Začenja se 2. SFL: Goga predsednik, Tesko trener

V petek se začenja nova, 22. sezona, 2. SFL. To bo 8. zaporedna sezona, ko bo 2. SFL združena v enotno tekmovanje. Pred tem je 2. SFL potekala ločeno – deljena pa je bila na vzhodni in zahodni del. Ko smo ravno pri zgodovini: lani je naslov prvaka osvojil FC Ivančna Gorica, v uvodni sezoni sezoni 1996/97 pa je bil na zahodu najboljši Čips Crickrok Koper, na vzhodu pa Orkan Zbelovo.

Do 9.3.

Tekmovanje 2. SFL bo štelo 18 igralnih dni – ob že omenjenem začetku, 29.9., povejmo, da se redni del 2. SFL sklene 9. marca 2018.

Sistem tekmovanja

Prvo uvrščena ekipa v končnem vrstnem redu 2. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 pridobi pravico do neposredne uvrstitve v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu 2018/2019. Drugo uvrščena ekipa v končnem vrstnem redu 2. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL oz. napredovanje v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu proti deveto uvrščeni ekipi po rednem delu 1. SFL. V kvalifikacijah za 1. SFL se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu. Vrstni red domačinov določi žreb. Zmagovalna ekipa si pridobi pravico do nastopa v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu

2. SFL, 1. krog, 29.9.
Futsal klub Kebelj – ŠD Extrem ()
KMN Velike Lašče – Mlinše (20.00)
KMN Tomaž Šic Bar – Gorica Futsal (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – Dlan Logatec (20.15)

30.9.
FSK Stripy – KMN Miklavž TBS TEAM24 (19.00)

:: Vse o 2. SFL

:: Adresar klubov

:: Uradne objave

Letos bo v 2. SFL nastopalo 10 ekip. Uvodoma smo preverili, kaj se dogaja v taborih FSK Stripy, ŠD Mlinše in Gorica Futsal.

Tesko trener

V taboru ŠD Mlinše so lahko zadovoljni z uvodom v sezono, saj so slavili v pokalnem tekmovanju MNZ Ljubljana, kjer so v finalu ugnali Ivančno Gorico. „Nekaj malega se že vidi,“ je svoje varovance pohvalil novi trener ŠD Mlinše Zoran Tesko, ki se je vrnil v slovenski futsal. Klub iz Zasavja ga je povabil k sodelovanju, Tesko pa je ponujeno sprejel. „Čaka nas precej dela. Sam o ciljih ne govorim, zanima me delo. V klubu pa si želijo, da sezono končamo med prvimi tremi klubi,“ pravi Tesko, ki se zaveda, da ga čaka še precej dela. „V prvi vrsti želim, da menjamo način igre. Da igramo več v globino, saj smo le tako lahko nevarnejši za tekmeca,“ še strne Tesko nekaj uvodnih misli s terena. Mlinše v 1. krogu v petek gostujejo v Velikih Laščah.

Štirje iz Puntarja

Novogoričani so doživeli spremembe v upravi kot na terenu. Novi predsednik kluba je postal Ehad Goga, ki bo skušal s Slavišo Božičem tudi vodil člansko ekipo. Kvartet igralcev je v Novo Gorico prišel iz tolminskega Puntarja – Denis Baloh, Jurij Kikelj, Jan Žnidarčič, Matej Koren. „Čaka nas zahtevna sezona. Dobre tri tedne smo trdo delali, verjamem, da bomo dobro pripravljeni,“ napoveduje Goga, ki pričakuje, da se bo njegova ekipa borila za vrh. „Ne bo lahko, konkurenca bo močna. Kam merimo, kam sodimo, pa bo jasno že po tekmi 1. kroga, ko gostujemo pri bivšemu prvoligašu Tomažu,“ pristavi Goga, ki še vedno precej pričakuje od izkušenega dvojca Goranović&Sukanović.

Prišel tudi Šturm

„Veselimo se začetka sezone, napadamo pa vrh 2. SFL,“ je jasen trener škofjeloškega FSK Stripyja Sead Nadarevič, ki pa opozarja, da mora ekipa na vsaki tekmi pokazati zobe in resen pristop. Le tako bodo lahko skupaj prišli do želenega cilja. „Okrepili smo se. Vesel sem, ker je prišel Tine Šturm, ki bo že ob ustaljenih nosilcih eden od naših ključnih mož,“ meni Nadarevič, ki se zaveda, da bo tudi letos drugoligaška konkurenca močna in nepredvidljiva.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

DELI NA