirju Ljubijankiću, še jeseni igralcu Triglava.

Sobota, ob 16.00: KALCER RADOMLJE – ŠENČUR

Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Ervin Jogić (Šenčur)

V radomeljskem Športnem parku se bosta znova pomerili ekipi, ki sta se minuli petek udarili že v Šenčurju. Vodilni Radomljani na praznično soboto pričakujejo obisk Šenčurjanov, ki so pred dobrim tednom morali priznati premoč četi Dejana Djuranovića. Mlinarji so se z deseto zmago sezone odlepili od zasledovalcev, saj je Drava znova remizirala, Šenčur je z desetim porazom zaostanek za rešilnim osmim mestom povečal na šest točk. Petkov obračun na Gorenjskem je odločil Dušan Stoiljković, ki bo tudi tokrat eden najmočnejših adutov domačih, saj se je s šestim zadetkov v sezoni na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z Liridonom Osmanajem in kapetanom Igorjem Barukčićem. Gostje, ki bodo v Radomljah nastopili brez kaznovanega Ervina Jogića, bodo skušali prekiniti točkovni post, saj so v zadnjih petih krogih zbrali vsega točko. Naloga ne bo lahka, saj se lahko Radomljani pohvalijo z najtrdnejšo obrambo lige, ki je v 18 krogih dovolila zgolj 14 zadetkov, za nameček pa so Radomlje z 18 točkami še najmanj gostoljubno moštvo lige. A Šenčurjani so poleti iz Radomelj že odnesli točko.

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ – TKK TOLMIN

Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Aleš Čeh in Alen Romih (oba Drava)

Ptujčani v nadaljevanju sezone še niso izgubili, a so z dvema remijema povečali zaostanek za vodilnimi Radomljami, ki so Dravi pobegnile na varnejših pet točk razlike. Modri so bili minulo soboto že na robu petega poraza sezone, a je četo trenerja Damjana Vogrinca v poslednji minuti rednega dela srečanja rešil prekaljeni Nastja Čeh. Bivši reprezentant Slovenije je z natančno izvedenim prostim strelom zadel za delitev točk v sosedskem derbiju z Aluminijem. Kurente čaka nova domača tekma, v goste prihaja Tolmin, ki je po porazu v Dobu znova zdrsnil na deveto mesto ligaške razpredelnice. Uporni Tolminci so jeseni v medsebojnih tekmah z Dravo dvakrat potrdili svojo upornost. V najstarejšem slovenskem mestu so z golom Aljaža Kanalca povedli, a so gostitelji v drugem polčasu z goloma Nastja Čeha in Roka Kidriča izid obrnili v svojo korist. Podobno je bilo tudi v Posočju, Tolmin je z goloma Valdrina Kadrije in Dejana Sokanovića vodil že z 2:0, a sta Ptujčane rešila Aleš Čeh in Alen Romih, ki pa tokrat nimata pravice nastopa.

Sobota, ob 16.00: ALUMINIJ - ANKARAN

Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Tim Vodeb (Ankaran)

Kidričani so serijo brez poraza podaljšali tudi v sosedskem derbiju z Dravo. Aluminij, ki ga je tik pred nadaljevanjem sezone prevzel dolgoletni nogometaš in trener kluba Boris Špehonja, se je s šestim remijem porazu izognil že petič zapored in tako odgovoril na rezultatsko krizo, ki je rdeče-bele pestila sredi jesenskega dela sezone, ko so Kidričani v petih tekmah vknjižili zgolj točko. Mlado in poletno moštvo Aluminija ima še vedno precej težav z realizacijo, kar pa Kidričanov v zadnjih krogih ne tepe, saj so v petih krogih osvojili 11 od možnih 15 točk. Precej slabše gre v točkovnem smislu tokratnim gostom. Ankarančani so zadnjo zmago vknjižili v začetku oktobra, v desetem krogu, ko so ugnali Dob. V zadnjih osmih krogih je primorska zasedba osvojila pet točk, prvo pomladansko minulo soboto proti kranjski Zarici. V gorenjski prestolnici se je z natančno odmerjenim prostim strelom izkazal Matic Reja. Slednji bo ob dejstvu, da trener Vlado Badžim pogreša Tima Vodeba, Deana Kolariča, Mateja Paala, Chrisa Pletikosa in Nika Planinšiča Vajdeta, tudi v Kidričevem nosil precejšnje breme.

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB – FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: Gregor Čretnik in Denis Mešanović (oba Dob) ter Tjaž Polajžer in Borut Lukač (oba Veržej)

Veržej tudi v deveti tekmi na domačem igrišču, ki je med zimo doživelo prenovo, ni uspel obogatiti skromne točkovne bere. V devetih tekmah so z dvema zmagama in tremi neodločenimi izid osvojili devet točk, poraz s Triglavom pa je ekipo stal zgornje polovice lestvice in Prleki bodo v zadnji tretjini odigrali štiri domače tekme. A to je za moštvo trenerja Zlatka Gaborja morda celo prednost, saj so Prleki precej uspešnejši na gostovanjih, z 18 točkami so najuspešnejše moštvo lige. Sebastjan Petek in soigralci so klonili zgolj v Radomljah, v Dobu, kjer Veržej gostuje v soboto, pa je iztržil enega od treh gostujočih remijev. Dob s 14 točkami na lestvici domačih tekem zaseda četrto mesto, še četrto zmago pred domačimi gledalci so varovanci trenerja Damjana Romiha minulo soboto vknjižili proti Tolmincem. Posoški klub je padel z zadetkoma Klemna Kunstlja in Gregorja Čretnika, ki je goste šokiral že v tretji minuti srečanja, proti Veržeju tako kot Denis Mešanović ne bo imel pravice nastopa. Zaradi prepovedi igranja pri gostih ne smeta nastopiti Tjaž Polajžer in Borut Lukač, ki se je tako kot Čretnik v minulem krogu razveselil zadetka.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA