14.01.2018 | Futsal AA
V Stožicah bi rad še enkrat presenetil Italijo
Pravi senior med slovenskimi reprezentanti je izvrstni sidraš 29-letni Kristjan Čujec. Mojster iz Posočja se preudarno pripravlja na svoje peto evropsko prvenstvo. Z devetimi nastopi in petimi zadetki pa je tudi rekorder naše izbrane, ko nanese statistika na dogajanje na prvenstvih Stare celine.
14.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Vid Sever
S treningi je začel že v rani mladosti, a takrat še kot nogometni vratar pri Iliriji in Dobravi Dolomitih. V srednji šoli je začel branit v ljubljanski zimski ligi, redno je z ekipami odhajal na turnirje. „Že takrat mi je oče nekdanjega futsal asa Marjana Dermastje dejal, da bi lahko uspel v futsalu,“ še doda Vid. Prvi ga je k resnemu projektu povabil Zoran Tesko, ki je Vida opazil na turnirju na Rakovniku v Ljubljani.
13.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Anže Širok
Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo.
12.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Žiga Čeh
Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo prvo tudi za 22-letnega Žigo Čeha, ki velja za mladega in talentiranega igralca, ki precej dobro razume igro, premore pa močan udarec z desnico. Do danes je zbral 16 nastopov v dresu z državnim grbom, prispeval je štiri gole. Prvič je nosil dres članske vrste 22. marca 2016 na tekmi proti Španiji, šestkratnim evropskim prvakom.
11.01.2018 | A
Kurtić zamenjal delodajalca
Jasmin Kurtić si bo po Palermu, Vareseju, Sassuola, Torina, Fiorentine in Atalante nadel še dres sedmega italijanskega kluba. Belokranjca je v svoje vrste zvabil letošnji povratnik med najboljše italijanske klube SPAL.
11.01.2018 | Futsal AA
Slovenija, čas je za nekaj več
Verjetno so vratarji tisti, ki najtežje skrijejo svojo napako. Tudi v futsalu je tako. A si danes 30-letni Damir Puškar ne žene tega k srcu. S 104 nastopi je med najbolj izkušenimi v izbrani vrsti. Prvič je oblekel dres Slovenije 14. marca 2009, bilo je v Mariboru, Slovenija je gostila Iran.
11.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Kristjan Čujec
„Nono in oče sta bila dobra nogometaša,“ nam razkrije Kristjan. Ded je igral za NK Tolmin, oče tudi, a šel še korak dlje. „Kot vem, je bil oče na preizkušnji v Nemčiji. Pravijo, da v Schalkeju, a o tem ne govorimo doma. Dejstvo pa je, oče je bil resnično dober,“ spoštljivo pove Čujo, kot ga kličejo soigralci. Očeta se je prijel vzdevek Schalke, danes pa doma s Kristjanovo sestro vodi kamp in gostilno.
10.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Damir Puškar
Le štirje igralci se lahko pohvalijo, da so zbrali 100 ali več nastopov za slovensko futsal reprezentanco. Med njimi le en vratar. To je uspelo 30-letnemu Ljubljančanu Damirju Puškarju. Deveto leto je že v članski vrsti, tem hipu pa zagotovo številka ena med vratarji. Prvič je bil poleg 14. marca 2009 – v Mariboru je Iran z 2:1 premagal Slovenijo.
09.01.2018 | Futsal AA
S svojo poškodbo prestrašil selektorja
Ko se je na prijateljski tekmi proti Poljski v Laškem poškodoval 26-letni Matej Fideršek, je bil selektor Andrej Dobovičnik izredno zaskrbljen. Jasno mu je bilo, da je ravno v Fideršku dobil igralca, ki je zaostril konkurenco, predvsem pa razširil bazo udarnih sil. Tudi zato je bilo selektorjevo veselje toliko večje, ko je Matej javil, da je čil in zdrav.
09.01.2018 | A
Z Avstrijo v Celovcu, znano strokovno vodstvo slovenske reprezentance
Slovenska nogometna reprezentanca bo 23. marca v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Avstrije, trenutno 29. reprezentanco na mednarodni lestvici Fife. Na slovenski klopi bo debitiral selektor Tomaž Kavčič, pri Avstrijcih pa se bo premierno predstavil Franco Foda.
09.01.2018 | A
Nogometni reprezentanti podprli projekt Botrstvo
Slovenski nogometaši so vnovič dokazali, da so družbeno odgovorni. Ne le da je v Ljubljani zrasel nov športni center. Ob slavnostni otvoritvi Športne dvorane Baza je kapetan članske nogometne reprezentance Boštjan Cesar v imenu soigralcev reprezentantov Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste Polje, izročil ček za 23.000 evrov.
09.01.2018 | A
Z Avstrijo v Celovcu, znano strokovno vodstvo slovenske reprezentance
Slovenska nogometna reprezentanca bo 23. marca v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Avstrije, trenutno 29. reprezentanco na mednarodni lestvici Fife. Na slovenski klopi bo debitiral selektor Tomaž Kavčič, pri Avstrijcih pa se bo premierno predstavil Franco Foda.
08.01.2018 | Futsal AA
Futsal dobil novo pripravljalno bazo
Kot je pojasnil direktor Eura 2018 Aleks Štolfa, je to objekt, ki bo najbolj obremenjen med EP. "Objekt bo glavna dvorana za trening. Imamo še dve manjši, tale pa je glavna in bo vseskozi zasedena s treningi reprezentanc. Ko smo začeli delati naš projekt, še nismo vedeli za to dvorano. Potem smo slišali, da reprezentanta gradita to dvorano, in smo se povezali," je opisal stično točko med Bazo in Eurom.
08.01.2018 | Futsal AA
Začenjajo predzadnji sklop priprav na domači Euro
"Tole so zadnje večdnevne priprave pred tekmo z Iranom, potem bomo imeli še dva ali tri dni. Po drugi tekmi z Iranom pa bomo začeli analizirati tekmece na EP. Fantov za zdaj še ne želim s tem obremenjevati, za to bo še dovolj časa. Saj velikih neznank ni, mi poznamo njih, oni poznajo nas," o prvi tekmi na Euro proti Srbiji 30. januarja še noče razmišljati Dobovičnik.
08.01.2018 | Futsal AA
Odštevamo: 22 dni Eura 2018 - Alan Pertovt
„V futsal sem prišel na povabilo Andreja Strune, ki je želel, da okrepim Futsal klub Gorico. Prej nisem igral nogometa skoraj leto dni. Strgal sem si Ahilovo tetivo. Sprejel sem povabilo,“ Pertovt opiše, kako ga je pot pripeljal v futsal. S svojimi igrami je opozoril nase in leta 2008 pri 35 letih tudi debitiral v dresu Slovenije.
08.01.2018 | Futsal AA
Zbor z mislijo na začetek Eura 2018
„Nadaljujemo z delom. V tokratnem delu priprav bo za razliko od prvega dela še nekaj več igre. Še vedno pa bomo delali na izboljševanju fizične pripravljenosti,“ je povedal selektor Andrej Dobovičnik, ki bo moral tokrat brez kapetana Igorja Osredkarja. Le ta se je bil primoran vrniti v klub v Makarsko. Ekipi se bo pridružil vnovič 18. januarja.
07.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Matej Fideršek
„Počili sta stopalnici na desni nogi, a sta Nogometna zveza Slovenije in reprezentanca lepo poskrbeli zame. Poškodba je sanirana in zaceljena, s treningi ni težav,“ pomirljivo pove Fideršek, ki pravi, da mu je pet tednov rehabilitacije pustilo nekaj posledic. Predvsem je pogrešal delo z žogo, medtem ko je s skrbnim delom v fitnesu pazil, da ne izgubi moči.
06.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Denis Totošković
Med njegovimi nekdanjimi soigralci se najboljše piše nogometnemu reprezentantu Nejcu Skubicu, ki danes uspešno igra v turški ligi. Na Iliriji, pa tudi na osnovni šoli, je Denis igral košarko. Tudi proti Goranu Dragiću, s katerim sta bila tekmeca tudi pri nogometu. Dragić je bil tako kot njegov oče Marinko nadarjen igralec. Ko pa si je zlomil nogo, je Goran končal z nogometom. Šport pa je menjal tudi Denis.
06.01.2018 | Futsal AA
Kako je Evropa leta 2003 spoznala Slovenijo
Za Slovenijo so igrali Marjan Dermastija, Denis Ibrišimovič, Jože Gačnik, Mile Simeunovič, Senudin Džafić, Dejan Simič, Tomi Horvat, Denis Delamea, Valdi Lakoseljac, Mito Kos, Dejan Kraut in Danilo Kurnik, drugi vratar pa je bil Marko Pungartnik. Selektor izbrane vrste je bil Darko Križman, trenerja Franci Ravnikar in Milko Verboten, fizioterapevt Branko Mihelič, ekonom pa Igor Benčič.
05.01.2018 | Futsal AA
"Uspeh na Euru 2018 odvisen od nas, ne od tekmecev!"
Tudi 29-letni Gašper Vrhovec, član FC Litija, se veseli bližajočega se evropskega prvenstva. Za razliko od reprezentančnih kolegov pa namesto na parketu odšteva pri fizioterapevtu Marku Šercerju, ki bdi nad njegovo poškodbo leve noge.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
172
173
174

DELI NA