07.08.2015 | 2. SNL
2. SNL: Novo sezono odpira kranjski mestni derbi

Ta konec tedna se začenja tudi nova sezona v drugi slovenski nogometni ligi. Standardna drugoligaška zasedba je dobila družbo v povratniku iz Radomelj, ki bo skušal unovčiti pridobljene prvoligaške izkušnje v Veržeju, medtem ko se bosta z višjim rangom tekmovanja soočili ptujska Drava in kranjska Zarica. Ta bo v središču pozornosti že v 1. krogu, saj gosti kranjski derbi s Triglavom.

Sobota, ob 18h: Zarica Kranj – Triglav Kranj

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Vlado Šmit in Nemanja Nikolič (oba Triglav) ter Matej Peternel in Nejc Levstek (oba Zarica)
Spletni prenos: NZS.si

Uvodno dejanje tekmovalne sezone 2015/16 z največjo nestrpnostjo pričakujejo v Kranju, kjer bo na sporedu pravi mestni derbi med Zarico in Triglavom. Novopečeni drugoligaši vlogo favorita taktično prepuščajo Triglavanom, čeprav imajo v svojih vrstah nekaj zelo kakovostnih nogometašev. To seveda velja tudi za goste, ki so tokrat izbrali nekoliko bolj previdno držo, saj jih je napovedovanje naslova prvakov v pretekli sezoni drago stalo. V Športnem parku Zarica v soboto ne bo primanjkovalo čustev, niti na zelenici, niti na tribunah. Tekmo bo začinil tudi zanimiv trenerski dvoboj med Janezom Zupančičem in Sinišo Brkičem, ki je veščine izkušenejšega kolega spoznaval še kot igralec. Spletni prenos tekme si boste lahko ogledali na NZS.si.

Sobota, ob 18h: Farmtech Veržej – Kalcer Radomlje

Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: /

Prleki vstopajo v novo sezono brez korenitih sprememb na igralskem kadru, kar pomeni, da bi lahko bili znova konkurenčni ekipam iz zgornjega dela prvenstvene lestvice. Varovanci Zlatka Gaborja so to nakazali že na nekaterih močnih prijateljskih tekmah, ko so se dobro upirali tudi slovenskim prvoligašem. Med slednje so še nekaj mesecev nazaj spadali Radomljani, ki bodo tudi zaradi prvoligaških izkušenj med glavnimi favoriti za napredovanje med elito. Mlinarji so namero po povratniku med najboljše izpostavili tudi s sklenitvijo sodelovanja z Domžalami in Olimpijo, ki je ob Kamniško Bistrico preselilo nekaj zelo obetavnih igralcev.

Sobota, ob 18h: Roltek Dob – Ankaran

Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Med glavne kandidate za najvišja mesta vselej uvrščamo tudi Roltek Dob, ki je poleti ostal brez prvega strelca Amerja Krciča. Dobljani sicer niso veliko kadrovali, kar pa še zdaleč ne velja za moštvo Ankarana. Primorci bodo zelo pogrešali predvsem Jana Pahorja in Marka Vukeliča, medtem ko je dobro sodelovanje s sosedi iz Kopra obrodilo nekaj konkretnih novincev, kot recimo Nika Mršiča in Matica Rejo. Pripravljalne tekme obeh moštev napovedujejo zanimiv obračun, delnice pa se postavljajo rahlo na stran gostiteljev.

Nedelja, ob 18h: Aluminij – TKK Tolmin

Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Gregor Cafuta (Aluminij)

Kidričani začenjajo novo obdobje z grenkimi spomini, saj so ostali na pragu raja po kvalifikacijskem porazu z Gorico. Ekipa Damjana Romiha tudi letos napada najvišja mesta, a brez Marka Nuniča, Dejana Školnika, Luke Prašnikarja in Leona Leuštka, ki so se odpravili novim izzivom naproti. Precej so kadrovali tudi Tolminci, ki so nadomestne rešitve za Jako Kolenca, Luko Volariča, Tima Lo Duco in druge poiskali v zadnjem hipu. Predstavniki mesta ob Soči bodo bržčas zelo močni na domačem terenu, medtem ko bodo njihove gostujoče naloge precej zahtevnejše.

Nedelja, ob 19h: Šenčur – Drava Ptuj

Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Aleš Hercog (Drava)

Na prvi pogled je v primerjavi s preteklo sezono še najbolj oslabljena ekipa Šenčurja, ki je tik pred zdajci ostala še brez Maria Guberca in Jerneja Gvardjančiča. Gorenjce uvrščamo v boj za obstanek, čeprav so v preteklosti pod vodstvom izkušenega Branka Pavlina znali že večkrat presenetiti. Drava Ptuj je na drugi strani manjša neznanka, ki je v svoje vrste pripeljala nekaj obetavnih okrepitev. V moštvo bo mednarodne izkušnje vnesel Denis Perger, pomembno besedo pričakujemo tudi od Davida Lonzariča in Blaža Zbičajnika, prva avtoriteta Ptujčanov na zelenici pa  bo še naprej Nastja Čeh. 

Tekst: MKo
Video: NZS

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2020 | 2. SNL
  V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
  Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
 • 04.03.2020 | 2. SNL
  Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice
  S petkovo tekmo Drave in Nafte bodo po novembru oživela tudi drugoligaška igrišča. Vodilni Koper bo v soboto gostil Brežice, Gorica bo v nedeljo gostovala v Dobu, derbi kroga pa bo odigran v Radomljah. Tretja ekipa lige bo gostila četrte Ravenčane.
 • 24.02.2020 | 2. SNL
  Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću
  Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.
 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.
 • 24.12.2019 | 2. SNL
  Nafta in Dob v pomlad z novim trenerjem
  Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.

DELI NA