25.05.2017 | 1. SŽNL
Zadnje finalno dejanje SŽNL tudi v neposrednem prenosu

Pred nami je tudi tudi super teden, ki bo dal odgovor na to, kdo bo državni prvak SŽNL, v sredo pa bomo dobili še pokalne prvakinje. V obeh finalih, tako državnega prvenstva kot pokala, so v igri za lovoriko še vedno aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Teleing GMT Beltinci. V državnem prvenstvu pa jim nasproti stojijo jesenske prvakinje igralke ŽNK Olimpije Ljubljana – pred zadnjo tekmo, le ta bo 28. maja ob 11. uri v Bakovcih, sta ekipi – oboji imajo po 57 točk.

Tekmo iz Bakovcev pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu, ki ga bomo pripravili na spletni strani NZS.si.

SŽNL, 21. krog, Bakovci, 28.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (prenos NZS.SI)
(glavni sodnik Janko Golob)

Generalka z Rusinjami

„Za nami sta dva treninga, v ponedeljek smo igrali še prijateljsko tekmo z rusko reprezentanco do 19 let. Tople vode ne gre izumljati, komaj čakamo tekmo,“ se obračuna veselil trenerka Pomurk Nuša Ladinek. Pravi, da so igralke dobro pripravljene. Maksimalno, kar je bilo mogoče v danih razmerah. „Vidi se, da se zavedajo odgovornosti in priložnosti,“ ocenjuje Ladinkova, ki sicer z zadnjima dvema prvenstvenima tekmama ni bila najbolj navdušena. Predvsem igra v obrambi ni bila tisto, kar želi in pričakuje. Zaveda pa se, da bo njena ekipa prava, ko bo to treba. Nenazadnje so to Pomurke letos že dokazale. V drugem delu sezone so Olimpijo premagale dvakrat – najprej so jo izločile v pokalu, potem pa so slavile še v spomladanskem delu ligaškega dela SŽNL.

Brez 1. vratarke

„Ti dve zmagi godita, a smo ju hitro pozabili. Sama zagovarjam jasno filozofijo, vsaka tekma, ki sledi, je zgodba zase. To šteje, tako je tudi tokrat,“ je jasna Ladinkova, ki je prepričana, da bodo našli odgovore na igro Ljubljančank in se na koncu veselili naslova državnih prvakinj. V taboru Beltinčank težav s kaznimi nimajo, zavoljo poškodbo pa že lep čas manjka prva vratarka Sara Nemet, ki jo bo v vratih zamenjala Špela Fras.

Odloča derbi

„Redko se zgodi, da se prvenstvo odloča na derbijih,“ pa pred nedeljsko tekmo razmišlja trener ŽNK Olimpije Ljubljan Tomaž Upelj, ki je 24.4. sedel na klop Olimpije. Dan po tem ko so zmajčice v 15. krogu SŽNL drugič letos izgubile proti tekmicam s severovzhoda Slovenije. „Menim, da so moj način dela dekleta dobro sprejela. So prave profesionalke. To mi je jasno od prvega dne sodelovanja. Tu sem prišel, da pomagam. Kako bo po sezoni, ne razmišljam,“ nadaljuje Upelj, ki se je, to prizna, malce bolj odločno lotil vodenja ekipe, kot je bila praksa pri njegovem predhodniku Samirju Škrgiču. „Nekaj izkušenj imam,“ poudari Upelj, ki ugotavlja, da je dekletom v zadnjih tekmah ob prepričljivi in učinkoviti igri (44 golov na zadnjih petih tekmah) zrasla tudi samozavest.

Na gol Gradova

„Nas pa čaka zahtevno delo – Pomurke so že bile prvakinje, izkušnje takih situacij že imajo. Poleg tega igrajo doma na razgibanem terenu, mi pa smo bolj vajeni umetne trave. To so tekme, kjer odloča milijon detajlov,“ priznava Upelj, ki napoveduje borbo do zadnje sekunde. „Prepričan sem, da se nam obeta pravi nogometni praznik vreden ogleda,“ še pristavi sogovornik. Ob tem velja opozoriti, da imajo tudi v taboru Olimpije identično težavo kot tekmice. Prva vratarka Eva Vamberger je poškodovana. Trener Upelj je že naše rešitev – na vrata bo postavil Lucijo Grad, ki je svoj čas že bila uspešna in nadarjena vratarka.

Kaj pomeni statistika?

Ob pogledu na statistiko medsebojnih tekem pa postane jasno, da nobena ob ekip v tej sezoni ni izkoristila prednosti domačega terena. Bo to prvim uspelo Pomurkam ali pa bo se bo tradicija nadaljevala?

Medsebojne tekme v sezoni 2016/2017:
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 1:3
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:3

Najboljše strelke:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 43
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 36

Tekst: D.P.
Foto:  B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA