Organizacija tekmovanja

V osmini finala pokalnega futsal tekmovanja obvezno nastopa najboljših osem uvrščenih ekip 1. SFL v predhodnem tekmovalnem letu, v kolikor v tekočem tekmovalnem letu nastopajo v SFL, ter vse zmagovalne ekipe futsal pokalnih tekmovanj pri medobčinskih nogometnih zvezah (v nadaljevanju MNZ). Odvisno od števila prijavljenih ekip se lahko naknadno povabi v tekmovanje tudi drugo uvrščene ekipe futsal pokalnih tekmovanj MNZ. V Kolikor je potrebno, se izvede predkrog pokalnega tekmovanja.

V pokalnih tekmovanjih MNZ so obvezane nastopati ekipe, ki tekmujejo v 1. in 2. SFL v tekočem tekmovalnem letu in si niso zagotovile nastopa v osmini finala v tekmovanju iz 1. odstavka tega člena, ter zmagovalne ekipe pokalnih tekmovanj MNZ. Ekipe, ki ne tekmujejo v tekmovanjih MNZ, se lahko prijavijo v pokalno tekmovanje svoje matične MNZ.

Slovenski futsal pokal se igra na izpadanje: predkrog (ena tekma), osmina finala (ena tekma), četrtfinale (dve tekmi), polfinale in finale (ena tekma). (2) Polfinale in finale se igrata v obliki zaključnega turnirja, pri čemer je igralni dan lahko petek, sobota ali nedelja. Organizator zaključnega turnirja se lahko določi na podlagi razpisa, lahko pa zaključni turnir organizira Nogometna zveza Slovenije. (3) Tekme se igrajo v času, ki je določen s tekmovalnim koledarjem organizatorja tekmovanja. 6. člen (1) Pri žrebu parov osmine finala se določijo nosilci. Pri žrebu četrtfinala in polfinala ni nosilcev.

V kolikor v tekmovanju sodeluje skupaj več kot 16 ekip, se igra predkrog, kjer igrajo med seboj ekipe 3. SFL ali MNZ.

DELI NA