08.03.2018 | WU19
Zadnje priprave pred elitnim delom kvalifikacij

Mladinska ženska reprezentanca Slovenije bo od 12. do 15. 3. 2018 v sklopu priprav na elitni krog kvalifikacij opravila krajše priprave v Slovenski Bistrici. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Elitni del kvalifikacij se za Slovenijo prične 4. aprila.

„Gre za zadnje priprave pred elitnim krogom kvalifikacij na Madžarskem. Reprezentanca je zaradi poškodb in vpoklica nekaterih v A reprezentanco nekoliko prevetrena, vseeno pa so tu dekleta, ki so željna dokazovanja in polna motiva. V procesu treninga bomo preizkusili še nekaj taktičnih zamisli predvsem v fazi obrambe, rezerve pa je veliko tudi še v fazi napada. Pomembno je, da dekleta ostanejo zdrava in nepoškodovana. Do odhoda jih čaka tudi še nekaj pomembni srečanj v prvenstvu, tako da bodo do kvalifikacij v polnem ritmu tekem,“ je povedala selektorica Petra Mikeln.

Vabljene igralke:
Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Tinkara Frangež (ŽNK Pomurje), Vita Šiftar (ŽNK Pomurje), Maruša Česnik (ŽNK Pomurje), Pija Kovačič (ŽNK Maribor), Tjaša Kavšak (ŽNK Maribor), Isabella Pleterski (ŽNK Maribor), Sofia Markovič (ŽNK Maribor), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Tija Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nika Šapek (ŽNK Radomlje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Pija Božič (ŽNK Radomlje), Nika Pintarič (NK Krim), Urška Kepa (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Nika Udovič (NK Krim), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija).

Igralke na čakanju so Zala Petrič (NK Krim), Lea Seručnik (NK Krim), Manca Jamnik (ŠRD Ceklje), Živa Mazi (ŠRD Ceklje) in Urška Polše (ŽNK Maribor).

Reprezentanca do 19 let se bo v elitnem delu (v skupini 5) pomerila z vrstami Nizozemske, Madžarske in Švedske. Evropsko prvenstvo selekcij do 19 let bo na sporedu v Švici med 18. in 30. junijem 2018, elitni del kvalifikacij pa med 4. in 10. aprilom.

Dekliška reprezentanca do 19 let, elitni del kvalifikacij:

4.4.
Slovenija – Nizozemska (16.00)

7.4.
Slovenija – Madžarska (16.00)

10.4.
Slovenija – Švedska (16.00)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2017 | WU19
  Dekliški reprezentanci dobili tekmice
  V kvalifikacijah za Euro 2019 smo dobili tudi Kazahstan in Izrael, ki ju poznamo. Potrebno bo biti pazljiv, iti od tekme do tekme, se dobro pripraviti in se skušati spet uvrstiti v elitni del.“ Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let bo v boju za Euro 2019 nastopala v skupina 3, družbo ji bodo delale Švedska, Izrael in Kazahstan.
 • 24.11.2017 | WU19
  Žreba elitnega dela EP se veselijo tudi slovenska dekleta
  Danes bosta tekmece v elitnem delu kvalifikacij za Euro 2018 dobili tudi ženski reprezentanci U19 in U17, ki sta se po uspehu v prvem krogu kvalifikacij vnovič prebili med elito. Žreb v starostni kategoriji do 19 let je ob 11. uri v Nyonu, izbrana vrsta do 17 let pa bo tekmice dobila po 11.45.
 • 24.10.2017 | WU19
  Dekleta U19 napredovala v elitni del kvalifikacij
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za EP 2018. To ji je uspelo z osvojenim 2. mestom na kvalifikacijskem turnirju v Kazahstanu. Varovanke selektorice Petre Mikeln so premagale Kazahstan (4:0), remizirale proti Walesu (0:0) ter doživele minimalen poraz proti Angliji (0:1).
 • 24.10.2017 | WU19
  Proti Angliji končati uspešno začeto
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let danes s tekmo proti Angliji končuje kvalifikacijski turnir v Kazahstanu. To bo obračun dosedaj še neporaženih ekip. Anglija ima po dveh tekmah šest točk, Slovenija štiri, v igri za napredovanje je tudi Wales (ena točka), ki se bo pomeril s Kazahstanom.
 • 23.10.2017 | WU19
  Proti Finkam pred kamerami Nzs.si
  Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma pomerile s Finsko, potem še z Italijo in Malto, tekme pa bodo igrale doma v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, odkoder bomo vse tekme Slovenije tudi neposredno prenašali na spletni strani Nzs.si.
 • 21.10.2017 | WU19
  S potrpežljivo igro do pomembnih treh točk
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je na kvalifikacijskem turnirju v Kazahstanu dosegla uvodno zmago. Varovanke selektorice Petre Mikeln so v 2. polčasu strle odpor domačink in slavile zmago s 4:0. Dva gola je prispevala Adrijana Mori. Na zadnji tekmi se bo Slovenija za 1. mesto v skupini pomerila z Anglijo.
 • 20.10.2017 | WU19
  Ponoviti marčno gostovanje v Rusiji
  „Pričakujemo podobno tekmo, kot je bila prva. Poskušali bomo odigrati hitreje v fazi napada, ker bi si lahko ustvarili nekaj več prostora za način igre, ki ga gojimo. Ob zaključkih moramo biti učinkovitejši in spretnejši kot na tekmi proti Walesu,“ je pred tekmo razmišljala selektorica Petra Mikeln.
 • 18.10.2017 | WU19
  Kvalifikacije začele z remijem
  Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let je v Kazahstanu začela kvalifikacije za Euro 2018. Tekma proti Walesu se je kljub terenski premoči naših igralk končala z rezultatom 0:0. Slovenija nadaljuje kvalifikacije 21.10. proti domačinkam.
 • 17.10.2017 | WU19
  V Kazahstanu uvodoma proti Walesu
  „Po naporni poti je bil dopoldan namenjen počitku, popoldan pa smo opravili krajši trening. Pred prvo tekmo z Walesom so vse igralke zdrave in pripravljene na nastop. Osredotočeni smo na našo igro,“ je iz Kazahstana javila selektorica Petra Mikeln.

DELI NA