print header
print 20.06.2012 - NZS

Triglav v Prviligi, ničelna toleranca do rasizma in diskriminacije

Triglav v Prviligi, ničelna toleranca do rasizma in diskriminacije

Na Brdu pri Kranju je danes potekala 11. seja izvršnega odbora NZS, v dvanajstih točkah dnevnega reda pa je bilo kar nekaj pomembnih novosti na različnih področjih delovanja Nogometne zveza Slovenije. NZS bo s spremembami v Disciplinskem pravilniku NZS sedaj še odločneje nastopila proti sovraštvu, nasliju, nestrpnosti in žalitvi dostojanstva na nogometnih tekmah, dobili pa smo tudi disciplinske tožilce.

Ker se razmere v nogometu spreminjajo, se pojavljajo potrebe po razvoju tudi področja disciplinskega obravnavanja deležnikov v nogometu. Spremembe Disciplinskega pravilnika tako vzpostavljajo pravno podlago za sankcioniranje spodbujanja in razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika ali skupine na nogometnih tekmah.

Člani IO NZS so med drugim na mesto direktorja reprezentanc imenovali Milana Miklaviča (več tukaj), za nov mandat pa potrdili selektorja futsal reprezentance Andreja Dobovičnika, sprejeli poročilo o licenciranju za tekmovalno sezono 2012/13, v naslednji sezoni pa se bo prvič izvedlo tudi licenciranje v ženskih nogometnih klubih.

Sicer pa je IO sprejel tudi sestavo lig za tekmovalno sezono 2012 – 2013. V prvoligaški konkurenci je tako glede na lansko sezono edini novinec NK Aluminij, člani IO pa so prižgali tudi zeleno luč za Triglav, ki tako po odstopu Doba ostaja prvoligaš tudi vprihodnji sezoni. V 2. SNL bosta na podlagi doseženih športnih rezultatov vprejšnji sezoni nastopala NK Krka in ŠD Zavrč.
 

Sestava 1. SNL in 2. SNL v sezoni 2012/13

1. SNL

   

2. SNL

 
Zap. št. Klub   Zap. št. Klub
1 NK Maribor Branik   1 ŠD Dob 
2 NK Olimpija Ljubljana   2 ŠD Šenčur 
3 ND Mura 05   3 ŠD Šmartno ob Paki
4 FC Koper   4 NK Radomlje 
5 ND Gorica   5 NK Krško 
6 NK Rudar Velenje   6 NK Simer Šampion 
7 NK Domžale   7 ND Dravinja Slovenske Konjice 
8 NK Celje   8 NK Bela krajina 
9 NK Aluminij Kidričevo   9 NK Krka Novo mesto 
10 NK Triglav Kranj   10 ŠD Zavrč 

Tekst in foto: NZS/MaK

Sorodne novice: Nazaj