16.09.2017 | 2. SNL
Vipolže gostijo primorski dvoboj

Minuli vikend razmočeno igrišče ni dovolilo izvedbe dvoboja med Zarico in Nafto, v celoti pa ne bo odigran niti sedmi krog 2. SNL, saj je obilno deževje že odneslo nekaj obračunov. Na nedeljski spopad v Vipolžah pa se pripravljajo nogometaši Brd in Tabora.

Primorski obračun v Goriških Brdih boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS, ure do dvoboja pa z nesprtnostjo odštevajo nogometaši obeh moštev. Med temi je tudi Marko Rojc, ki je bil že v lanski sezoni pomemben člen briškega drugoligaša. Nekdanji up Gorice že premore nekaj drugoligaških izkušenj, saj je v šestem krogu odigral 50. tekmo v 2. SNL. »Še tretjo tekmo zapored nam je uspel pozitiven rezultat, kar pa še ne pomeni prav ničesar. Z nizom uspešnih rezultatov moramo nadaljevati, se je pa s tem dosežkom ekipi ter tudi vsakemu igralcu posebej zagotovo povečala samozavest, ki bo v prihodnjih obračunih še kako pomembna,« je za klubsko spletno stran dejal član obrambe vrste Brd.

Kot je dejal Rojc, so se vinarji po skromnejšem odprtju sezone pobrali in so neporaženi v zadnjih treh krogih. Četa trenerja Florijana Debenjaka je serijo treh porazov prekinila s točko v Dobu, dodatnega poleta pa je Bricem dal domači skalp Brava. Z zahtevnega gostovanja v Novem mestu so rdeče-črni prinesli še peto točko sezone in se z njo vsaj za krog odlepili od skupine šestih moštev s štirimi točkami na svojem računu. »Z remijem smo zadovoljni. Moštvi sta na zahtevnem igrišču odigrali taktično dobro tekmo. Krka velja za zahtevnega nasprotnika, zato lahko to točko označimo kot veliko,« se sobotnega gostovanja na Dolenjskem spominja nogometaš, ki je dvakrat zaigral tudi na prvoligaških igriščih.

Gostovanja v Vipolžah veljajo za neugodna, Brici pa želijo pred domačimi gledalci nadaljevati uspešno serijo, ki je tudi posledica trdnejše obrambe. Z nekaj okrepitvami v svojem moštvu je briška mreža nedotaknjena v zadnjih dveh tekmah. »Trud s treningov in uvodnih tekem, na katerih nam je zmanjkalo nekaj sreče, se nam je vendarle povrnil. Rezultat dobrega dela je zagotovo tudi zbranost v obrambi oziroma podatek, da zadetka nismo prejeli že skorajda 200 minut. Svojo mrežo želimo ohraniti nedotaknjeno kar se da dolgo, bo pa potrebno vknjižiti tudi kakšno zmago, saj to šteje še največ,« za konec dodaja 24-letni branilec.

 

Brici bodo gostili eno od treh neporaženih ekip. Sežancem v primerjavi z Muro in Jadranom, ki po zaslugi odličnega vstopa v sezono zasedata vrh lestvice, na ligaški razpredelnici ne kaže tako dobro, a lahko Kraševci z zmago hitro poskočijo s šestega mesta, saj so točkovne razlike še vedno izjemno majhne. Tega se zaveda tudi Davor Škerjanc, ki sicer obžaluje, da Tabor na svojem računu nima še kakšne točke več: »Glede niza neporaženosti nismo imeli pretiranih pričakovanj, smo pa načrtovali takšno število točk. Točkovni izplen ni presenečenje. Ne moremo pa govoriti o odličnem začetku, saj smo imeli praktično tri tekme že dobljene, a smo v zadnjih minutah prejeli zadetek. Sem pa zadovoljen z igro, ki jo kažemo, z dobrimi predstavami pa bomo prišli tudi do tega, da bomo tekmo uspešno speljali vse do konca.«

Dve zmagi in štirje neodločeni izidi so trenutno dovolj za deset točk, pet manj jih je v šestih preizkušnjah nabral tokratni nasprotnik Sežancev. Ekipi Brd in Tabora sta se pomerili že med poletnimi pripravami, tedaj pa so se zmage razveselili Brici. Zasedba iz Vipolž je od tedaj doživela precej kadrovskih sprememb, Sežanci pa so zaigrali z močno premešano ekipo. Kakšna so Škerjančeva pričakovanja pred nedeljskim obračunom? »Pričakujemo fizično močnega in trdega nasprotnika, ki goji igro protinapadov. Ne glede na to pa so naše želje povezane z zmago. Res je, da se bomo morali nasprotniku dobro prilagoditi, ker je lahko neugoden. To je bilo vidno v tekmi z Bravom, ki so ga Brici premagali s 3:0. Pričakuje se slabo vreme, zato je vprašanje, kakšno igro bo dovolilo igrišče,« opozarja izkušeni nogometaš.

Škerjancu, ki pri kraševskem drugoligašu skrbi tudi za kadrovanje, ne manjka prvoligaških izkušenj, saj je kot član Primorja, Olimpije in Kopra zbral kar 233 nastopov. Lani se je nekdanji mladi reprezentant Slovenije vrnil v Sežano ter klubu na igrišču in v pisarni pomagal do preboja med drugoligaše. Nagrada za uspešno delo je prišla pred dnevi, ko so v Sežani v sklopu Pokala Slovenije gostili Maribor. Udeleženec UEFA Lige prvakov je na tribune privabil okrog 1.300 gledalcev. »Tekma z Mariborom je bila za nas lepa nagrada za delo v minulih mesecih. Nekaj posebnega je bilo gostiti udeleženca lige prvakov, kar so začutili tudi gledalci. Napolnili so stadion, ki ni bil poln že vse od časov, ki ni bil tako dobro obiskan že od prvoligaških časov kluba,« veseli Škerjanca.

Izkušeni adut Sežancev je za konec pristavil, da želi Tabor sezono skleniti v zgornji polovici lestvice, a ima v primerjavi z rezultatskimi cilji prednost dejstvo, da se moštvo v prihajajočih mesecih pripravi na prihodnjo sezono, ko bodo Kraševci napadli najvišja mesta. Kako pa se bodo odrezali v Vipolžah, kjer bodo vnovič zaigrali brez Duspare in Črgana, manjkal pa bo tudi Gavrić?

Tekst: PDo
Foto: NK Tabor Sežana/Matej Glavina in NK Brda

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2018 | 2. SNL
    Brda napadajo tretjo, Tabor pa peto zaporedno zmago
    Bravo in Dob sta v četrtek odprla 22. krog drugoligaškega prvenstva, ki se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi preizkušnjami. V Sežani bomo priča primorskemu spopadu Kraševcev in Bricev. Gostje bodo lovili tretjo zaporedno zmago, serijo štirih zmag pa želijo podaljšati tudi Sežanci.

DELI NA