Organizacija tekmovanja

3. Slovenska nogometna liga je sestavljena iz štirih skupin. V 3. SNL - Center tekmuje 14 klubov iz MNZ Ljubljana in MNZ Gorenjske Kranj, ki se v dvokrožnem sistemu 26 krogov merijo za napredovanje v 2. SNL.

Zmagovalna ekipa 3. SNL - Center si zagotovi pravico nastopa v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 2. SNL, v kateri  zmagovalec kvalifikacij nadomesti eno od dveh zadnjeuvrščenih ekip minulega tekmovalnega leta. V dveh kvalifikacijskih tekmah, ki potekata na prizoriščih obeh klubov, se prvouvrščena ekipa 3. SNL - Center pomeri z eno od treh zmagovalk 3. SNL. Pare dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2. SNL določi žreb.

Po končanem prvenstvu dve zadnjeuvrščeni ekipi tekmovalnega leta neposredno izpadeta iz 3. SNL - Center, glede na izpadle ekipe iz 2. SNL pa lahko tudi 11. in 12. uvrščena ekipa.

V tekmovanjih NZS, med katera spada tudi 3. SNL, lahko nastopajo le tisti klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati in imajo ustrezno licenco NZS za nastopanje. Pogoji za pridobitev licence in postopki za izvedbo licenciranja so opredeljeni v posebnem Pravilniku NZS za licenciranje nogometnih klubov.

Pravico do napredovanja v 3. SNL - Center si zagotovita prvaka lig MNZ Ljubljana in MNZ Gorenjske Kranj. V sezonah 2016/17 in 2017/18 tekmovanje v 3. SNL - Center vodi MNZ Ljubljana.

DELI NA