print header
print 04.06.2012 - Grassroots - NZS

UEFA "Study Group" v Sloveniji

UEFA

Nogometna zveza Slovenije bo v naslednjih dneh organizirala izobraževanje v sklopu Uefinega programa "Study Group", ki širom evropskih nogometnih zvez skrbi za izmenjavo znanja na področju izobraževanja trenerjev, mladinskega, ženskega, otroškega in nogometa za vse.

V Sloveniji se bodo mudili predstavniki nogometnih zvez Kazahstana, Makedonije in Črne gore, ki se bodo v dveh dneh in pol dodobra seznanili s projekti, ki jih Nogometna zveza Slovenije izvaja na področju Grassroots nogometa (Nogometa za vse).

NZS bo svoje delo predstavila v obliki predstavitev v predavalnicah, kakor tudi na nogometnem igrišču. Tako bodo gostje imeli možnost videti zaključni turnir Žogarije na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol, spoznali bodo delo z mladimi v nogometnem klubu Domžale in se udeležili tradicionalnega zaključka leta ONŠ Ljubljana na štadionu v Šiški. Poleg omenjenega bodo v predavalnicah spoznali tudi aktivnosti NZS na področju različnih projektov Nogometa za vse, od nogometa v vrtcih, izobraževanja staršev, do razvoja mladih nogometašev v Sloveniji in grassroots aktivnostih med evropskim prvenstvom v nogometu do 17 let v Sloveniji.

UEFA "Study Group" projekt je eden izmed projektov, ki jih je s svojim prihodom na Uefo vpeljal predsednik Michel Platini. Glavna ideja je, da omogoči nogometnim zvezam deljenje strokovnega znanja in izkušenj.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Arhiv NZS Sorodne novice: Nazaj