19.02.2018 | 2. SNL
Vodilna sta se pomerila v Avstriji

Prvoligaši že odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, nogometaši klubov 2. SNL pa bodo do novih uradnih bojev pretočili še nekaj znoja. V eni od pripravljalnih tekem sta se v Avstriji pomerili vodilni ekipi lige, Mura je premagala Dravo, Ptujčani pa so nekaj dni zatem presenetili Velenjčani. Prvoligaškega skalpa so se razveselili tudi Ilirijani, ki so ugnali Ankaran Hrvatine.

Vodilna Mura večino treningov v sklopu priprav na nadaljevanje sezone še vedno opravlja v avstrijskem Stradnu, kjer je v začetku minulega tedna gostila prvo zasledovalko Dravo. Mura je prvi polčas dobila po zaslugi Žana Karničnika, ki je bil natančen že v četrti minuti, po podobnem receptu pa je v uvodu nadaljevanja tekme zadel še Amadej Maroša. Po dobri uri igre je bil natančen še Rok Sirk, Ptujčani so z golom hitrega Firmina znižali v 85. minuti tekme, le nekaj sekund kasneje pa je končni izid potrdil Luka Šušnjara. Črno-beli so soboto izkoristili še za skok na Madžarsko. V Monoštru, središču zamejskih Slovencev, so se pomerili z avstrijskim Mettersdorfom in ga premagali z zadetkoma Luke Bobičanca. Prvi strelec lige je v peti minuti zadel iz mrtvega kota, v končnici polčasa pa je izkoristil prosti strel.

Mura se bo že čez nekaj dni preselila v Turčijo, Ptujčani pa s pripravami nadaljujejo v domačem okolju. Četa trenerja Simona Sešlarja se je po porazu z Muro udarila še s prvoligaškim nasprotnikom. Kurenti so gostovali pri velenjskem Rudarju in se domov vrnili s prestižnim skalpom, za katerega je poskrbel Jaka Bizjak. Starejši brat Lovra Bizjaka, napadalca Domžal, se je Dravi pridružil pozimi, v pripravljalnem obdobju pa je nakazal, da bi lahko bil pomembno orožje modrih, ki imajo pred tretjo Nafto dve točki naskoka.

Tudi za Lendavčani sta novi preizkušnji. Načrtovani obračun s Csakvarjem je odpadel, na valentinovo sredo pa je vskočil Varaždin. Po 90 minutah boja je bil boljši hrvaški drugoligaš, ki je na lendavskem igrišču z umetno travnato površino slavil po zadetkih nekdanjih Zavrčanov. Glavica in Brlečić sta bila natančna v drugem delu dvoboja, nekaj obetavnih priložnosti pa so zapravili tudi varovanci Franca Fridla. Srečanje si je ogledal tudi nekdanji hrvaški reprezentančni vratar Dražen Ladić, v domačem dresu pa se je predstavila madžarska okrepitev David Bailo. V soboto je Nafta gostovala še pri madžarskem drugoligašu Gyirmotu in iztržila neodločen rezultat. Gostitelji so z izkoriščeno enajstmetrovko povedli po četrt ure igre, kmalu zatem pa je izenačil Mateo Monjac, ki je pobegnil domači obrambi. Grabant Bence je v drugem polčasu zadel za preobrat, ki pa ni obveljal do zadnjega sodniškega žvižga, saj so Madžari uspeli izenačiti.

Svoje vrste krepijo tudi Radomljani. Po povratnikih Jazbecu in Primcu se je mlinarjem pridružil še Emir Dautović, ki si je jeseni s Primcem delil ankaransko garderobo. Nekdanji up Maribora se je konec tedna že predstavil v dresu novega kluba, Radomljani so gostovali v Grosupljem, kjer so se pomerili z domačim tretjeligašem. Brinje so se dobro upirale drugoligašu, saj so z golom Denisa Petrovića izenačile še v prvem polčasu, v nadaljevanju pa po zaslugi Matica Povha tudi povedle. Pod oba zadetka Radomelj se je podpisal Anel Hajrić. Nermin Bašić je dan zatem, v soboto, v boj z Interblockom poslal pomlajeno zasedbo, ki je slavila z 1:2. Zmago sta potrdila že omenjeni Jazbec in Agović.

S pripravami nadaljuje tudi peta ekipa prvenstva, ki se je pridružil Zoki Cvetković, nazadnje nogometaš ajdovskega tretjeligaša. Dekanski Jadran se je meril z mirensko Adrio, ki je v gosteh iztržila remi, bilo je 1:1. Ob tem so Dekančani predstavili tudi nove gostujoče drese, na katerih najdemo oznako letošnjega jubileja – 80. obletnice nogometa v Dekanih. Še nekoliko vidnejša pa je hrbtna stran dresa, na katerem je natisnjen grb mesta Dekani.

Na Krasu so medtem predstavili še tretjo kadrovsko pridobitev. Sežanski strateg Barut bo lahko spomladi računal tudi na nogometaša, ki se lahko pohvali že bogatimi izkušnjami, saj se je Taboru pridružil Boštjan Frelih. Najstarejši od bratov Frelih je bil nazadnje soigralec brata Davida v ljubljanskem Bravu. Kraševci so se v peti pripravljalni tekmi pomerili z Izolo, obračun z drugo ekipo 3. SNL zahod pa je postregel s kar sedmimi zadetki. Tesne zmage so se veselili v sežanskih vrstah, izolsko mrežo so zatresli Blaž Bole, Davor Škerjanc, Leon Sever in Saša Gulić.

Zgornjo polovico prvenstvene razpredelnice zaključujeta Krka in Bravo. Novomeščani so sredi tedna registrirali nekdanjega člana Krškega Benjamina Levaka, ki je nazadnje branil vrata Kočevja. Z novincem so se pohvalili tudi Ljubljančani, ki so v svoje vrste zvabili Domna Jugovarja, ki v domžalskem dresu ni dočakal prave priložnosti. Nekdanji član Triglava in Radomelj je okrepil konkurenco v zvezni vrsti, konec tedna pa je zaigral v mestnem spopadu z Olimpijo. Obračun je pripadel prvoligašu, a so se varovanci trenerja Grabića dobro kosali z zmaji, ki so prvi polčas dobili z golom Kronavetra. V nadaljevanju sta prednost Olimpije izničila Ovbokha Agboyi in Kristjan Sredojević, zmago pa sta zeleno-belim zagotovila Dario Čanađija in Dragan Mrđa.

Z nekoliko spremenjeno zasedbo bo v nadaljevanje sezone zakorakal tudi Dob. Jasno je, da Tošeski spomladi ne bo računal na Žigo Isteniča in Sama Kokalja, Domžalčani pa so modrim do konca letošnje sezone odstopili Kristjana Šipka. Nekdanji član Radomelj jeseni ni igral zaradi poškodbe kolena, v drugoligaškem tekmovanju pa bo iskal povratek na nogometne zelenice. Dobljani so nove moči našli tudi v Komendi, od koder se je preselil Jaka Krajc.

Brežičani bodo spomladi v obrambni vrsti pogrešali Mattea Tomičeka. Zagrebčan jeseni ni izpustil niti ene tekme, po uspešnih predstavah pa bo nogometno pot nadaljeval v dresu Gorice. So pa tudi Posavci enega od novincev našli v Prvi ligi Telekom Slovenije. Luka Čagalj je bil v prvi polovici sezone član Aluminija, a se pri Kidričanih ni naigral, hrvaški branilec pa bo doslej branil barve oranžnih. Na nogometne zelenice se vrača tudi legenda krškega kluba. Dejan Urbanč, ki je pred meseci nogometne čevlje že obesil na klin, bo spomladi pomagal mladi ekipi trenerja Iztoka Kapušina. Urbanč in soigralci so pred dnevi gostovali pri hrvaškem drugoligaši Gorici in z zadetkom Kristijana Krajčka tudi povedli, a so nato storili nekaj napak, domači pa so dosegli tri zadetke in srečanje preobrnili v svojo korist.

Prve novince so z registracijami potrdili tudi pri kranjski Zarici. Dres rdečih vragov bosta tudi spomladi nosila Žiga Ovsenek in Tim Oman, ki sta bila pred tedni povabljena na priprave Triglava, ki pa ju je tudi za pomlad odstopil Zarici. Iz Radomelj se je v Kranj preselil vezist Marko Kovjenić, v gorenjski prestolnici pa bo prve članske izkušnje nabiral mladi domžalski napadalec Gaber Petric, ki se na igrišča vrača po poškodbi kolena. Novinec v četi trenerja Pavlina je tudi Nik Vodeb, mlajši brat ankaranskega napadalca Tima Vodeba.

Alen Neskić bo očitno tudi spomladi prvo orožje napada Rogaške. Slatinčani so v minulem tednu odigrali dve tekmi, Neskić pa je dosegel štiri zadetke. Napadalec črno-belih je trikrat zatresel mrežo tretjeligaških Dobrovc, v soboto pa prispeval tudi enega od dveh golov Rogaške v tekmi z Zrečami. V dvoboju, ki se je zaključil z rezultatom 2:2, je v polno meril tudi Aleš Grošič. Dvanajsti ekipi 2. SNL se je sicer pridružil vratar znanega priimka, Tadej Trajkovski je brat dvojček Dejana, s katerim sta v preteklosti skupaj igrala tudi v Ljudskem vrtu.

Matic Vidmar, jeseni član Veržeja, je novi član Ilirije, ki si je napadalca izposodila od Radomelj. Novinec v Šiški se je v soboto že predstavil v zeleno-belem dresu, Ilirija pa je v Piranu presenetila zasedbo Ankarana Hrvatinov. Prvoligaš je sicer povedel, a so se gostje v nadaljevanju tekme dokopali do preobrata in prestižnega skalpa. Prednost domačih je z lepim zadetkom izničil Mustafa Nukić, za vodstvo Ljubljančanov pa je po kotu poskrbel Oskar Cvjetičanin. Zatem je na sceno stopil še Jaka Corn, čigar prvi zadetek ni obveljal zaradi prepovedanega položaja, a je nekdanji up Olimpije udaril še enkrat in postavil piko na i ljubljanski zmagi.

Brici so po vrnitvi s priprav v Rovinju gostili prav istoimenski klub, ki je v Vipolžah vknjižil visoko zmago s 3:0. V rdeče-črnem dresu so se predstavili tudi trije novinci. Maxi Leon Žižek se pri Gorici ni uspel prebiti v člansko moštvo, spomladi pa bo kot posojen igral za Brda, mirenska Adria pa je do konca sezone posodila izkušenega Marka Furlana. Polnopravni član kluba je postal Alen Pavić, jeseni član sežanskega Tabora.

V izdihljajih zimskega prestopnega roka so svoje moštvo okrepili tudi Ravenčani. V dresu Fužinarja bo spomladi kot posojeni igralec Maribora nastopal Ranko Moravac. S prvoligaškimi izkušnjami se lahko pohvalita tudi Svetla Kosić in Mitja Križan. Iz Ljudskega vrta se je na Koroško preselil tudi Luka Lazar, jeseni član Veržeja, Drava pa je posodila Nika Vajdo. Novinci v zasedbi trenerja Edina Osmanovića so še Žan Poglajen, Dejan Kukić, Tin Pavlić in Aleks Hudobreznik. Ravenčani se bodo sicer odpravili tudi v hrvaško Istro, v soboto pa so na domačem igrišču napolnili mrežo avstrijskega nižjeligaša Pliberka. Trikrat je v polno meril Moravac, dvakrat sta zadela Križan in Stočko, zadetek pa so dodali še Fasvald, Gajić, Lazar in Verhovnik.

Kadrovali so tudi pri zadnjem Veržeju, ki bo spomladi nastopal s precej spremenjenim igralskim kadrom. Iz ruškega Pohorja se je v Prlekijo preselil Andrej Fanedl, lendavska Nafta je do konca sezone posodila Štefana Horvata.

MURA – DRAVA 4:1
Karničnik, Maroša, Sirk, Šušnjara; Firmino

MURA – METTERSDORF 2:0
Bobičanec (2x)

RUDAR VELENJE – DRAVA PTUJ 0:1
Bizjak

NAFTA 1903 – VARAŽDIN 0:2

GYIRMOT – NAFTA 1903 2:2
Monjac, Grabant

BRINJE GROSUPLJE – KALCER RADOMLJE 2:2
Hajrić (2x)

INTERBLOCK – KALCER RADOMLJE 1:2
Jazbec, Agović

JADRAN DEKANI – ADRIA MIREN 1:1

IZOLA – CB24 TABOR SEŽANA 3:4
B. Bole, Škerjanc, Sever, Gulić

OLIMPIJA – AŠK BRAVO 3:2
Agboyi, Sredojević

HNK GORICA - TERME ČATEŽ BREŽICE 3:1
Krajček

ROGAŠKA – DOBROVCE 3:0
Neskić (3x)

ROGAŠKA – ZREČE 2:2
Grošič, Neskić

ANKARAN HRVATINI - ILIRIJA 1911 1:3
Nukić, Cvjetičanin, Corn

BRDA – ROVINJ 0:3

FUŽINAR RAVNE SYSTEMS – PLIBERK 11:0
Moravac (3x), Križan (2x), Stočko (2x), Fasvald, Gajić, Lazar, Verhovnik

* Prestopi so potrjeni s strani klubov, ni pa nujno, da so bili nogometaši pri Nogometni zvezi Slovenije že registrirani kot član kluba.

 

Tekst: PDo
Foto: NK Aluminij

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA