Z dvema remijema v drugi krog

Uspešen nogometni četrtek so dopolnili tudi nogometaši Domžal, ki so se tako kot Mariborčani in Velenjčani prebili v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske lige. Domžalski dvoboj s Širokim Brijegom je ponudil dva remija, ravbarji pa so se v nadaljevanje kvalifikacij prebili po zaslugi zadetka več na gostujočih tleh.

UEFA Evropska liga - druga tekma prvega kroga kvalifikacij:

DOMŽALE - ŠIROKI BRIJEG 1:1 (1:0)

Stadion v športnem parku, 2000 gledalcev. 
Sodniki: Munukka, Turunen, Honkanen (vsi Finska).
Strelca: Melnjak (11.); Matić (73.).
Rumeni kartoni: Mujan; Bagarić, Kovačić, Marić.
Rdeči kartoni: /
Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Bizjak (od 90. Kirm), Ibraimi (od 80. Žužek), Ibričić, Melnjak, Nicholson (od 67. Mujan), Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Husmani.
Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul (od 46. Marić), Matić, Barišić, Correia Silva (od 60. Čabraja), Turčin, Čorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković (od 83. Kvesić). 

Domžalčani so tudi v letu 2018 nadaljevali uspešne evropske nastope na začetkih sezon. Varovanci Simona Rožmana tokrat sicer niso bili briljantni, v obrambi so naredili nekaj hudih napak, prav tako so bili nenatančni v podajah, toda vseeno bili boljši od tekmecev. Tega sicer niso kronali z zmago, a tudi z remijem so se uvrstili v drugi krog, kjer jih čaka ruska Ufa, pri kateri igra slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Domžale so že na prvi tekmi v Širokem Brijegu iztržile ugoden izid, na prvi tekmi je bilo 2:2. Čeprav sta gostiteljem ustrezal že izida 0:0 ali 1:1, so takoj pokazali, da jih zanima zmaga. Krenili so v napade, do prve priložnosti pa prišli v deseti minuti, ko je iz težkega položaja streljal Jamajčan Shamar Nicholson, gostujoči vratar Luka Bilobrk se je izkazal, a njegovo zadovoljstvo ni trajalo dolgo, saj so domači že v nadaljevanju akcije povedli. Agim Ibraimi je z desne strani natančno podal v kazenski prostor, v katerega je utekel Dario Melnjak, ki je z glavo natančno streljal, žoga je oplazila prečko in se odbila v mrežo.

Gostje so potrebovali precej časa, da so se rešili pritiska, prvo priložnost pa so si priigrali v 30. minuti, ko se je na levi strani domžalske obrambe odprla luknja, nevaren položaj pa je s požrtvovalnim posredovanjem rešil Gaber Dobrovoljc. Še lepšo priložnost so imeli Hercegovci nekaj minut pozneje, ko je vratar Dejan Milić podaril žogo Draženu Bagariču, ki se je znašel z oči v oči z njim, toda domžalski vratar je z obrambo svojo napako popravil.

Drugi del so gostje začeli nekoliko bolj odprto, toda posebej nevarni niso bili, precej bolj nevarni so bili protinapadi domačih, v katerih je bil najbolj aktiven Nicholson, ki pa mu gola ni uspelo doseči, prav tako kot ne Agimu Ibraimiju, oba sta imela za to dve polpriložnosti. V 73. minuti pa je Široki Brijeg vendarle poskrbel za dramatičen zaključek tekme, po kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Bernardo Matić.

Le tri minute pozneje bi lahko domači spet vodili, Lovro Bizjak je lepo preigraval v kazenskem strelu, toda njegov strel z levico je Bilobrk ubranil. Gostje so v zadnjih minutah še bolj pritisnili, nekajkrat je bilo v domačem pošteno vroče, vendar se izid ni več spremenil.

Tekst: STA/PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.

DELI NA