06.09.2017 | 2. SNL
Vodilno Muro čaka nov lokalni derbi

Po petih krogih 2. SNL so neporažena še tri moštva, Mura pa je tudi po prvi izgubi točk – remiju v prekmurskem derbiju z Nafto – ostala na vrhu lestvice. Četo trenerja Šimundže v soboto čaka nov lokalni spopad, saj v Fazaneriji gostuje Veržej. Črno-bele lovijo Dekančani, ki bodo gostovali pri Bravu, neporažen pa je tudi Tabor, ki bo po pokalnem dvoboju z Mariborom pričakal Brežičane.

 

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Jon Šporn (Drava)
Neposredni prenos: Sportklub 1

V prenosu na Sportklubu boste ljubitelji drugoligaškega nogometa tokrat spremljali obračun Ptujčanov in Dobljanov. Pred dvobojem ekip, katerih zaščitna barva je modra, bolje kaže Dravi, ki je s tremi zaporednimi zmagami odločno zakorakala v novo sezono, po remiju z Jadranom pa doživela tudi prvi poraz. Varovanci trenerja Simona Sešlarja so se v Radomljah že izkopali iz brezna in po slabem pričetku srečanja nadoknadili zaostanek dveh zadetkov, a nato vseeno izgubili. Brez točk so se z gostovanja v Dekanih vrnili tudi nogometaši Doba. Aktualni podprvak 2. SNL s štirimi točkami zaseda deseto mesto, kar je verjetno manj od pričakovanj pristašev kluba. Po šestih medsebojnih tekmah so v boljšem položaju sicer Dobljani, »roletarji« pa so dobili tudi vse tri obračune v pretekli sezoni.

 

Sobota, ob 16.30: AŠK BRAVO - JADRAN DEKANI
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: /

Odlično so krstno drugoligaško sezono odprli tudi nogometaši Brava, ki pa so po treh uvodnih zmagah izgubili zadnji dve tekmi. Tako kot v domači tekmi z Brežicami, so izbranci ljubljanskega trenerja Dejana Grabiča tudi v Vipolžah zapravili precej priložnosti, Brici pa so posegli po receptu Posavcev in do zmage prišli s pomočjo hitrih protinapadov. Bravo je po drugem zaporednem porazu zdrsnil na osmo mesto, v soboto pa rumeno-modre čaka obračun z ekipo, ki pleza po lestvici. Še vedno neporaženi Dekančani so s tretjo zmago sezone skočili že na drugo mesto in po skalpu Doba zaostajajo le še za vodilno Muro. Razlike med moštvi so izjemno tesne, saj lahko Bravo z morebitno zmago zopet skoči pred moštvo Jadrana, zato se lahko tudi v prestolnici nadejamo zanimivega obračuna.

 

Sobota, ob 16.30: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: Marko Vukelić (Tabor)

Vsem trem neporaženim moštvom je skupno, da so še v lanski sezoni igrali v tretjem rangu slovenskega nogometa. Ob Muri in Jadranu tudi sežanski Tabor po selitvi med drugoligaše še ni okusil grenkobe poraza, nazadnje so varovanci trenerja Uroša Baruta remizirali v Veržeju, med tednom pa pred polnimi tribunami Stadiona Rajka Štolfe gostili Maribor. Državni prvak se je moral pošteno spotiti za napredovanje v četrtfinale. Kraševci bodo Brežičane napadli brez poškodovanega Roka Duspare, gostujoča obramba pa bo morala paziti na Sašo Gulića, ki je s tremi goli prvi strelec moštva. Trikratnega strelca premore tudi posavski drugoligaš. Omer Seferović, poletni novinec v moštvu trenerja Poborja, je s tretjim golom sezone nazadnje potrdil zmago nad Krko. Lahko hrvaški napadalec zagode tudi Primorcem?

 

Sobota, ob 16.30: MURA - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

Mura tudi po vročem prekmurskem derbiju z Nafto vztraja na vrhu lestvice, a so bili prav Lendavčani tisti, ki so črno-belim kot prvi to sezono odščipnili točko. Soboška zasedba je lendavski Športni park zapuščala z nekaj grenkega priokusa, saj so gostitelji večji del srečanja odigrali z možem manj, izenačujoči zadetek pa dosegli po dveh rdečih kartonih v svojih vrstah. Muraši bodo skušali remi pozabiti že v soboto, ko Amadeja Marošo in soigralce čaka nov lokalni spopad. V Fazaneriji gostujejo mladi Veržejci, ki so minulo soboto na razmočeni domači zelenici remizirali s Sežanci. Prleki so po dveh zaporednih porazih vknjižili četrto točko, ki jih drži na 13. mestu. V krstnem drugoligaškem spopadu bo zanimivo videti, kako se bodo odrezali nekdanji člani kluba, saj v črno-beli opravi najdemo nekaj bivših članov Veržeja, Arpada Vaša, Boruta Lukača, Mateja Andrejča in Nina Kouterja.

 

Sobota, ob 16.30: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - ROGAŠKA
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: /

Fužinar je po petih krogih prvenstva priklenjen na rep lestvice. Korošci so po točki v Kranju klonili še tretjič zapored. Po Dravi in Radomljah so bili od varovancev stratega Edina Osmanovića boljši še nogometaši Ilirije. V soboto v Ravnah na Koroškem gostuje vsaj na papirju nekoliko lažji tekmec, saj se Rogaška s štirimi točkami na svojem računu nahaja dve mesti višje od Ravenčanov. Četa Ibrahima Neskića se je po porazu v Murski Soboti opekla na domači zelenici, saj so se zmage v Rogaški Slatini veselili nogometaši Zarice, ki so z zmago skočili pred Slatinčane. A tudi v spodnji polovici lestvice so razlike izjemno majhne, kar pet moštev pa je doslej zbralo štiri točke, zato lahko tudi podprvak 3. SNL sever hitro skoči po lestvici. Z morebitnim porazom bi si Slatinčani zagrenili življenje, saj bi se s tem približalo tudi dno ligaške razpredelnice.

 

Sobota, ob 16.30: KALCER RADOMLJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Lamin Diallo (Ilirija)

Sosedski dvoboj čaka tudi nogometaše Radomelj in Ilirije. Radomljani so se po skromnejšem odprtju sezone minulo nedeljo razveselili že tretje zaporedne zmage, kot prvi to sezono pa so se razveselili skalpa ptujske Drave. S tretjo zmago se je četa trenerja Adnana Bašića prebila že vse do četrtega mesta lestvice, lanskoletni prvoligaš pa za vodilno Muro zaostaja za tri točke. Zgolj točko za mlinarji pa najdemo tokratne goste, nogometaše Ilirije, ki so po dveh ligaških porazih rane zacelili z zmagama nad Zarico in Fužinarjem, ki so ju krog pred tem ugnali tudi Radomljani. Gostujoči branilci bodo imeli sodeč po zadnjih tekmah največ dela z Anelom Hajrićem, saj je v Radomlje posojeni napadalec Maribora zabil že šest zadetkov. Ljubljančani v svojih vrstah nimajo tako učinkovitega strelca, a so v petih krogih zabili zgolj gol manj od Radomljanov, ki so bili natančni 12-krat.

 

Nedelja, ob 16.30: ZARICA KRANJ - NAFTA 1903
Sodnik: Boris Tošeški
Prepoved nastopa: Leon Leuštek in Žiga Živko (oba Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

V peti tekmi prvenstva so se prve zmage razveselili tudi v taboru Zarice. Kranjčani, ki so po porazu z Ilirijo še drugič zaigrali pod vodstvom trenerja Braneta Pavlina, so bili uspešni v Rogaški Slatini. Prekaljeni strateg je v primerjavi s prejšnjimi tekmami nekoliko premešal začetno enajsterico in moštvo pa je kljub dejstvu, da je ostalo brez prvega strelca Toma Žurge, ki se je vrnil v Triglav, prvič to sezono doseglo več kot zadetek. Za skalp Slatinčanov sta zadela Tim Oman in Marko Huč. Tokratni nasprotnik Zarice bo Nafta, za katero je prekmurski derbi. Lendavčani so z remijem prekinili zmagovalni niz Mure, a v zameno za izborjeno točko plačali precejšnen davek, saj bo Franc Fridl v gorenjski prestolnici pogrešal pordečela osrednja branilca, Leona Leušteka in Žigo Živka. Se lahko Prekmurci tudi brez dvojice veselijo prvih gostujočih točk v letošnji sezoni?

 

Nedelja, ob 16.30: KRKA - BRDA
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: /

Tako kot za Zarico, tudi za moštvo Brd velja, da je v petem poizkusu vknjižilo prvo zmago. Varovanci trenerja Florijana Debenjaka so na domači zelenici presenetili ljubljanski Bravo in po remiju v Dobu vknjižili nove točke. Brici so se izkazali z učinkovito predstavo, saj so dosegli kar tri zadetke, z dvema natančnima udarcema se je izkazal rezervist Grega Debenjak. Vinarje v nedeljo čaka gostovanje pri Krki, ki pa je imela med tednom pokalne obveznosti. Četa Borivoja Lučića je v pravem trenutku strnila svoje vrste in po skromnem odprtju drugoligaškega tekmovanja presenetila Krško. Dolenjci so morali za preboj v četrtfinale Pokala Slovenije igrati še polurni podaljšek, zato bo zanimivo videti, kdo bo v obračun na Portovalu krenil bolj svež. Lahko Primorci nadaljujejo pozitiven niz nabiranja točk in Novomeščane pustijo za svojim hrbtom?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA