print header
print 07.07.2012 - Prva liga - Hervis Pokal Slovenije

Šiljak pričakuje poslastico, Milanič zmago

Šiljak pričakuje poslastico, Milanič zmago

V obeh taborih so sicer igralci in strokovno vodstvo osredotočeni na evropske preizkušnje,  kljub temu pa ne pozabljajo na pomembnost tekme med tradicionalnima rivaloma. Poraz v večnem derbiju je vedno boleč, če k temu prištejemo še pričakovanja in čustva navijačev ko gre za derbi, smo lahko prepričani, da bosta v nedeljo ob 20. uri v Mariboru obe ekipi začeli z enim clijem - zmago. 

Olimpija bo v tekmo sicer vstopila nekoliko bolj utrujena zaradi nastopa v kvalifikacijah Uefine evropske lige, toda trener zeleno-belih Ermin Šiljak je odločen, da so možnosti pred tekmo izenačene: “Pred nami je velika tekma za vse igralce. Pričakujem pravo poslastico, lep derbi, mi pa gremo v Maribor poskušat osvojiti Superpokal. Pred tekmo so možnosti enake na obeh straneh, videli pa bomo kako se bodo dogodki potem razvijali. Možno je vse. Superpokal je prva letošnja lovorika, katero bomo poskušali napadati. Zaradi igranja v Ljudskem vrtu svoje taktike ne bomo prilagajali. Igrali bomo svojo igro, kakor tudi Maribor in videli bomo kdo bo boljši.”

Podobno razmišljajo tudi pri državnih in pokalnih prvakih, kjer pa jih prva evropska preizkušnja v kvalifikacijah za Ligo prvakov čaka šele po Superpokalu. Trener vijoličastih Darko Milanič se zaveda, da navijači v Mariboru pričakujejo zmago svojih ljubljencev: “Zaradi imena nasprotnika je tekma za naš klub in našo okolico izjemno pomembna, pripravili se bomo dobro, seveda pa na vsaki tekmi želimo biti boljši. Še toliko večjo pomembnost pa ima tekma ker se igra za lovoriko. Morali bomo biti zreli, se odlično pripraviti, nasprotnika smo si ogledali in sem prepričan, da se bomo na dogodke na tekmi znali pravilno odzvati. Zato sem prepričan, da bo lovorika ostala v Mariboru.”

Tekst: NZS/MaK

Nazaj