16.01.2018 | Sodniki
Znane liste sodnikov za leto 2018

V četrtek se je na svoji 3. seji pod vodstvom predsednika Vlada Šajna sestala komisija za sodniške zadeve in med drugim obravnavala in potrdila zapisnik 2.seje komisije, sprejela terminski načrt aktivnosti za spomladanski del sezone, sprejela sestavo skupin talentov za leto 2018 ter sprejela liste sodnikov za leto 2018, ki jih je medtem že tudi potrdil UO ZNSS.

Na listah je prišlo do določenih korekcij, saj A listo sodnikov zapušča dolgoletni prvoligaški sodnik Boris Tošeski (na sliki v sredini, na eni izmed zadnjih jesenskih tekem), ki se je po posvetu z vodstvom ZNSS odločil, da preneha z aktivnim sojenjem in se pridruži licenciranju kontrolorjev sojenja meseca maja. Tošeski se je na A listi sodnikov nahajal vse od leta 2000, na slovenski prvoligaški sceni pa je v vlogi sodnika odsodil 89 tekem, skupno v tekmovanjih pod okriljem NZS pa nekaj več kot 500.

A listo sodnikov na lastno željo zapušča tudi Kevin Zirnstein, nova sodnika na A listi pa sta postala Amel Begič in Danijel Jerman.

Listo pomočnikov zapušča tudi nekdanji FIFA pomočnik Gregor Rojko (na sliki spodaj), ki se je na listi FIFA pomočnikov nahajal od leta 2008 pa vključno do leta 2016, med drugim pa je v ekipi z Matejem Jugom leta 2015 sodil na Svetovnem prvenstvu za igralce mlajše od 17 let v Čilu. Poleg Rojka sta A-1 listo pomočnikov zapustila tudi dolgoletna pomočnika 1.SNL Janez Bezjak in Primož Zupančič ter Fluher Gregor, Nedelko Dino, Prelog Gorazd, Beton Uroš, Selko Anže, Orešek Aljaž, Perš Luka in Rojko Gregor. Novi pomočniki na A - 1 listi pa so postali: Dedić Elmedin, Močivnik Joži, Gajić Tomislav, Majhen Matija, Kurtušič Igor, Bohinc Urban, Antolič Jean, Mileta Lovro, Knafelc Žiga, Pantič Saša.

Na A listi sodnic sta novi sodnici Mediha Durić in Helena Primec, na A-1 listi pa Lucija Mlinarič in Mateja Kokol.                    

Celotno sestavo list sodnikov za tekmovanja v organizaciji NZS lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Liste_sodnikov

Posamezni nivoji skupin talentov so dostopni na naslednji povezavi: http://www.nzs.si/NZS/Sodniki/Sodniki/Program_talenti_in_mentorji

Sodniki se sicer že vse od 4.1. udeležujejo rednih skupinskih treningov po društvih, prva organizirana aktivnost pod okriljem ZNSS pa sodnike čaka že v soboto, 27.1., ko jih v Novi Gorici čaka preverjanje telesne pripravljenosti, nato pa za sodnike in del A-1 liste 3. februarja že sledi zimski seminar v Antalyi.

Tekst: NZS/JP

 

SORODNE NOVICE

 • 12.03.2018 | Sodniki
  Skomini Barcelona - Chelsea
  Damirja Skomino v sredo čaka povratna tekma osmine finala lige prvakov med ekipama Barcelona in Chelsea. Tekma bo na sporedu v sredo, ob 20.45 uri, na stadionu Camp Nou v Barceloni, ki sprejme 99264 gledalcev.
 • 13.02.2018 | Sodniki
  Skomina na Celtic Park
  V tem tednu se pričenjajo izločilni boji evropskih klubskih tekmovanj. Po vseh seminarjih pod okriljem UEFA, FIFA in ZNSS naše sodnike sedaj čakajo prve mednarodne tekme. Kot prvi izmed slovenskih sodnikov začenja z evropsko spomladansko tekmo Damir Skomina
 • 05.01.2018 | Sodniki
  Sodniki pričeli s treningi v novem letu
  Organizirani skupinski treningi potekajo po programu UEFA za telesno pripravo in v sodelovanju oziroma pod nadzorstvom strokovnjaka za telesno pripravo Mitje Novaka. Seveda pa skupinski treningi po društvih niso dovolj, zakar morajo sodniki dodatno trenirati še samostojno.
 • 19.11.2017 | Sodniki
  Skomina v torek v Neaplju
  V torek čaka Damirja Skomino njegova tretja tekma letošnjega skupinskega dela lige prvakov. Po tekmah Barcelona – Juventus in Chelsea – Roma bo tokrat Skomina delil pravico na tekmi med italijanskim Napolijem in ukrajinskim Shakhtar Donetsk.
 • 10.11.2017 | Sodniki
  Skomina na otvoritev prizoršča finala SP
  Tekma bo še posebnega značaja, saj se s tekmo Rusija - Argentina uradno ponovno odpira stadion Luzhniki, predvideno prizorišče finala Svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje leto potekalo v Rusiji.
 • 03.11.2017 | Sodniki
  Delegiranje sodnic za prihajajoči vikend
  V prihajajočem vikendu na tekmovanjih pod okriljem NZS bodo precej aktivne na slovenskih zelenicah tudi naše sodnice. Aleksandra Česen bo tako sodnica 12. kroga 3SNL zahod med Tolminom in Ilirsko Bistrico, Tanja Subotič pa tekme 12. kroga 3.SNL Sever med ekipama Šmarje pri Jelšah in Korotan Prevalje.
 • 16.10.2017 | Sodniki
  Skomini Chelsea - Roma
  Damirja Skomino v sredo čaka njegova druga tekma lige prvakov v letošnji sezoni potem, ko je v prvem kolu delil pravico na tekmi med Barcelono in Juventusom. Tokrat bo sodil v Londonu, na tekmi skupine C med ekipama Chelsea in Roma.
 • 03.10.2017 | Sodniki
  Vlado Šajn soglasno izvoljen za predsednika ZNSS
  Vlado Šajn je bil ponovno izvoljen za predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije potem, ko na volilni skupščini ZNSS protikandidata ni imel. To bo že njegov peti mandat na čelu ZNSS, saj je prvič postal predsednik že leta 2001.
 • 22.09.2017 | Sodniki
  O razvojnem seminarju sodnic
  Včeraj smo na v NNC Brdo prvič organizirali razvojni seminar namenjen le sodnicam. Tako smo na Brdo povabili vse aktivne sodnice in pomočnice iz celotne Slovenije, ne glede na njihov rang - tako mednarodne sodnice, kakor tudi sodnice začetnice

DELI NA