12.11.2018 | A
Vikend ponudil štiri zadetke

Reprezentanca Slovenije se je danes zbrala na Gorenjskem, kjer je pričela priprave na zadnji dve tekmi UEFA Lige narodov. Slovenci se bodo udarili z Norvežani in Bolgari, v reprezentančni tabor pa so se z golom ob koncu tedna preselili Luka Zahović, Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Miha Zajc.

Andraž Šporar se je v nedeljo razveselil 21. zadetka v letošnji sezoni, v slovaškem prvenstvu je v polno meril že 13-krat. Ljubljančan je Slovanu pomagal do nove zmage, v 37. minuti je uspešno izvedel najstrožjo kazen, deset minut pred tem tudi porumenel, po uri igre pa po drugem rumenem kartonu predčasno sklenil tekmo. Slovan je kljub temu slavil novo zmago, v tekmi treh rumenih kartonov je Nitro ugnal z 1:2 in zadržal šest točk naskoka pred Dunajsko Stredo.

Še drugič zapored se je med strelce vpisal Luka Zahović, ki je Mariboru pomagal do preobrata v dvoboju s Triglavom. Štajerci so se sicer znašli v zaostanku, a so po vodstvu Gorenjcev odgovorili s štirimi zadetki, Zahović se je v 56. minuti podpisal pod drugi gol Maribora. Amir Dervišević je zaigral ob koncu tekme. Aljaž Ivačič je v Velenju klonil enkrat, Ljubljančani pa so se razveselili minimalne zmage. Rudi Požeg Vancaš je s Celjem iztržil točko v Domžalah.

Kijevčani so jezo po dveh zaporednih porazih stresli nad Mariupol, ki so ga odpravili s štirimi zadetki. Benjamin Verbič je igrišče zapustil v 86. minuti, v uvodu drugega polčasa pa se je podpisal pod drugi zadetek Dinama. Vojničan je bil uspešen tudi v UEFA Evropski lig, v obračunu z Rennesom je načel francosko mrežo in Dinamu pomagal do zmage s 3:1.

Kijevski Dinamo si še ni zagotovil napredovanja, so si pa evropsko pomlad po desetletjih čakanja priigrali Zagrebčani. Vidno vlogo pri novi zmagi modrih je odigral tudi Petar Stojanović, ki je podal za avtogol Kadleca, s katerim je Dinamo podvojil svojo prednost. Zagrebčani so slavili še četrtič, uspešni pa so bili tudi v domačem prvenstvu. Stojanović je sicer izpustil mestni derbi z Lokomotivo, ki ga je Dinamo dobil z 0:1 in prednost na vrhu lestvice povečal na osem točk.

Miha Zajc je v primerjavi z zadnjo reprezentančno akcijo bogatejši za dva zadetka v Serie A. Šempetrčan se je prvenca veselil konec oktobra, včeraj pa je vajo ponovil v obračunu z Udinesejem, ki ga je Empoli doma premagal z 2:1. Zajc se je ob koncu polčasa podpisal pod prvi zadetek na tekmi, igrišče pa je zapustil po uri igre. Empoli se je z deveto točko izenačil prav z Videmčani, ki so sicer ostali na 17. mestu.

Uspešna je bila tudi Atalanta, ki je v Bergamu na kolena spravila Inter. Milančani so se domov vrnili poraženi s 4:1, pri odmevni zmagi pa je bil udeležen tudi Josip Iličić. Kranjčan je v 62. in 88. minuti podal za drugi in tretji gol gostiteljev, pomembna vest pa je tudi ta, da je odigral vseh 90 minut. Leo Štulac je zaradi rdečega kartona izpustil tekmo Parme in Torina, ki je doma klonil z 1:2, Vid Belec pa je s klopi spremljal nov poraz Sampdorie. Klub iz Genove je v Rimu klonil s 4:1. Brez nastopa je ostal tudi Luka Krajnc, Frosinone pa je v dvoboju s Fiorentino iztržil sedmo točko sezone.

Jure Balkovec je poraz Verone pri Brescii spremljal s klopi, v Serie B pa je šlo bolje Aljažu Struni, ki se vrača v izbrano vrsto. Pirančan je s Palermom premagal Pescaro in ob zmagi s 3:0 tik pred koncem tekme prejel tudi rumeni karton.

Aljaž bo v izbrani vrsti moči znova združil z bratom Andražem, ki je prav tako povratnik v reprezentanco, starejši od bratov Struna pa je vskočil po poškodbi Krhina. Bočni branilec je trenutno član Anorthosisa, ki v ciprskem prvenstvu zaseda šesto mesto, nazadnje pa je tudi s pomočjo Strune ugnal peto Neo Salamis.

Že omenjeni Rene Krhin je včeraj obsedel na klopi za rezerviste, Nantes pa je v gosteh pri Rennesu iztržil točko. Uspešnejši je bil St. Etienne Roberta Berića, ki sicer prav tako ni dobil priložnosti za igro, se je pa s soigralci razveselil zmage na Reimsom (2:0). St. Etienne je po 13 krogih peti, Nantes zaseda deseto mesto lestvice.

Brez minutaže je ostal tudi Domen Črnigoj, ki je ob igrišču spremljal poraz Lugana. Klub z juga Švice je na svoji zelenici z 1:4 pokleknil pred Luzernom in zdrsnil na sedmo mesto.

Na Madžarskem gre bolje Mihi Blažiču, ki pa je s Ferencvarošem doživel boleč poraz pri Haladasu. Primorec je v Sombotelu prejel rumeni karton in odigral celotno tekmo, Ferencaroš pa ima pred drugim Honvedom še tri točke prednosti.

S točko na zadnji tekmi pred vrnitvijo v domovino sta se morala sprijazniti Roman Bezjak in Nemanja Mitrović. Jagiellonia je pred svojimi navijači remizirala z Lechom, po 28. točki sezone pa je ostala na drugem mestu lestvice. Mitrović je v domači obrambi odigral celotno srečanje, Bezjak je v igro vstopil v 69. minuti.

Poškodovani Bojan Jokić je izpustil tekmo Ufe, ki je tudi s prvencem Lovra Bizjaka pokorila Spartak. V ruskem prvenstvu sta se za točke udarili tudi ekipi CSKA-ja in Zenita, katerih člana sta Jaka Bijol in Miha Mevlja. Po zmagi Moskovčanov (2:0) je imel več razlogov za zadovoljstvo prvi, ki je za razliko od Mevlje odigral celotno srečanje, Kraševec pa je vnovič obsedel na klopi. Zenit sicer ostaja trdno v vodstvo, CSKA je peti.

Moskovčanom se je sicer slabše godilo v četrtem krogu UEFA Lige prvakov, saj so doma izgubili z Romo. Bijol je vnovič odigral vseh 90 minut, kar velja tudi za Mevljo, ki je z Zenitom v UEFA Evropski ligi remiziral pri Bordeuaxu.

Matic Kotnik je v grški ligi še drugič zapored zaklenil je vrata Panioniosa, ki je z 0:1 slavil pri četrtem Xanthiju in skočil na sedmo mesto lestvice. Dravograjčan je v letošnjem prvenstvu zbral sedem nastopov, na štirih tekmah pa je ostal nepremagan.

Nejc Skubic se je v 12. krogu turškega prvenstva veselil četrte zmage, Konyaspor pa je na domači zelenici z 2:0 premagal Ankaragücü. Bočni branilec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute. Konyaspor je deveti, slabše pa kaže Kayserisporju, ki se bori za obstanek med prvoligaši. Klub Rajka Rotmana, ki se vrača v izbrano vrsto, je nazadnje z 0:3 izgubil z Galatasarayjem, Štajerec pa je odigral celotno tekmo.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA