27.04.2013 | 2. SNL
2. SNL: Dob skočil na drugo mesto

Zavrč je v 22. krogu 2. slovenske nogometne lige gladko odpravil Šampion, saj je zabili kar pet zadetkov, medtem ko je Krka zapravila udobno vodstvo in v izdihljajih tekme s Krškim ostala brez zmage. Sodnikov podaljšek je bil usoden tudi za Radomlje, ki so ponudile priložnost Beli krajini, da se jim približa zgolj na točko. V boju za obstanek pa tudi Dravinja očitno še ni rekla zadnje besede, saj je v Šenčurju kar s 4:0 odpravila favorizirane gostitelje. Na edinem nedeljskem obračunu je Dob večino dela opravil že v prvem polčasu, s tremi zadetki v mreži Šmartnega, ter na ta način izkoristil priložnost za skok na drugo mesto.

Garmin Šenčur – Dravinja Kostroj 0:4 (0:2)

Gledalcev: 100
Sodnik: Drečnik Davor
Strelci: Kek 31., 45., Čerenak 58., Kraus 86.
Rumeni kartoni: Selimović, Križaj ; Čerenak, Klokočovnik, Pristovnik  
Rdeči kartoni: /

Garmin Šenčur: Marić, Babić (od 46. Marijan), Aljančič, Kern, Košnik (od 70. Avdić), Selimović, Brezarić (od 46. Stanko), Kotnik, Dolžan, Križaj, Bunderla
Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Pristovnik, Čerenak, Černec, Klokočovnik, Boljanović, Kraus, Stres (od 41. Mlakar), Naglič (od 82. Naglič), Čander (od 46. Čakš)

Krško – Krka 2:2 (0:0)

Gledalcev: 100
Sodnik: Dobrun Žiga
Strelci: Dvorančič 73., Babnik 90. ; Dervišević 53., Vučkić 55.
Rumeni kartoni: Dvorančič, Babnik, Drnovšek, Lulić, Mojstrovič, Vučkić, Dervišević
Rdeči kartoni: /

Krško: Zalokar, Kržan, Petric, Barkovič, Jakolić (od 69. Blažinčič), Slivšek (od 79. Vodeb), Dvorančič, Drnovšek, Babnik J., Babnik G. (od 65. Vrčko)
Krka: Obradović, Mojstrović, Vučkić, Cvijanović, Lulić, Volarič (od 89. Kramar), Dervišević, Novosel (od 60. Dežmar), Škerjanc, Košnik (od 85. Burgar), Brulc

Šampion – Zavrč 0:5 (0:1)

Gledalcev: 200
Sodnik: Čeferin Darko
Strelci: Dugolin 8., Buzeti 49., Golubar 51., Sreš 77., Čeh 82.
Rumeni kartoni: Škoflek, Džaferović, Kompan
Rdeči kartoni: /

Šampion: Dizdarević, Škoflek (od 73. Jankovič), Kraljič (od 46. Lazičić), Kristl, Kompan, Goropevšek, Torra (od 64. Anželj), Djuranović, Džaferovič, Srnec, Petrič
Zavrč: Fink, Čeh, Sambolec, Roškar, Dugolin, Čeh, Buzeti, Golubar (od 80. Letonja), Kuserbanj, Kelenc (od 74. Sreš), Benko (od 64. Matjašič)

Kalcer Radomlje – Bela krajina 0:1 (0:0)

Gledalcev: 200
Sodnik: Habjanič Sašo
Strelec: Kočevar 91.
Rumeni kartoni: Cankar
Rdeči kartoni: /

Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran, Cankar, Varga, Kosec, Barukčič, Cerar (od 51. Škafar), Zadnikar (od 85. Topić), Smukavec (od 60. Nunić), Zavrl, Seferović
Bela krajina: Vidergar, Rustemi, Vrščaj, Žugelj M., Štukelj, Žugelj G., Lunder, Stepčič (od 68. Sašek), Mujaković, Špelić (od 73. Kralj), Bordon (od 86. Kočevar)

Šmartno 1928 – Roltek Dob 0:3 (0:3)

Gledalcev: 200
Sodnik: Kovačič Darjan
Strelci: Lunder 46., Krcić 65., 78.
Rumeni kartoni: Matić, Pusovnik, Dragosavac, Muharemovič, Malis ; Mirtič, Kunstelj, Češnjevar, Račić
Rdeči kartoni: Češnjevar

Šmartno 1928: Pusovnik, Lenošek (od 55. Čirić), Zamernik, Dragosavac, Bolha, Kolar, Matić (od 69. Malis), Jelen, Tisaj, Bizjak, Muharemovič (od 83. Bizjak)
Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Goropečnik, Kukavica, Simič (od 55. Cimprič), Klopčič (od 83. Mohar), Češnjevar, Račić, Krcić, Kunstelj, Lunder (od 73. Prašnikar)

Lestvica..

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 30.11.2022 | 2. SNL
  Grosupeljčani dobili zaostalo tekmo s Krčani
  V Krškem je bila odigrana še zadnja tekma v jesenskem delu 2. SNL, Krčani so se v zaostalem dvoboju 17. kroga pomerili z Grosupeljčani, ki so se s tesno zmago znebili zadnjega mesta.
 • 27.11.2022 | 2. SNL
  Rogaška bo prezimila na vrhu lestvice
  Pomlad bodo na vrhu 2. SNL pričakali nogometaši Rogaške. Slatinčani so po preobratu premagali Kidričane in drugouvrščeni ekipi prvenstva pobegnili na štiri točke prednosti.
 • 24.11.2022 | 2. SNL
  Za konec jeseni še derbi vodilnih
  Zadnji novembrski konec tedna bo postregel z zaključkom jesenskega dela 2. SNL. Osemnajsti krog prvenstva bosta z derbijem za vrh lestvice odprla Aluminij in Rogaška. Slatinčani v Kidričevo prihajajo s točko prednosti, dvoboj vodilnih klubov lige pa boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.
 • 19.11.2022 | 2. SNL
  Rogaška dobila dvoboj preobratov z Rudarjem, Kidričani premagali Ilirijo
  Predzadnji jesenski krog je postregel s slavjem vodilne trojice. Vodilni Slatinčani so v obračunu preobratov s 5:3 premagali Velenjčane, Krka je bila boljša od Nafte, Kidričani pa so v Ljubljani premagali Ilirijo.
 • 17.11.2022 | 2. SNL
  Ilirija pred kamero NZS z Aluminijem, Krka gosti Nafto
  Drugoligaši bodo pred zimskim premorom odigrali le še dva kroga, ta konec tedna bo na sporedu 17. Vodilna Rogaška bo gostila Velenjčane, drugi Kidričani pa se bodo v Šiški pred kamero NZS pomerili s četrto Ilirijo. Na Sportklubu si boste lahko ogledali dvoboj tretje Krke in pete Nafte.
 • 13.11.2022 | 2. SNL
  Četa Oskarja Drobneta ostaja na prvem mestu, Slatinčani prekinili niz Ilirije
  Drugoligaši so s tekmami 16. kroga vstopili v drugo polovico prvenstva. Rogaška je v derbiju kroga premagala Ilirijo, končala šest tekem dolgo serijo Ljubljančanov in ostala na vrhu lestvice.
 • 11.11.2022 | 2. SNL
  Drugoligaši vstopajo v drugo polovico sezone, vodilna Rogaška s tretjo Ilirijo
  Drugoligaši s tekmami 16. kroga odpirajo drugo polovico sezone, v katero kot vodilna ekipa 2. SNL vstopa Rogaška. Slatinčani se bodo v soboto pred kamero NZS udarili s tretjo Ilirijo, ki je dobila zadnjih šest tekem.
 • 06.11.2022 | 2. SNL
  Kranjčani petkrat zatresli mrežo Doba, Rogaška po remiju Kidričanov skočila na prvo mesto
  Krka je v Kidričevem remizirala z Aluminijem, delitev točk v štajersko-dolenjskem dvoboju pa so izkoristili Slatinčani, ki so premagali Krško in skočili na vrh 2. SNL. Kranjčani so v petkovem večeru petkrat zatresli mrežo Doba, Ilirija pa je s šesto zmago v nizu skočila pred Novomeščane.
 • 03.11.2022 | 2. SNL
  Drugoligaši pred polovico prvenstva, vodilni Aluminij gosti tretjo Krko
  Drugoligaši bodo s tekmami 15. kroga zalključili uvodno polovico sezone. Trenutno najbolje kaže Aluminiju, ki bo prvo mesto branil v petkovem spopadu s tretjo Krko, ki si ga boste lahko ogledali na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila dvoboj Bistričanov in Beltinčanov.
 • 31.10.2022 | 2. SNL
  Slatinčani slavili v Novem mestu, Aluminij ostaja na vrhu
  Portoval je gostil dvoboj pred 14. krogom tretje Krke in druge Rogaške. Točk so se veselili Slatinčani, ki po novi zmagi Kidričanov ostajajo za petami vodilnega Aluminija. Drugič zapored so slavili Grosupeljčani, Velenjčani pa so za tretjo zmago v nizu premagali Bistrico.

DELI NA