print header
print 20.07.2012 - Mednarodna tekmovanja

V Lendavi brez zadetkov

V Lendavi brez zadetkov

V drugem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo prekmurskemu predstavniku na domačih tleh ni uspelo doseči zadetka. V Lendavi se je Mura z bolgarskim CSKA-jem razšla z izidom 0:0. Svojo priložnost za napredovanje bodo iskali v gosteh. Povratna tekma bo na sporedu prihodnji četrtek.


Kvalifikacije za Evropsko ligo, 2. kolo

Mura - CSKA Sofija 0:0
Mura: Drakovič, Janža, Kramar, Cipot, Majer, Jelič, Horvat, Maruško, Bohar (94./Kouter), Eterović (54./Sreš), Fajić.

CSKA Sofija: Černy, Nilson, Kračunov, Bandalovski, Popov, Andrianantenaina, Priso (71./Karačanakov), Jančev, K. Janev (80./Saša), H. Janev (84./Jovčev), Sheridan.


Samo dve tekmi sta se sinoči končali brez zadetkov. In pri obeh so sodelovali slovenski klubi. Olimpija Ljubljana je v Stožicah remizirala s norveškim Tromosom, Mura je s slepimi naboji napadala CSKA Sofijo. Vseeno imajo oboji pred povratnimi dvoboji aktiven rezultat.

Tekmeca v Lendavi nista bila posebno nevarna - neposredni streli na vrata so bili skupno le trije, od tega je Nusmir Fajić v zadnji minuti rednega dela zapravil morebitno zmago Mure - sta se pa borila le z deseterico v polju. Prvi so zaradi najstrožje dosojene kazni ostali Muraši, ki so od 37. minute naprej igrali brez Leona Horvata, a se kljub temu dobro upirali nasprotniku. "Čeprav smo igrali z igralcem manj nas je to še bolj dvignilo in skupaj s publiko smo dali še več kot maksimum. Uspelo nam je zadržati 0:0 do polčasa," so bili po prvih 45 minutah zadovoljni gostitelji, ki so osem minut igrali le z deseterico.

Moči so se na terenu izenačile v 69 minuti, ko je angleški sodnik pod prho poslal še Cilliana Sheridana. Nasprotnik, ki je v Slovenijo pripotoval v vlogi velikega favorita, ni upravičil svojega slovesa. Še več, Mura si za igro, kot jo prikazuje v času, ko so razmere v klubu vse prej kot rožnate, zasluži vse pohvale. Kot da se športniki ne ozirajo preveč na finančno stanje in neurejene razmere, ter sebi in okolici dokazujejo, da se ne glede na vse v Prekmurju igra odličen nogomet. Domiselna igra kljub zapravljenim priložnostim gledalce na razprodanem stadionu ni pustila ravnodušne.

Erik Janža je v 12. minuti prvič spravil na noge razprodani lendavski stadion, ko je z natančno podajo proti Fajiću zrežiral prvo resno priložnost za zadetek. Bosanski napadalec je žogo z glavo žal poslal mimo vrat. Najnevarnejši Bolgar je bil Sheridan, ki ni bil niti v 17. niti v 32. minuti dovolj zbran, da bi moštvo popeljal do vodstva.

V drugem delu so bili nevarnejši gostitelji, CSKA si ni pripravil omembe vrednih priložnosti. Nekaj nervoze je v njihovi vrsti prinesel rdeči karton, jalovi poizkusi Yaneva in Antona Karachanakova pa niso bili realizirani. Na drugi strani je Fajić po podaji Matica Maruška  in (pre)dolgem predložku zapravil tisto, za kar sta se moštvi borili. Ne glede na tragičnega junaka sinočnjega boja pod žarometi, je sporočilo, ki so ga poslali Sobočani jasno - čez teden dni se bodo borili za napredovanje.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto:Sportida.com Sorodne novice:
Nazaj