13.03.2015 | 2. SNL
2. SNL: Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice

Dolgega zimskega mrtvila je konec tudi za slovenske drugoligaše, ki bodo ta konec tedna prvič letos pritekli na zelenice. Sezona se nadaljuje s 16. krogom, ko bo postalo že nekoliko bolj jasno, kdo bo najresnejši konkurent Krškega v borbi za prvoligaško vstopnico.

14.3. 2015, ob 15h: Ankaran Hrvatini – Krško

Sodnik: Rade Obrenovič
Prepoved nastopa: Tim Čeh (Krško)

Krčani se najprej odpravljajo na Primorsko, kjer jih čaka nepredvidljiva ekipa Ankaran Hrvatinov. Vlado Badžim razpolaga z močno spremenjeno zasedbo, ki pa premore dovolj kvalitete, da jo zagode tudi najboljšim. Med slednje nedvomno spadajo Posavci, ki so prvoligaške ambicije dokazovali tudi s kakovostnimi predstavami na pripravljalnih tekmah. Krško je pozimi uspelo zadržati večino najboljših igralcev, tako da bi utegnilo pet točk naskoka pred zadnjimi enajstimi preizkušnjami morda celo zadostovati.

14.3. 2015, ob 15h: Šenčur – TKK Tolmin

Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Jernej Gvardjančič (Šenčur)

Šenčur čaka bitka za obstanek, na katero pa so se temeljito pripravili. Enes Rujovič in Jaka Corn bosta zagotovo v moštvo vnesla dodatno kakovost, ki bo morda prišla do izraza že proti Tolminu. Varovanci Davida Kanalca so na papirju šibkejši kot jeseni, saj so ostali brez najboljšega strelca Tima Lo Duce. Puntarjev kljub temu ne gre odpisati, saj so že v pripravljalnem obdobju z agresivnim pristopom povzročali težave tudi nekaterim favoriziranim nasprotnikom.

14.3.2015, ob 15h: Farmtech Veržej – Triglav

Sodnik: Asmir Sagrkovič
Prepoved nastopa: Tjaž Polajžer (Veržej) in Aleks Pihler (Triglav)

Najvišje ambicije imajo Triglavani, ki so se pripravljali na nadaljevanje prvenstva v hrvaški Istri. V Kranju je vse podrejeno povratku med elito, za kar pa si ne bodo več smeli privoščiti večjih nihanj v formi. Orli za uvod odhajajo na zahtevno gostovanje v Prlekijo, kjer so se opekli že v minuli sezoni pod preobleko pokalnega tekmovanja. Motivacija nogometašev Veržeja tokrat verjetno ne bo tako visoka, saj so čvrsto zasidrani v zlati sredini prvenstvene razpredelnice.

14.3.2015, ob 15h: Roltek Dob – Šmartno 1928

Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Armin Kukavica (Roltek Dob) in Gregor Zamernik (Šmartno)

Pozorni moramo biti tudi na prvake iz Doba, ki se v nadaljevanje prvenstva podajajo z novim trenerjem. Primož Jelen bo skušal nadaljevati uspešno delo Dušana Smolnikarja, ki je v zaključku jeseni ujel priključek z najboljšimi. Dobljani se bodo najprej pomerili s Šmartnim, ki se nahaja daleč v ozadju. Zadnjeuvrščeno moštvo prvenstva bo skušalo nadoknaditi zaostanek z novim strategom Simonom Oblakom, ki bo računal na pomoč postavnega Velenjčana, Alena Bukška,

15.3.2015, ob 15h: Aluminij – Dravinja Kostroj

Sodnk: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Nejc Pečovnik (Aluminij) in Gašper Hribernik (Dravinja Kostroj)

Edina nedeljska tekma bo v Kidričevem, kjer gostuje Dravinja. Nogometaši Aluminija imajo skorajda zvezdniško igralsko zasedbo, ki je med odmorom postala močnejša za Dejana Školnika, Sandija Čeha in Luko Prašnikarja. Kidričani še vedno upajo na prvoligaško vstopnico, tako da čaka Dravinjo sila težko delo. Konjičani se bodo s Šenčurjem borili za osmo mesto, ob tem pa bodo morali paziti tudi na varno razdaljo do Šmartnega.

Tekst: MKo
Foto: Miran Alijagić

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2023 | 2. SNL
  Kidričani vsaj do srede na vrhu
  S petkovima tekmama v Kranju in Lendavi se je pričel 22. krog 2. SNL. V Prekmurju so se nove zmage veselili Grosupeljčani, na Gorenjskem pa so Kidričani vsaj do srede skočili na vrh lestvice.
 • 23.03.2023 | 2. SNL
  Kidričani v Kranj, Slatinčani na Ravne šele v sredo
  Vodilna trojica 2. SNL je v prejšnjem krogu še drugič to pomlad ostala brez zmage, kdo se bo najbolje odrezal v 22. krogu? Kidričani se lahko v petek v Kranju zavihtijo na vrh lestvice, saj bo vodilna Rogaška pri ravenskem Fužinarju gostovala šele v sredo.
 • 19.03.2023 | 2. SNL
  Beltinčani in Lendavčani do točke v Novem mestu in Kidričevem, Triglav presenetil Rogaško
  Drugoligaši so zakorakali v zadnjo tretjino letošnjega prvenstva. Drugouvrščeni Aluminij je remiziral z Nafto, tretja Krka pa z Beltinci, vodilna Rogaška pa je doživela še drugi poraz pomladi, z 0:2 so slavili Kranjčani. Grosupeljčani so pobegnili zadnjeuvrščenima Dobu in Krškemu.
 • 16.03.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši pred zadnjo tretjino prvenstva
  Drugoligaši vstopajo v zadnjo tretjino prvenstva. Vodilna Rogaška v nedejo gosti Kranjčane, že v petek pa jo lahko ujame Aluminij, ki se bo pred kamerami Sportkluba pomeril z Nafto. Na spletni strani NZS boste lahko v nedeljo spremljali primorski obračun Ajdovcev in Dekančanov.
 • 12.03.2023 | 2. SNL
  Ilirija po Nafti boljša še od Triglava, do zmage tudi vodilna trojica
  Ilirija, ki je v uvodnem dvoboju nadaljevanja sezone premagala Nafto, je v Kranju vknjižila nov komplet točk. Prve zmage v nadaljevanju sezone so se v Lendavi razveselili tudi Slatinčani, Kidričani pa so tri točke osvojili v Grosupljem, Krka pa je bila uspešna v Slovenski Bistrici.
 • 10.03.2023 | 2. SNL
  Vodilna trojica na popravnem izpitu
  Vodilna Rogaška bo po uvodnem porazu vtis popravljala v Lendavi, dvoboj z Nafto pa si boste lahko ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila nedeljski obračun Bistrice in Krke.
 • 05.03.2023 | 2. SNL
  Vodilna trojica v pomlad vstopila brez zmage
  S četrtkovo tekmo Ilirije in Nafte se je pričel spomladanski del 2. SNL, prvih točk pa so se veselili Ljubljančani. Ravenčani so v Novem mestu presenetili Krko, Aluminij pa je v končnici tekme z Rudarjem ostal brez zmage. Vodilni Slatinčani so pomlad odprli s porazom, Grosupeljčani so domov odnesli zmago.
 • 28.02.2023 | 2. SNL
  Pričenja se spomladanski del 2. SNL
  Po zimskem premoru se na nogometne zelenice vračajo tudi drugoligaši. Nogometno pomlad bosta s tekmo pred kamero NZS odprli ekipi Ilirije in Nafte, na Sportklubu pa si boste lahko ogledali petkov obračun Aluminija in Rudarja. Vodilna Rogaška v soboto gosti Brinje.
 • 10.01.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši potrdili prve zimske spremembe
  Prvoligaški klubi so v teh dneh že zakorakali v priprave na nadaljevanje sezone, pohiteli pa je tudi nekaj drugoligašev. Če ne že na zelenici, pa je večina klubov 2. SNL aktivna na področju kadrovanja.
 • 05.01.2023 | 2. SNL
  Novo ime na vrhu 2. SNL
  Po koncu prejšnje sezone so se napredovanja med prvoligaše veselili v Novi Gorici, kdo pa bo najboljši po 30 tekmah letošnjega tekmovanja? Po jesenskem delu 2. SNL najbolje kaže klubu, ki ga doslej nismo bili vajeni na vrhu lestvice.

DELI NA