26.09.2021 | 2. SNL
Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice

Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.

Slatinčani so na novomeškem Portovalu podaljšali negativno serijo Krke. Novomeščani tudi po odhodu trenerja Roka Zorka niso našli recepta za nove točke in tako ostajajo pri desetih. Za četrti poraz v nizu - Dolenjci so klonili tudi v pokalnem tekmovanju - je v 48. minuti z bele točke zadel Stefan Andjelić. Rogaška je v devetih krogih nabrala 16 točk.


Ajdovci so v prejšnjem krogu napolnili mrežo velenjskega Rudarja, v devetem krogu 2. SNL pa so morali priznati še drugi poraz. Za sinove burje je bil v Kranju usoden Tin Matić, ki se je podpisal pod oba zadetka Triglava. Visokorasli napadalec je primorsko mrežo načel v 11. minuti, domačo zmago pa je potrdil v 72. minuti.


Velenjčani so se po porazu v Ajdovščini pobrali z zmago na domačem igrišču. V Šaleški dolini je klonilo Krško, knapi so slavili s 3:1. Rudar je pomemben korak do zmage storil že v prvem polčasu, ki so ga dobili z dvema goloma prednosti. V sedmi minuti je gostitelje v prednost popeljal Rob Rudonja, pet minut pred odmorom pa je bil uspešen še Sandro Jovanović. Posavci so v 57. minuti prepolovili zaostanke, a gol Matica Predaniča ni bil dovolj za preobrat. Domača ekipa je zmago potrdila v 89. minuti, ko je v polno meril Nace Koprivnik.


V Črni na Koroškem je padlo kar šest zadetkov, Lendavčani pa so se domov vrnili praznih rok, potek ko so si že v uvodu srečanja pridelali dva gola zaostanka. Fužinar je povedel po manj kot dveh minutah igre in golu Marka Vardića, prednost pa je v deveti minuti povišal Kan Kovač. Na odgovor Nafte je bilo potrebno čakati do 63. minuti, ko je bil uspešen Nermin Haljeta, a so Ravenčani hitro pobegnili na dva gola prednosti. Edi Horvat je bil natančen v 65. minuti, dvoboj pa je bil dokončno odločen v 78. minuti in golu Mihe Vidmarja. Poraz Nafte je v končnici tekme omilil Marsel Stare.


Beltinci so na severu Primorske prekinili serijo sedmih zmag Gorice, Prekmurci pa so bili v izdihljajih na pragu zmage. Poraz Goričanov je preprečil Uroš Likar, ki je zaustavil enajstmetrovko Aljaža Antolina, ki je goste sicer popeljal v vodstvo. Tekla je šesta minuta, ko so rumeni po napaki gostiteljev krenili v protinapad, posojeni vezist Maribora pa je natančno meril z 18 metrov. Domača ekipa je izenačila v uvodu 16. minute, ko je po kotu Alessandra Ahmetaja z nekaj sreče zadel Etien Velikonja. Izid se zatem ni več spremenil, Goričani pa so lahko bili po zapravljeni enajstmetrovki gostov zadovoljni tudi s točko.  


Dobljani so v večernem sobotnem terminu podaljšali brežiški niz brez zmage. Gostje so točke v Posavju potrdili v drugem polčasu. Kristijan Šipek je v 53. minuti zadel z bele točke, dve minuti pred koncem srečanja pa je vprašanje o zmagovalcu dokončno odločil Luka Gajič. Gostitelji so od 68. minuti igrali brez izključenega Wekewa Maapeha. Brežice s tremi točkami ostajajo na dnu lestvice, Dob je z 19 tretji.


 

Dvoboj v prestolnici se je končal brez zmagovalca, Ilirija in Jadran sta se razšla z izidom 1:1. Povedli so Dekančani, ki so se v deseti minuti veselili po udarcu Kristijana Meštrića. Gostitelji so izenačili sredi prvega polčasa, v polno je meril Tilen Mlakar in postavil tudi končni rezultat srečanja. Dekančani po devetih poizkusih še čakajo na prvo zmago sezone, Ilirija ima na svojem računu šest točk, eno več od Jadrana.


Ptujčani so se z gostovanja na Primorskem vrnili z novim porazom, še drugič zapored pa so prejeli šest zadetkov, čeprav so v 16. minuti zadeli prvi, uspešen je bil Maj Penič. Gostitelji so izenačili po pol ure igre, po avtogolu Amadeja Vršiča, štiri minute zatem pa je domače v vodstvo popeljal Mark Brešan. Anton Rogina je v 46. minuti izid poravnal s strelom z bele točke, v nadaljevanju obračuna pa so zabijali le še Biljenci. V 68. minuti je za novo vodstvo črno-belih zadel Nik Jermol, po golu Dariusa Jalinousa pa sta domačo zmago potrdila Matej Žižmond in Thomas Breganti. Primorci so se razveselili tretje zmage, Drava ostaja pri sedmih točkah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2021 | 2. SNL
    Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje
    Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.
  • 28.10.2016 | 2. SNL
    Krka po skalpu Rudarja še z vodilnim Triglavom
    Drugoligaše do zimskega spanca ločijo še štirje krogi, ki pa bodo odigrani v okrnjeni izvedbi. Zavrč je izstopil iz tekmovanja, kar pomeni, da bodo v 13. krogu 2. SNL odigrane štiri tekme. Novomeščani bodo skušali po napredovanju v pokalni polfinale presenetiti še vodilni Triglav, dvoboj boste lahko spremljali tudi na NZS.si.

DELI NA