print header
print 08.08.2012 - Slovenija A

Stojanović: "Zmaga proti Romuniji bi bila dobra popotnica."

Stojanović:

Selektor Slaviša Stojanović je v ponedeljek objavil seznam reprezentantov za prihajajočo tekmo z Romunijo, do nedelje, ko se z igralci zberejo na Brdu pri Kranju, pa se bo s svojima najtesnejšima sodelavcema, Safetom Hadžičem in Tonijem Usnikom, dodobra posvetiv še zadnji in eni od številnih analiz nasprotnikov v naslednjih tekmah.

Slovenski selektor že iz svojih časov, ko je sedel na klopeh slovenskih prvoligašev, slovi kot eden najbolj marljivih trenerjev, temu pa ni tako zgolj na igrišču, temveč tudi v pripravi na treninge. Romuni so bili predelani že pred časom, v naslednjem tednu bo s svojimi sodelavci nanje opozoril tudi reprezentante. “Kot vsakega nasprotnika smo tudi Romune že vzeli pod drobnogled, vzporedno pa se pripravljamo tudi na tekmi s Švico in Norveško. Ta tekma je enako pomembna kot sam začetek kvalifikacij, tu si želimo izgledati tako kot bomo v začetku kvalifikacij. Navodila so povsem jasna, priprave na začetek kvalifikacij so se začele že s tekmo proti ZDA in na vsaki tekmi želimo nadgraditi naše znanje in stabilnost ekipe,” je odločen selektor.

Marsikateri selektor bi pred dvema težkima kvalifikacijskima tekmama zadnjo kvalifikacijsko tekmo odigral z lažjim nasprotnikom, Stojanović pa je načrtno izbral nekoliko težje tekme, začenši z ZDA, Škotsko, Grčijo in zdaj še Romunijo: “Nasprotniki niso bili lahki, tudi Romuni so izjemno kvalitetna reprezentanca, načrtno so bili izbrani saj nas v prvih dveh tekmah kvalifikacij čakata dva izjemno težka nasprotnika. Želimo dobiti zadnje odgovore in biti čim bolje pripravljeni na začetek kvalifikacij.”

Slovenska reprezentanca izkušenj z Romunijo iz zadnjega obdobja nima, tudi Romuni so namreč precej pomladili reprezentanco, to pa ne spreminja ambicij naše reprezentance pred tekmo. V Ljubljani si želijo zmagati. “Vsakič si želimo zmagati,” razlaga selektor, “tekma se igra zato, da se jo dobi. To bi bila dobra popotnica, vse bomo naredili, da bi bilo res tako. V isti sapi pa se zavedamo pa se, da je na drugi strani res kvaliteten nasprotnik.”

Stojanović je za tekmo z Romuni zbral 24 igralcev, poleg bi bila še Ljubijankič in Pečnik, nekaj zanimivih igralcev je še v mladi reprezentanci. Je to kader, s katerim se bo selektor podal na pot proti Braziliji? “Ta izbor igralcev je vsekakor jedro, o katerem razmišljam za začetek kvalifikacij. Priznam pa, da je še nekaj zelo zanimivih igralcev iz naše Prve lige, ki jih tudi redno spremljam. Vse je odvisno od igralčevih predstav oziroma forme v klubu. Trenutno so vsi več ali manj v fazi priprav, saj se prvenstva šele počasi začenjajo. Bomo videli kako in koliko bodo igrali, pri nekaterih njihov položaj ni bleščeč, ampak temu primerno bom na koncu tudi reagiral,” je pogovor zaključil Stojanović.

Tekst: NZS/MaK

Foto: Sportida.com

Sorodne novice: Nazaj