09.10.2018 | A
Za reprezentanco drugi trening, konkurenco zaostril Bijol

Slovenska nogometna reprezentanca se na Brdu pri Kranju drugi dan pripravlja na tekmi Uefa lige narodov proti Norveški in Cipru. Na polno so trenirali vsi fantje, z izjemo Benjamina Verbiča in Petra Stojanovića, ki sta vadila po prilagojenem programu, medtem ko se Kevin Kampl zaradi zdravstvenih težav ne bo udeležil tokratne akcije.

Z rahlo zamudo se je reprezentanci v ponedeljek pridružil tudi Jaka Bijol, ki je po nekaj težavah s poškodbami dobil vabilo selektorja Tomaža Kavčiča. Devetnajstletni član moskovskega CSKA bi lahko pomenil osvežitev zvezni vrsti.

Za Bijolom je kratka, a bliskovito vzpenjajoča se kariera. Po začetkih v Dravogradu in Bravu je 19-letni Vuzeničan v minuli sezoni igral za velenjski Rudar, kjer ga je Marjan Pušnik takoj "vrgel v vodo", 190 centimetrov visoki defenzivni vezist pa je takoj splaval. Bil je stalni član začetne enajsterice Rudarja (30 nastopov, 3 goli), kar je vzbudilo zanimanje na vzhodu Evrope.

Natančneje v Moskvi, kjer se je zanj ogrel takrat ruski podprvak CSKA in ga junija tudi odkupil. Glede na to, da je tudi v Moskvi stalni član začetne enajsterice ter da ob dobrih igrah v ruskem prvenstvu nase opozarja tudi z igranjem v Uefa ligi prvakov, kjer je nazadnje premagal branilca naslova madridski Real, bo ta hitro naraščala.

"Proti Plznu (zanj prva tekma v ligi prvakov) sem imel malo težav z živčnostjo že dan pred tekmo. A tega že proti Realu ni bilo več," je na Brdu pri Kranju soočenje z najboljšim klubskim tekmovanjem na kratko orisal Bijol. Vuzeničana, ki se dobro znajde v igri z glavo, prekinjanju akcij, pokazal pa je tudi že, da zna pogledati tudi proti tekmečevemu golu, zdaj čaka nov izziv. Po igranju za vse mlajše selekcije Slovenije je zdaj dobil povabilo še v člansko vrsto.

"Upam, da bom čim prej spoznal način dela v članski reprezentanci, da se spoznam z vsemi soigralci, da počasi začnemo graditi ekipo, da ustvarimo pozitivno energijo. Mislim, da nam bo uspelo," je glede pričakovanj med člani dejal Bijol, za samo Uefa ligo narodov pa dodal: "V ligi narodov moramo tekmo po tekmo, nadgrajevati igro in seveda zmagati. Cilj pa so kvalifikacije za evropsko prvenstvo in uvrstitev nanj".

Bijol je sicer fizično močan igralec, močnejši v igri z desnico, a obvlada žogo tudi z drugo nogo. Prav ta moč mu v čvrsti ruski ligi še kako prav pride. "Meni ta liga ustreza. Res sem med fizično močnejšimi. Mogoče nisem tako hiter, ampak ruska liga mi leži," je še dejal Bijol

Zdaj pa si bo ob odsotnosti poškodovanega Jasmina Kurtića poskusil priigrati mesto v zvezni vrsti slovenske nogometne reprezentance v konkurenci Reneja Krhina, Lea Štulca, Amirja Derviševića in drugih.

Tekst: STA, MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA