12.03.2014 | 2. SNL
2. SNL: Derbi za začetek pomladi

Drugoligaši začenjajo s sklepno fazo prvenstva. 16. krog druge slovenske prinaša derbi med vodilnim Roltek Dobom in tretjeuvrščenim Aluminijem, ki si je odločen povrniti prvoligaški status. V igri za napredovanje bodo kazale zobe tudi Radomlje, medtem ko čaka nogometaše Šampiona in Bele krajine neizprosen boj za obstanek.

Ankaran Hrvatini – Kalcer Radomlje – sobota 15.3. / 15.00

Sodnik: Kovačič Darjan
Prepoved nastopa: Tadej Mihalič (Ankaran Hrvatini) in Gregor Kosec (Kalcer Radomlje)

Primorci nadaljujejo s krstno prvoligaško sezono proti Radomljam, ki kotirajo izjemno visoko. Ankarančani so med zimskim premorom odigrali nekaj kakovostnih pripravljalnih tekem, med katerimi velja izpostaviti remi s hrvaškim Osijekom. Pomlad je pričakal izvrstni pripravljen izkušeni Jan Pahor,  ki bo eden glavnih primorskih adutov na poti k želenemu obstanku. Radomljani, kljub odhodu Marka Zalaznika k Olimpiji, napovedujejo boj za najvišja mesta. Optimizem gradijo na prihodu prvoligaško preverjenega vratarja Filipa Drakovića in napadalca Dušana Stojiljkovića, ki je na pripravljalnih tekmah zabil kar deset zadetkov. Radomlje so pozimi premagale tudi Dob in Olimpijo, tako da odhajajo na Primorsko v vlogi nespornega favorita.

Farmtech Veržej – Šenčur – sobota 15.3. / 15.00

Sodnik: Glažar Roman
Prepoved nastopa: Albin Kotnik (Šenčur)

Veržej brani četrto mesto proti Šenčurju, ki je lani zatrl prleške upe v pokalnem tekmovanju. Gorenjci so na pripravljalnih tekmah pustili precej boljši vtis od Veržeja, ki je doživel nekaj presenetljivih porazov tudi proti nižje rangiranim ekipam. Branko Pavlin veliko pričakuje od najboljšega strelca Marka Nunića, medtem ko bo Veržej ponovno ponudil zatočišče nekaterim Mariborčanom, recimo Matjažu Keku. Prleki so pozimi ostali brez Marka Karneta, tako da so še z večjim veseljem sprejeli Nina Kouterja, ki se je preselil iz Zavrča. Obe moštvi sta trdno vpeti v sredino prvenstvene lestvice, kjer jih pričakujemo tudi čez dvanajst prvenstvenih krogov.

Roltek Dob – Aluminij – sobota 15.3. / 15.00

Sodnik: Vinčić Slavko
Prepoved nastopa: /

Tekma kroga bo v Dobu, kjer bodo gostitelji skušali še povečati zajetno prednost pred zasledovalci in stopiti nov korak proti naslovu prvakov. Prvi izzivalci Dobljanov se zdijo prav Kidričani, ki so igrali odlično tudi na pripravljalnih tekmah. Aluminij se še naprej postavlja z zvezdniško zasedbo, kljub odhodom Sandra Bloudka, Liridona Osmanaja, Leona Horvata in Arpada Vaša. Enajst točk zaloge bi moralo zadostovati Dobu za neposredno uvrstitev med prvoligaše, pa čeprav brez Gala Simiča in Luke Prašnikarja, ki sta nov dom našla v sosednji Avstriji.  Ključna bo bržkone prav sobotna preizkušnja, na kateri bo skušal Aluminij vnesti nekaj nemira v samozavestno domačo garderobo, ki je postala močnejša za Iztoka Močivnika.

Bela krajina – Krško – nedelja 16.3. / 15.00

Sodnik: Mežnar Tadej
Prepoved nastopa: Darjan Spudić (Bela krajina) ter Jože Barkovič in Dejan Urbanč (oba Krško)

Za Črnomaljce bo vsaka tekma v spomladanskem delu sezone ključnega pomena v boju za obstanek. Bela krajina vidi priložnost za prvo letošnjo zmago proti Krškemu, ki v letošnji sezoni še ni okusilo zmage na gostujočih zelenicah. Gostitelji pa bodo morali za prvi komplet točk občutno popraviti realizacijo, saj so jeseni v povprečju zmogli le nekaj več 0,3 zadetka na tekmo. Krčani pa bodo vse prej kot lahek nasprotnik, saj so se že pretekli konec tedna na zaostalem obračunu s Šmartnim pokazali v svetli luči. Gostujoči strateg se odpravlja v Črnomelj brez Barkoviča in Urbanča, a s Slavišom Dvorančičem in Tomažem Kožarjem, ki se vračata po prestani kazni.

Šmartno 1928 – Šampion – nedelja 16.3. / 15.00

Sodnik: Balažič Dejan
Prepoved nastopa: /

Nogometaši Šmartnega so se na zaostali tekmi znova prikazali v izjemno čvrsti podobi, ki bo očitno njihov zaščitni znak tudi v zaključku sezone. Partnerji velenjskega Rudarja bodo tokrat skušali streti celjski Šampion, ki je v prvem delu prvenstva prejemal skoraj tri zadetke na tekmo. Obe moštvi sta med premorom ohranili jedro igralske zasedbe, kar vzbuja upanje na napredek. Gostitelji bi se v primeru zmage nad Šampionom in ugodnega razpleta tekme med Veržejem in Šenčurjem lahko že ta konec tedna povzpeli na četrto mesto prvenstvene lestvice, medtem ko Celjani nujno potrebujejo točke v lovu za osmim mestom, ki prinaša obstanek v ligi.

LESTVICA po odigranem 15. krog, 17.11.2013

 

MestoKlubTekemZNPGoliTočke 
1. Roltek Dob  15 13 1 1 31:12 40  
2. Kalcer Radomlje  15 9 2 4 37:18 29  
3. Aluminij  15 8 5 2 25:12 29  
4. Farmtech Veržej  15 7 1 7 28:33 22  
5. Šenčur  15 6 3 6 32:26 21  
6. Šmartno 1928  15 5 6 4 21:19 21  
7. Krško  15 5 4 6 22:22 19  
8. Ankaran Hrvatini  15 5 3 7 24:28 18  
9. Šampion  15 2 2 11 21:43 8  
10. Bela krajina  15 0 3 12 5:33 3  


Tekst: MKo

Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA