29.04.2016 | 2. SNL
2. SNL: Krog sosedskih derbijev

24. krog 2. SNL ljubiteljem lokalnih derbijev prinaša kar tri izjemno zanimive obračune. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko že v soboto spremljali sosedski derbi Dobljanov in Radomljanov. V nedeljo pa se bo četverica udarila še za primat na Gorenjskem in Štajerskem. Triglav bo gostil v zadnjih krogih prebujeni Šenčur, v boju za vrh lestvice pa bo še pomembnejši dvoboj odigran v Kidričevem. Tretji Aluminij gosti drugouvrščeno Dravo, ki Kidričanom beži za tri točke. Nič manj pomembni srečanji pa ne bosta odigrani v soboto. Obračun za obstanek čaka Ankaran in Zarico, Tolmin pa bo v lovu na osmo mesto točke lovil v Prlekiji.

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB – KALCER RADOMLJE

Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Matic Mirtič (Dob)
Spletni prenos: NZS.si

Krog sosedskih spopadov s sobotnim derbijem odpirata Dob in Radomlje. Dobljani so po dveh zaporednih porazih s Triglavom in Dravo izpadli iz boja za najvišja mesta, zato pa lahko varovanci trenerja Damjana Romiha tokrat vplivajo na dogajanje na vrhu lestvice. Z morebitno domačo zmago bi se boj za naslov prvaka povsem razvnel. Radomljani, ki so v zadnjih treh tekmah vknjižili vse tri možne izide, imajo štiri kroge pred koncem prvenstva pred drugo Dravo vsega dve točki prednosti, Aluminij zaostaja še dodatne tri. Gostitelji, ki so zadnji dve tekmi odigrali brez prvega vratarja Albina Vezirovića, bodo v dvoboj krenili brez Matica Mirtiča, gostje pa imajo nekaj preglavic predvsem zaradi poškodb. Trenerja Dejana Djuranovića pa lahko veseli vrnitev Liridona Osmanaja, ki je izpustil tekmo z Veržejem. Mariborčan je bil z golom v 95. minuti junak zadnjega derbija, ki so ga Radomlje dobile z 2:1. V Dobu po dramatični končnici ni bilo zmagovalca.

Sobota, ob 17.00: ANKARAN – ZARICA KRANJ

Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Luka Badžim, Robi Gajšek in Matej Zemljak (vsi Ankaran) ter Anel Hajrić in Nejc Srovin (oba Zarica)

Ankarančani so se po porazu v Tolminu znašli v nevarnih vodah. Primorska zasedba pred devetim mestom, ki ga zasedajo prav Tolminci, beži le še za tri točke, za ovratnik ankaranskega moštva pa diha tudi Zarica. Prav Kranjčani v soboto prihajajo v ŠRC Katerina. Gorenjci bi v Ankaranu zaigrali brez trenerja, ki je bil izključen ob tekme v Šenčurju, a se je Brane Pavlin po bolečem porazu na zelenici bivšega kluba poslovil od Zarice in svoje mesto prepustil staremu znancu kluba. Kranjčane bo v zadnjih štirih krogih reševal Janez Zupančič, ki je klub pripeljal v 2. SNL in rdeče vrage vodil v uvodnih sedmih krogih. Povratnik na kranjsko klop bo enajsterico sestavil brez Anela Hajrića in Nejca Srovina. Močno zdesetkana pa bo tudi ankaranska zasedba, saj bo domači strateg Vlado Badžim znova pogrešal Luko Badžima in Robija Gajška, domačemu dvojcu pa se bo na tribuni pridružil tudi Matej Zemljak. Gostitelji bodo morali paziti predvsem na Blaža Šujico, ki je v ankaransko mrežo pospravil tri od štirih zadetkov Zarice, ki je jeseni Obalo že zapuščala z zmago, v Kranju ni bilo zmagovalca.

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ – TKK TOLMIN

Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Jaka Lipužič Bratuž in Marko Rojc (oba Tolmin)

Dogajanje v Ankaranu bo s kotičkom očesa spremljali tudi v taboru Tolmina, ki prav tako v soboto gostuje v Prlekiji. Posoški drugoligaš je v minulem krogu z zmago proti Ankaranu izboljšal možnosti za obstanek v 2. SNL, na roko Tolmincev pa je šel tudi poraz Zarice v Šenčurju. Tolminsko zasedbo v zaključku sezone čaka zahteven razpored, saj se bo četa trenerja Jana Kraglja po Veržeju pomerila še z Dobom, Aluminijem in Triglavom, ki domujejo v zgornjem domu lestvice. Nujno potrebne točke bodo rdeče-črni naskakovali brez dve adutov, Marka Rojca in Jaka Lipužič Bratuža, ki je že zaključil z letošnjo sezono. Domači strateg Zlatko Gabor po prigarani, a sladki zmagi v Radomljah nima težav s kaznovanimi nogometaši. Veržejci so v Radomljah z zadetki Mitje Mauka in Nina Koutra prekinili niz petih tekem, v katerih so zbrali vsega točko. Prleki so jeseni dobili oba medsebojna obračuna, na Čistini so se v taboru Veržeja po dveh zadetkih v izdihljajih srečanja veselili visoke zmage s 4:1, še pred tem pa so zeleno-črni slavili tudi na Brajdi.

Nedelja, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ – ŠENČUR

Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Rok Stokuča (Triglav)

Kranjčani so se po bolečem udarcu Aluminija, ki je v kranjskem Športnem centru slavil zmago z 0:2, znova malce oddaljili od boja za najvišja mesta. Kljub vsemu lahko zasedba trenerja Siniše Brkića z nekaj sreče in pomoči tekmecev še vedno upa na preobrat, saj jo v zaključku sezone čakata še dvoboja z vodilnim dvojcem. A še pred Ptujčani in Radomljani se bodo orli pomerili s sosedi iz Šenčurja. Moštvo Gorana Stankovića je v minulem krogu skalpu Tolmina dodalo še zmago proti Zarici, s šestimi točkami v zadnjih dveh tekmah pa so Šenčurjani znova zaiskrili iskrico in povečali upanje na obstanek v 2. SNL. A do osmega mesta Šenčurjanom manjkajo še štiri točke, zato bodo morali rumeno-modri v zaključku pridno zbirati točke. V derbijih s Triglavom letos niso bili kaj prida uspešni, saj so Kranjčani z visokima zmagama maščevali tri poraze v lanski sezoni. Tako v Šenčurju kot tudi v Kranju je Triglav slavil z izidom 4:1, v uvodnem pomladanskem dejanju so v bordo dresu blesteli predvsem trije povratniki, Matej Poplatnik, Alen Krcić in Dejan Robnik.

Nedelja, ob 17.00: ALUMINIJ – DRAVA PTUJ

Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Mateo Damiš (Aluminij) ter Rok Kidrič (Drava)

Najbolj vroče, tudi ali predvsem zaradi boja za najvišja mesta, bo v 24. krogu v Kidričevem. V sosedskem derbiju se bosta udarili zasedbi Aluminija in Drave, ki ju poleg rivalstva trenutno povezuje še eno dejstvo. Kidričani so neporaženi že deset tekem, z odličnim pomladanskim nizom pa so se vključili tudi v boj za najvišja mesta. Četa trenerja Bojana Špehonje za drugouvrščeno Dravo, ki je neporažena še krog dlje, zaostaja za tri točke. V lovu na najvišja mesta za ekipi šteje zgolj zmaga, Ptujčani bi se lahko ob ugodnem razpletu derbija v Dobu znova povzpeli tudi na vrh drugoligaške lestvice. Če bo sodelovalo vreme, gre znova pričakovati polne tribune, saj sta prejšnja derbija v Kidričevo in na Ptuj obakrat privabila po 700 gledalcev. Kidričani, ki se jim je po domačem porazu na Ptuju že nasmihala zmaga, se bodo v boj podali brez Matea Damiša, medtem ko bodo Ptujčani, ki jih je pred tedni s prostim strelom rešil Nastja Čeh, pogrešali Roka Kidriča. Zato pa bo na priložnost upal Rok Zorko, ki je v polno meril na vseh zadnjih štirih tekmah.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA