20.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Teo Turk

Slovenska futsal reprezentanca se je sinoči zbrala v Laškem, selektor Andrej Dobovičnik pa je nekaj ur pred tem razkril seznam štirinajsterice, na katero računa na evropskem prvenstvu. Med temi izbranci je tudi 21-letni Teo Turk, ki je najmlajši v slovenski reprezentanci. Dosedaj je zbral 14 nastopov, debitiral pa je decembra 2016 v Tolminu proti Italiji.

V četrtfinale

„Seveda sem vesel in ponosen, ker sem se uspel uvrstit v ekipo za evropsko prvenstvo. Včasih sem te fante opazoval, zdaj sem z njimi,“ Turk ne skriva navdušenja. „Želim si, da bi dobil kako minuto na prvenstvu, predvsem pa upam, da se nam uspe prebiti v četrtfinale, potem je mogoče vse,“ razmišlja Turk, ki je od leta 2016 član FC Litije.

Hvaležen Tomislavu Horvatu

„To je bila ključna poteza. Vedno bom hvaležen trenerju Tomislavu Horvatu, ki me je povabil v Litijo. Imel sem to priložnost, da sem se kalil in razvijal ob boljših igralcih. Danes se mi to pozna. Očitno je moja prizadevanja in dobre igre opazil tudi selektor Andrej Dobovičnik,“ razmišlja Turk, ki je poprej uspešno nastopal v dresu ŠD Extrema Sodražica. V majici Extrema je 1. SFL okusil že v sezoni 2014/2015, prej pa je od 12.. leta zaigral za vse selekcije ekipe iz Dežele suhe robe.

Gre za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.

Smučarski skoki in futsal

„Po rodu sem iz Loškega Potoka, kjer je futsal zelo priljubljen. Vsi igrajo futsal. Drugega niti nimamo. Kraj ne premore igrišča za nogomet, smo pa pozimi skakali na smučeh. A sem se odločil za futsal. Najprej sem bi član KMN Vodnar Loški Potok, potem pa sem začel s treningi pri Extremu, kamor sem se vozil dvakrat ali trikrat na teden na treninge,“ se spominja Teo, ki je hvaležen staršem, ker sta mu omogočila, da je združil šolo in šport. Danes Teo končuje študij na višji strojni šoli, od oktobra lani pa je zaposlen v podjetju Anis Trend.

Teo ima tudi brata (Kristjana), ki še danes igra za ŠD Extrem v 2. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2018 | Futsal AA
  Dobovičnik: V tem stanju smo blizu limita
  Kar zadeva naše igre, bomo še naredili analizo. Videli bomo, če sploh obstajajo še kakšne rezerve. Na fante pa sem vsekakor zelo ponosen, veliko znoja je bilo prelitega za četrtfinale. Fantje so dozoreli, imajo izkušnje, edina prava pot je, da vsi ostanejo v reprezentanci, da si poskusijo urediti življenje tako, da ostanejo v izbrani vrsti. Starost, ki jo imajo nosilci igre, ni taka, da bi se morali posloviti.
 • 06.02.2018 | Futsal AA
  Z dvignjeno glavo in ponosom, ker so trikrat napolnili Stožice
  "Menim, da je prihodnost futsala v Sloveniji svetla. Upam, da se čim več mladih odloči za ta čudovit šport. Reprezentanco pa je pohvalil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki nas je po zadnji tekmi obiskal v garderobi in nam čestital, ker smo dostojno zastopali barve Slovenije in poskrbeli za ugled NZS-ja,“ je po zadnji tekmi povedal kapetan Igor Osredkar.
 • 05.02.2018 | Futsal AA
  Častno slovo Slovenije pred polnimi Stožicami
  Slovenska futsalska reprezentanca je končala nastope na evropskem prvenstvu v Ljubljani. V četrtfinalu jo je premagala aktualna evropska podprvakinja Rusija z 2:0 (0:0). Ta se bo v polfinalu merila z boljšim iz torkovega dvoboja med Portugalsko in Azerbajdžanom. Že pred tem si je polfinale priigral Kazahstan, ki je s 3:1 izločil Srbijo.
 • 05.02.2018 | Futsal AA
  Pripravljeni na Ruse čakajo, da ura odbije 21.00
  „Zavedamo se, da bo treba tudi nocoj odigrati na zgornji meji sposobnega. Tako zmoremo pariati Rusom, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojili srebrno kolajno,“ začne Dobovičnik in dodaja: „To ni navadna tekma. Želimo zmagati in narediti nov mejnik v slovenskem futsalu in športu. To bi bil velik korak. Sposobni smo za to,“ ambiciozno razmišlja strokovnjak iz Celja.
 • 05.02.2018 | Futsal AA
  Slovenija za polfinale z Rusi
  Za nameček niti zgodovina medsebojnih tekem ne govori v prid Slovenije. Ta je na devetih dosedanjih tekmah zbrala en neodločen izid, kar osemkrat pa je bila poražena. Nazadnje sta se ekipi srečali leta 2012, ko so Slovenci v Velenju in Litji izgubili z 1:2 oziroma 1:3. Na evropskih prvenstvih pa sta se ekipi nazadnje merili leta 2010 na Madžarskem, ko so Rusi zmagali s 5:1. Tudi stavnice vlogo velikega favorita namenjajo Rusom, sicer evropskim prvakom leta 1999.
 • 05.02.2018 | Futsal AA
  Igor Osredkar: Na Euru še nismo rekli zadnje
  Slovenija je v četrtfinalu, danes sledi obračun za polfinale in boj za kolajne. Kapetan Igor Osredkar in ekipa so mirni pred tekmo kariere. Igor je svojo mirnost demonstriral že na tekmi proti Italiji, ki jo je potopil z dvema goloma. V anketi na Facebook strani Nogometne zveze je bil Osredkar izbran za igralca tekme.
 • 04.02.2018 | Futsal AA
  Če Slovenija ponovi igro proti Italiji, je mogoče vse
  Slovenija bo v Areni Stožice odigrala 247. uradno tekmo, lovila bo 112. zmago. Slovenska futsal reprezentanca je do danes dosegla 757 golov. To bo že 15. tekma naše izbrane vrste na evropskih prvenstvih, kjer nastopamo šestič, petič pa zapored. Drugič v štirih letih pa se je Slovenija uvrstila med osem najboljših. Ekipi sta se med sabo pomerili devetkrat.
 • 04.02.2018 | Futsal AA
  Še tretjič napolnimo Stožice
  Svetujemo vam, da si vstopnice zagotovite čimpreje in se tako ognete gneči, ki bo tik pred tekmo okoli dvorane. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani tekmovanja futsaleuro2018.si, na eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih in v uradni trgovini NZS v Ljubljani. Cena vstopnice druge kategorije je pet evrov, cena prve kategorije pa sedem evrov. Vstopnica sicer velja za obe tekmi dneva.
 • 04.02.2018 | Futsal AA
  Navdušili, ker so igrali, kot da je zadnji polčas na Euru
  „V garderobi smo si pogledali v oči in si povedali svoje. Če je to zadnjih 20 minut na tem prvenstvu, naj bo to pravih 20 minut, polnih agresije, odločnosti, na meji incidenta,“ je kapetan Igor Osredkar razkril, da si je s soigralci še med polčasom tekme Slovenija – Italija nalil čistega vina, si iskreno pogledal v oči, potem so v duhu pravih mušketirjev prišli na teren. Vsi za enega, eden za vse.
 • 03.02.2018 | Futsal AA
  Slovenija z zmago v četrtfinale!
  Slovenija je z zmago proti Italiji, katere junak je kapetan Igor Osredkar z dvema goloma, napredovala v četrtfinale in osvojila prvo mesto v skupini A, kar pomeni, da jo v ponedeljek čaka dvoboj z Rusijo. Drugi četrtfinalni par iz skupin A in B sestavljata Srbija in Kazahstan. Italijani, prvi favoriti skupine ter evropski prvaki 2003 in 2014, pa so se poslovili od tekmovanja.

DELI NA