print header
print 27.05.2009 - Grassroots - Nogomet mladih

Prvaki so iz Križevcev doma

Prvaki so iz Križevcev doma


Finalni zaključni turnir nogometne četverice osnovnošolcev v Črnomlju je bil zagotovo eden izmed najbolj zanimivih v letošnji sezoni, saj so se vse odločilne tekme razpletale prav v končnici. Nepredvidljivi rezultati so najprej nakazali, da so veliki favoriti prav domači, potem usmerili pozornost na OŠ Senovo, na koncu pa okronali igralce OŠ Križevci, ki se bodo do naslednjega leta lahko hvalili s prvim mestom v državi.

Številčna publika, ki je skrbela za dobro navijaško vzdušje, čeprav na trenutke z nekoliko neokusnim navijanjem, je v prvi tekmi gledala boj OŠ Senovo in OŠ Dobravlje. Primorci so bili največje presenečenje finala, saj do sedaj niso dosegli še takšnega podviga. Dvoboj je bil precej izenačen in čeprav so osnovnošolci iz okolice Ajdovščine celo tekmo vodili, so v zadnjih minutah prejeli nepotrebne zadetke ter izgubili 4:5.

Nato je na veselje lokalnih navijačev na igralno površino stopila domača četa, ki je bila že na prvi pogled fizično precej močnejša od veh nasprotnikov, tudi od OŠ Križevci. S čvrsto in na oko lepo igro so strli kasnejše prvake 4:1, a je zmaga prinesla preveč samozavesti.

Rezultat je dal (odvečnega) poleta Črnomlju, ki je verjetno dobil občutek, da je naslov že v njihovih rokah, a so jih kmalu na realna (trda) tla postavili igralci Senovega. Predstavniki iz okolice Krškega so z borbeno igro povedli 3:0, domači pa so cel čas lovili rezultat, nekajkrat izenačili, a na koncu izgubili z zadetkom razlike 7:6.

Še enkrat več se je pokazalo, da je nogomet nepredvidljiv, predvsem na tej ravni, kjer lahko vsak premaga vsakega in kjer lahko že kanček podcenjevanja drago stane. Razočaranje na tribunah je bilo precejšnje, saj je poraz pomenil, da se bosta za naslov v naslednjem srečanju udarila Senovo in Križevci.

Kdor je gledal vse tekme, bi stavil na prve, vendar je bilo novo presenečenje takoj za vogalom. Križevci so s pravo goleado povozili nasprotnika kar 8:0, kar je pomenilo, da je naslov že oddan. Štela je namreč gol razlika med prvimi tremi ekipami, ki so imele šest točk. Črnomelj je namreč v zadnjem srečanju 5:1 premagal Dobravlje, ki s turnirja odhaja brez točke, a ti goli niso šteli, saj je bilo treba upoštevati le medsebojne obračune prvih ekip.

Tudi tokrat je bil od individualnih sposobnosti pomembnejši kolektivni duh. V nogometni igri namreč ne pomagajo atraktivne poteze, temveč zadetki, pri čemer so bili letos, kot smo že nekajkrat povedali, najbolj spretni nogometaši Križevcev. Obliž na rano Črnomlja je razglasitev enega izmed nogometašev za najboljšega igralca, medtem ko najboljši vratar prihaja iz Senovega.


Rezultati turnirja

OŠ Dobravlje – OŠ Senovo 4:5
OŠ Črnomelj – OŠ Križevci 4:1
OŠ Križevci – OŠ Dobravlje 4:3
OŠ Črnomelj – OŠ Senovo 6:7
OŠ Križevci – OŠ Senovo 8:0
OŠ Črnomelj – OŠ Dobravlje 5:1

Državni prvak je postala OŠ Križevci.

Tekst in foto: Marko Premrl

Nazaj