06.05.2016 | 2. SNL
2. SNL: Aluminij napada še Radomlje, Drava že danes s Triglavom

Ne le v Prvi ligi Telekom Slovenije, izjemno zanimiv krog bo na sporedu tudi v 2. SNL. Že danes se bodo na Ptuju pomerili nogometaši Drave in Triglava, dvoboj si boste lahko ogledali v spletnem prenosu na NZS.si. V primeru, da Ptujčani ne vpišejo nove zmage, bodo imeli jutri zaključno žogico za naslov prvaka nogometaši Radomelj, ki gostijo drugouvrščeni Aluminij. Preostala tri srečanja bodo v znamenju boja za obstanek.

Petek, ob 17.00: DRAVA PTUJ – TRIGLAV KRANJ

Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Aleš Čeh in Alen Romih (Drava) ter Siniša Borenović in Dejan Robnik (Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Ptujčani so si s porazom v sosedskem spopadu z Aluminijem otežili boj za najvišja mesta. Ob tem se poraja še vprašanje, kako je poraz z osmimi prejetimi zadetki vplival na psiho varovancev trenerja Damjana Vogrinca. Časa za objokovanje poraza v derbiju Ptujčani niso imeli, saj jih že danes čaka dvoboj z novim konkurentom za drugo mesto. V najstarejše slovensko mesto prihaja Triglav, ki za Dravo in Aluminijem zaostaja za tri točke in prav tako še vedno upa na prvoligaško vstopnico. Kranjčani za podaljšanje upov potrebujejo zmago, ki so jo na Ptuju jeseni že dosegli. Varovanci trenerja Siniše Brkića so slavili z izidom 0:3, a so Štajerci nekaj tednov zatem poraz maščevali z zmago v Kranju. Gostje bodo na Ptuju zaigrali brez Siniše Borenovića in Dejana Robnika, v domači zvezni vrsti bosta manjkala Aleš Čeh in Alen Romih.

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE – ALUMINIJ

Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Igor Barukčić in Rok Jazbec (Radomlje) ter Robert Kurež (Aluminij)

Če Ptujčani ne vknjižijo zmage, bodo imeli Radomljani v soboto priložnost, da potrdijo naslov prvaka. Naloga za varovance trenerja Dejana Djuranovića ne bo enostavna, saj v Radomlje prihajajo Kidričani, ki so v nedeljo v mrežo Drave pospravili kar osem zadetkov, prekinili ptujsko serijo enajstih tekem brez poraza, obenem pa podaljšali svoj niz. Četa stratega Bojana Špehonje je neporažena že enajst tekem, z nadaljevanjem niza pa bi Štajerci ostali v boju za naslov prvaka. Če se bodo zmage, tako kot jeseni, veselili gostitelji, Kidričanom preostane le še borba za drugo mesto. Prav Radomljani so jeseni tokratnemu tekmecu zadali dva huda udarca, saj so Aluminiju v dveh tekmah zabili deset zadetkov. Tokrat bo izziv nekoliko težji, saj so Kidričani, ki bodo zaigrali brez Roberta Kureža, v odlični seriji, Radomljani pa bodo zaigrali oslabljeni. Zmaga v Dobu je terjala svoj davek, Rok Jazbec in kapetan Igor Barukčić bosta tekmo spremljala s tribune.

Sobota, ob 17.00: ŠENČUR – ANKARAN

Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Lamin Diallo (Šenčur) ter Robi Gajšek in Matej Zemljak (Ankaran)

Nič manj pomemben obračun ne bo odigran niti v Šenčurju. Na Gorenjskem se bo odločalo o obstanku v ligi, saj se bosta na šenčurski zelenici udarili deseta in osma ekipa 2. SNL. Šenčurjani lovijo praktično zadnjo možnost za preboj na osmo mesto, ki ga zaseda sobotni nasprotnik Ankaran. Primorci se lahko pred gostovanjem v Šenčurju pohvalijo s šestimi točkami prednosti, za domače pa v sobotnem dvoboju šteje zgolj zmaga, saj so varovanci trenerja Vlada Badžima v jesenskih tekmah s Šenčurjem vknjižili zmago in remi, z novim neodločenim izidom pa jih Šenčurjani v zadnjih dveh krogih ne bi več zmogli prehiteti. Jesenska obračuna sta obakrat postregla s šestimi zadetki. Na Gorenjskem je domačo mrežo zatresel tudi Matej Zemljak, ki pa tako kot Robi Gajšek zaradi prepovedi igranja nima pravice nastopa. Tudi domači ne bodo zaigrali v popolni zasedbi, saj bo trener Goran Stanković v obrambi pogrešal Lamina Dialloja.

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ - FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Nino Kouter in Matej Vok (Veržej)

Dvoboj v sosednjem Šenčurju bodo z zanimanjem spremljali tudi v Kranju. Zarica, ki se je v Ankaranu predstavila z novim/starim strategom Janezom Zupančičem, je z zmago na Primorskem skočila na sedmo mesto ligaške razpredelnice, z novo zmago pa bi že lahko storila odločilen korak k obstanku v drugoligaški konkurenci. Za uresničitev takšnega scenarija morajo Kranjčani premagati Veržej, v Tolminu pa mora slaviti Dob. Rdeči vragi bodo v kranjskem Športnem centru gostili Veržej, ki je na zadnjem gostovanju premešal štrene Radomljanom in z zmago zapletel boj za naslov prvaka. Prlekom, ki so zabetonirani na sredini lestvice, preostane le še boj za peto mesto, z vsaj točko v Kranju pa bi zasedba Zlatka Gaborja že potrdila šesto mesto. Veržejci, ki bodo nastopili brez Nina Koutra in Mateja Voka, so v Kranju že slavili z golom Damjana Kaučiča, gostovanja v Veržeju pa se radi spominjajo tudi v taboru Zarice, saj so se v Veržeju po golu Blaža Šujice veselili krstne zmage v 2. SNL.

Sobota, ob 17.00: TKK TOLMIN – ROLTEK DOB

Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Jaka Lipužič Bratuž, Danjel Rakušček in Dalibor Sokanović (Tolmin)

Eno zadnjih možnosti za obstanek v 2. SNL lovijo tudi Tolminci, ki jih v zaključku sezone čakata še zahtevna dvoboja z Aluminijem in Triglavom. Na Tolminskem v sklopu 25. krogu 2. SNL gostujejo Dobljani, ki so v minulem krogu v izdihljajih dvoboja še drugič zapored izgubili sosedski derbi z Radomljani. Tolminci so se z najdaljšega gostovanja v Veržeju vrnili s pomembno točko, s katero so ostali v lovu na osmo mesto, ki ga tri kroge pred koncem sezone z dvema točkama prednosti zasedajo Ankarančani. Tudi zaradi tega bodo v domačem taboru v soboto stiskali pesti za Šenčurjane, saj bi se lahko v primeru najbolj ugodnega razpleta znova zavihteli na osmo mesto ligaške razpredelnice. Minula medsebojna srečanja so na strani Dobljanov, ki so v 2. SNL dobili štiri od petih dvobojev z rdeče-črnimi, ki so v uvodu sezone 2014/15 dobili prvi dvoboj. Tedaj je mrežo Doba zatresel Dalibor Sokanović, ki tako kot Jaka Lipužič Bratuž in Danjel Rakušček nima pravice nastopa.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA