14.09.2018 | 2. SNL
Za vrh pod žarometi

1. krog favoritov za prvaka druge lige se je izoblikoval že pred sezono, tudi z nekaterimi napovedmi iz posameznih sredin, da jih zanima preboj v najvišji rang tekmovanja. Pogled na lestvico ne odstopa prav veliko od načrtov in želja, seveda tudi po zaslugi majhnih razlik po uvodnih odigranih krogih. Zato bodo toliko pomembnejši neposredni dvoboji tekmecev za vrh in osrednji v sedmem krogu med Nafto in Bravom bo potekal pred televizijskimi kamerami. Nafta bo nadgrajevala načrte Prekmurja, da dobi še drugega prvoligaša, v Ljubljani ima podobne Bravo. Na prvi letošnji medsebojni dvoboj prihajata ekipi po rezultatsko neuspešni pokalni sredi. Ljubljančani so bili blizu senzacije proti Maribori, Lendavčani morda ne dovolj ambiciozni proti koprskemu tretjeligašu. V iskanju prvenstvenih ciljev ponavadi velja, da je pokalno tekmovanje ovira, tako da imata tekmeca za vrh eno skrb manj.

Nafta, ki je tudi letos jesenski gostitelj lendavsko – šišenskega dvoboja, ima sicer tekmo več, tako da je Bravo ob enakem številu točk v manjši (psihološki) prednosti. Boljši je tudi v nekaterih statističnih parametrih, saj je prejel najmanj zadetkov, le štiri, dosegel pa jih je 16. Le tri manj od ptujske Drave, ki prav tako skrbi za »gnečo« na vrhu lestvice, kjer so pri trinajstih točkah prve tri ekipe, le tri oziroma štiri točke zaostajata primorska pretendenta za vrh Ankaran – Postojna in Tabor iz Sežane. Vsi omenjeni bodo morali računati tudi na Dobljane, ki so ob Bravu edina še neporažena ekipa.

Pred derbijem za vrh je aktualno vprašanje, koliko bo sledi pokalnih tekem. Časa za regeneracijo ni bilo veliko, morda je več moči privarčeval Franc Fridl, ki je malce taktiziral z začetno enajsterico na Bonifiki, medtem ko je Dejan Grabič v Spodnji Šiški proti vijoličastim igral na polno vseh 95 minut. Popotnica na tekmo v Lendavi pa ni samo pokalna sreda, ampak tudi pretekli prvenstveni krogi. Nafta ima na papirju slabše izhodišče, saj je pred dvema krogoma na domačem stadionu »zgolj« remizirala« s tekmecem za vrh Dravo, iz Postojne pa, kljub igralcu več prinesla sorazmerno visok poraz s 3:1. Na svojem računu ima sicer nepričakovan spodrsljaj tudi Bravo, ki je zgolj točko osvojil v Rogaški slatini.  

Eden od dvobojev znotraj dvoboja za vrh, bo med obema najboljšima strelcema. Prvi lendavski napadalec Vedran Vinko je svoje štiri zadetke razporedil skozi zadnje štiri kroge, najboljši strelec Brava Mustafa Nukić ni zadel le na zadnji prvenstveni tekmi v Rogaški, skupaj pa dosegel pet prvenstvenih in dva pokalna zadetka. Za Nafto je v tej sezoni zadelo pet igralcev, pri Bravu imajo že osem strelcev.   

Ine še ta posebnost: Nafta je edina drugoligaška ekipa, ki tekme igra v večernem terminu in tudi to je še eden lendavskih motivov, da jih ponovno prižgejo tudi prvoligaškim tekmecem. 

Tekst: Sandi Škvarč
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2018 | 2. SNL
  V Šiški za vrnitev v zmagovalne tirnice
  V soboto bodo odigrani štiri srečanja osmega kroga 2. SNL, uvodno tekmo pa si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Ob 14. uri se bodo za nove točke udarili nogometaši Brava in Krke, ki iščejo vrnitev v zmagovalne tirnice.
 • 20.09.2018 | 2. SNL
  Nafta prvo mesto brani na Koroškem
  Ljubitelji drugoligaškega nogometa bodo lahko v osmem krogu uživali vse od petka pa do ponedeljka, ko se bosta udarili ekipi Drave in Radomlje. Že v petek pa bo Nafta prvo mesto branila na Ravnah, obračun s Fužinarjem pa boste lahko spremljali tudi na spletni strani NZS.
 • 20.09.2018 | 2. SNL
  Osmi krog v štirih dneh
  Nafta je s preobratom v obračunu z Bravom zavzela vrh lestvice, drugoligaško prvenstvo pa se bo nadaljevalo s tekmami osmega kroga, ki bo razpotegnjen čez kar štiri dneve. Uvodna tekma bo že v petek odigrana na Ravnah, krog pa bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo na Ptuju.
 • 16.09.2018 | 2. SNL
  Nafti derbi in prvo mesto
  Derbi 7. kroga 2. slovenske nogometne lige med Nafto 1903 in Bravom je dobila Nafta in tako prevzela vodstvo na lestvici. Bravo, ki je tretji, je doživel sploh prvi poraz v sezoni, ima pa še tekmo v dobrem.
 • 13.09.2018 | 2. SNL
  V soboto po nove točke
  Drugoligaše čaka že sedmi krog novega prvenstva, ki bo v celoti odigran že v soboto. Po sobotnem porazu Nafte so v novi sezoni neporaženi le še nogometaši Doba in Brava, ki bodo tokratni nasprotnik Lendavčanov. Dobljani bodo skušali svoj niz podaljšati v spopadu s Fužinarjem.
 • 08.09.2018 | 2. SNL
  Nafta prvič na kolenih, Drava na vrh
  Z izjemo tekme Brava in Doba, ki bo zaradi reprezentančnih obveznosti Ljubljančanov na sporedu konec septembra, je pod streho tudi šesti krog prvenstva. Lendavčani so v Postojni doživeli prvi poraz sezone, kar so izkoristili Ptujčani in se s petkovo zmago zavihteli na vrh ligaške razpredelnice.
 • 08.09.2018 | 2. SNL
  Beltinci v pričakovanju Ilirije
  V nedeljo bodo odigrane še tri tekme šestega kroga 2. SNL, uvodno pa bodo gostili Beltinci. Domače moštvo bo ob 16. uri v beltinski »šumi« gostilo zasedbo Ilirije, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu.
 • 07.09.2018 | 2. SNL
  Slatinčani osvajajo Ravne
  Šesti krog 2. SNL bodo s petkovo tekmo odprli Ptujčani in Novomeščani, tekmovalni spored pa se bo s tremi tekmami nadaljeval v soboto. Eno od srečanj bo odigrano tudi na Koroškem, na Ravnah se bodo za nove točke udarili nogometaši Fužinarja in Rogaške.
 • 06.09.2018 | 2. SNL
  Brez premora za drugoligaše
  Drugoligaši ne poznajo reprezentančnega premora, peti krog prvenstva pa kljub vsemu ne bo odigran v celoti. Tekma Brava in Doba bo zaradi reprezentančnih obveznosti nogometašev ljubljanskega kluba odigrana 26. septembra, v petek pa bodo krog odprli Ptujčani in Novomeščani.

DELI NA